2018. október 8., hétfő

R. Kelényi Angelika: A párizsi nő (Az ártatlan 3.)

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm R. Kelényi Angelikának és Álomgyár Kiadónak, hogy lehetőségem volt az utolsó részt elolvasni. Amit fájó szívvel veszem tudomásul, hogy immár véget ért egy különleges utazás. Egy olyan utazás mely az első kötet Báthory Erzsébet korába kalauzolt el a szerző, második kötet pedig Velencei karneváli időkbe és harmadik kötet pedig Henrik Király korába.

R. Kelényi Angelika: A párizsi nő
(Az ártatlan 3.)



Tartalom:

Nincs veszélyesebb egy féltékeny asszonyál…
1610 áprilisában Fabricius Flóra és szerelme, a jóképű, de cseppet sem makulátlan múltú Lorenzo Mariani Párizsba érkezik. 
Nem jószántukból utaznak, a biztos halál elől menekülnek a francia fővárosba. 
Egy gyönyörű, nagyvilági hölgy segíti őket, akinek gyökerei a velencei Mariani házhoz kötődnek. 
Flóra hamarosan megismeri a féltékenység, és az asszonyi cselszövés legmélyebb bugyrait.
Gyilkosság, vágy és gyűlölet kíséri minden léptét, és rájön, hogy még a Tuileriák palotájában sincs biztonságban.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el, mely szokás szerint nem nélkülözi a romantikát, a cselszövést és a korhű történelmi hátteret sem.




 Véleményem
5/5 

Hát eljutottam a végére. Nem jó szívvel mondom, hogy vége. Egyszerűen teljesen üresnek érzem magam. Egy csodálatos, fantasztikus utazáson vettem részt. Egy nagyszerű történet mely Flóra utazásáról, reménytelenségéről, testvére kereséséről szólt, majd később a barátságról, féltékenységről, hatalomról és a szerelemről szólt. Fordulatos, pörgős cselekményekkel volt tarkítva a könyv. Egy percre sem tudtam letenni a könyvet. Az utolsó részt szinte pár óra alatt olvastam ki. Lehet ezt a három könyvet külön - külön 10-es pontot adni? Én megadnám teljes szívvel.
Még plusz pontot tudnék adni, hogy a szerző meg írta Mariani saját gondolatait, érzéseit, ahol végre megtudhattam mit gond. Azt kell, hogy mondjam ebben a kötetben, nagyon tudtam azonosulni Flórával, talán sokkal jobban, mint az első kettő könyvben. Itt ebben megmutatkozik a szerelmes asszony, a féltékeny asszony és az aggódó asszony. Ez a sorozat zárókötettel búcsúzom Flórától és Marianitól, de nem végleg. Hiszen egyszer alkalomadtán újra előveszem és még egyszer mellettük, leszek. Köszönöm mindent kedves szerző, hogy ilyen csodálatos történetet írtál. Számomra ez lesz a legszebb, leggyönyörűbb mese, amit valaha olvastam.
Nem tudnék úgy írni, hogy ne spoilerezzem el a történetet, de volt egy - két jelent ahol pityeregtem is. Volt mikor a szívem belefájdult, ahogy ők ketten szenvedtek. Annyira bele tudtam érezni magam Flóra helyében. Angelika mesterien bánik a szavakkal, cselekményekkel, és ahogy felvezette és a végén lezárta...  Már most hiányoznak nagyon.

Mind a három kötetet szívből tudom ajánlani neked kedves olvasó. Igazi romantikus történet, ahol megelevenedik a történelem, és rengeteg rejtélyekkel övező cselekmény.


Kedvenc Idézetek:






A könyvet itt tudod megvásárolni: