2018. október 4., csütörtök

R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.)

Szeretném meg köszönöm Álomgyárnak és R. Kelényi Angelikának, hogy elolvashattam A grófnő árnyékában (Az ártatlan 1.) c .könyvet Még tavaly novemberben volt szerencsém felmenni Budapestre Álomgyár Könyvesboltban és ott megvásárolni a könyvet. Azóta a többi is meg van már. Hamarosan érkezem a második résszel.


R. Kelényi Angelika: A grófnő árnyékában
(Az ártatlan 1.)Tartalom:

1609 októberében Fabricius Flóra, a pozsonyi orvos lánya Báthory Erzsébet udvarába érkezik, hogy megkeresse eltűnt nővérét. Ha tudta volna, mi vár rá, talán útnak sem indul.Ám hamarosan megtanulja, semmi sem az, aminek látszik, és semmi sem biztos, csak a halál. Ki mozgatja vajon a szálakat? Ki az, aki befolyásolja az eseményeket, és a gyilkolástól sem riad vissza?Minden erejére szüksége van, hogy legyőzze az akadályokat és kibogozza a sötét titkot, melyet a csejtei vár falai rejtenek. Egyetlen emberre számíthat csupán, az Itáliából érkezett, kétes jellemű, mégis rendkívül vonzó férfira, akiről azt sem tudja pontosan, hogy kicsoda, és azt sem, miért segít neki.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas írónő 17. század elején játszódó regénye kalandos, izgalmas, és vérfagyasztó történetet mesél el. Ahogy azt már megszokhattuk, írása nem nélkülözi a romantikát, a politikai cselszövést és a korhű történelmi háttér megjelenítését sem.


Véleményem:
5/5

Többször meg kellett néznem, hogy valóban magyar szerző írta ezt a szuper történetet. És igen, még hozzá nagy tehetséggel megáldva. Milliószor bánom, hogy nem hamar kezdtem elolvasni. Mindig is szerettem a történelmet. Mai napig is imádom, különösen azokat ahol csupa rejtély veszi körül az illetőt. Ahogy a történetben Báthory Erzsébet grófnő körül számtalan rejtélyes eltűnések és borzalmas gyilkosságok övezik körülötte. És eközben érkezik Flóra, aki a testvérét Dorottyát keresve jött Csejtére, Grófnő várában.

Itt ismerkedik meg Marianival aki, egy Nádor megbízásából van Grófnő körül. Izgalmas, olvasmányos és letehetetlen történetet kaptam kézhez. Igazán leleményes a szerző, mert nem hagy izgalom nélkül az olvasót. Egy percre sem lankad figyelmem, hiszen minden egyes oldalon van valami titok, talányok a vár és a Grófnő körül. Báthory Erzsébet titokzatossága, rejtélyessége mai napig foglalkoztatja az embereket. Igazán kikapcsolódtam, tetszett az egész, ahogy vezette a cselekményt a szerző. Nem tudom úgy meg írni a véleményemet, hogy ne legyen spoiler benne. Így inkább ajánlom azoknak, akik szeretik a történelmet, romantikát és kalandot. Nem is tudok mit mondani, hisz még most is a hatása alatt vagyok. Fantasztikus az egész. Már alig várom, hogy végére érhessek a második résznek. 


Kedvenc idézetek:

A könyvet itt tudjátok megvásárolni: