2019. február 10., vasárnap

Interjú Könyvespolc Magazin szerkesztőjével

Köszönöm Könyvespolc Magazin szerkesztőjének, hogy elfogadta felkérést az interjúra. Szeretném nektek bemutatni Magazint. Jómagam is tagja vagyok e csapatnak. Sok színes és gyéniségű tagokkal ismerhettem, meg illetve ismerhetek meg.  Könyvespolc Magazin helyett ad a könyves értékeléseknek, interjúknak és wattpados történeteknek is. Köszönöm, hogy csatlakozhattam, és részese lehetek Könyvespolc Magazin életének. Fogadjátok szeretettel tőlem az interjút.




Könyvespolc Magazin szerkesztője


1. Köszönöm, hogy elvállaltad az interjút. Kérlek, mesélj kicsit magadról, a blogodról, és a magazinról. Mit tudhatunk meg róla?

Én köszönöm a felkérést. Igazán megtisztelő. 17 éves vagyok, szakgimnazista – „közgazdasági” suliba járok. Szeretek írni, olvasni, véleményemet kifejteni a könyvekről. Úgy érzem a hátralevő életemben is ezzel szeretnék foglalkozni, persze sok minden van, ami érdekel, és szívesen kipróbálnám, amikre lehet egyszer sort kerítek. Ilyen például, hogy egy filmben szerepelhessek.
A könyvek iránti szeretetem körülbelül 2016-ban kezdődött, amikor is elkezdtem a Szent Johanna Gimit olvasni. Akkor nagyon nagy hatás ért a könyvvel kapcsolatban és végül én is rászántam magamat, hogy elolvassam. Azóta pedig állandóan olvasok, és leírom a véleményemet a könyvekről, persze amennyire az időm engedi. De az az érdekes ebben, hogy előtte kezdtem el írni és utána olvasni. 2015 körül facebookon nagyon sokan írtak történetet, és én is akkor vágtam bele, mert miért ne? Meg jött hozzá a kedvem. Akkor még csak hobbiként tekintettem az egészre. Azóta az első történetem teljes mértékben törlésre került, aztán létrehoztam Lexi világát, ami a Megtörhetetlen nevet viselte. Sajnos nem voltam megelégedve az írásommal így újraírtam, de valahogyan sehogy sem akart nekem ez összeállni, így ezt a történetet elengedtem. Persze mellette voltak más történeteim, de csak egyet fejeztem be. Akkoriban történt egy áttörés, és valahogyan abbamaradt ez az egész. Kissé megrémisztett a dolog, hogy valójában, amit írok az jó és szép, de csak blogon és wattpadon. Mégsem egy olyan történet, amit az emberek könyvként is olvasnának. Sokáig nem tudtam belenyugodni a helyzetbe, hogy nem megy az írás úgy, mint régen, ezért próbálkoztam, de csak magamnak. Tavaly kezdtem úgy jobban megint beleásni magamat, de sokszor ingadozik a hangulatom ezzel kapcsolatban. Semmiféleképpen nem szeretném ezt feladni, mert rengeteg ötletem van írás kapcsán, amit szeretnék megvalósítani.
2016. 11. 30.-án nyitottam meg az Olvassunk együtt nevezetű blogomat, ahol könyveket értékelek, interjúkat, és beleolvasókat teszek közzé. Sajnos mostanság nem akad olyan sok  időm rá, aki követ az pontosan tudja. De igyekszem mindig új bejegyzéseket hozni, és minél többet.
2018 Július elsején jelent meg a Könyvespolc Magazin első lapszáma, aminek már a nyolcadik száma fog megjelenni. Igyekszem minél több ötletet találni, és megvalósítani, hogy minél több olvasóra tehessünk szert. 


2. Könyvespolc Magazinban milyen témák találhatóak?

Nagy részben könyvajánlók, interjúk, külföldi könyves kritikák, ingyen letölthető könyvek, hamarosan megjelenő könyvek, beleolvasók, A hónap wattpad sztorija. Hamarosan a wattpad borítós készítős könyvünk is megnyílik!

 3. Jelenleg kik alkotják a Magazint?

Én, a főszerkesztő természetesen. 
Kovács Ági, a Magyar Szerzők Könyvei blog szerkesztője. Legfőképpen magyar írókkal foglalkozik.
Barta Laura, a Ana könyvespolca blog vezetője. Laura most fog hamarosan visszatérni.
Schildkröte, aki a Schildkröte megmondja bloggere. Ambrózy báró esetei sorozat nagy fanja, sminkeket, és mindenféle bejegyzéseket tesz közzé.
Gck’s Book Review blog bloggerei.
Mila, Kovács Petra, és Luca a Hónap Wattpad sztorija c. pályázatok értékelői. 



4. Mesélj róluk egy kicsit. Kik ők?

Bloggerek, és wattpad történetírók, akik nem mellesleg csak ezt képezik. Színes egyéniségek, akikkel az ember bármit megbeszélhet, és egy jót nevethet.


5. Magazinban miként kerülhetnek be, illetve kiket vársz?

Választható, hogy íróként vagy bloggerként szeretne az ember jelentkezni. Nagyon fontos, hogy ne legyenek hibák a szövegben. Hogy kiket várok? Bárkit, aki úgy gondolja, hogy szeretne valami újat kipróbálni.


6. Honnan jött az ötlet, hogy online Magazint indíts?

Talán szerettem volna egy olyan dolgot, ami ingyenes, és az embereknek tetszhet, és akkor valahogyan kipattant ez a fejemből.


7. Mik a további terveid, ötleteid?

Hát jelenleg az, hogy sokkal többet olvassak, és több blog posztot készítsek, többet foglalkozzak a saját írásaimmal, valamint a Könyvespolc Magazinunk még több sikert érjen el.


8. Magazinba lehet jelentkezni?

Természetesen igen.
A Szerepelj a magazinban! c. menüpontunknál lehet több információhoz jutni, ha valaki szeretne akár egy bejegyzés erejéig szerepelni a magazinunkban.

A legfrissebb szám


 A magazint a Facebookon  tudjátok elérni, illetve NewLine Kiadó webhsopján is le lehet tölteni.


Köszönöm Könyvespolc  Magazin szerkesztőjének, hogy interjút adott. Kívánok továbbiakban is sok sikert és kitartást a Magazinhoz.