2019. február 14., csütörtök

Palotás Petra: Vénasszonyok nyara

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Palotás Petra szerzőnek, hogy lehetőségem nyílt elolvasni Vénasszonyok nyara c. könyvet. Számomra ez az első könyve Palotás Petrától és kicsit félve is kezdtem el olvasni. De ahogy olvasgattam cseppet sem bántam meg... Sőt! Azt kell, hogy mondjam, élveztem. Egyszerre volt izgalmas, érzelmekkel teli történet. Köszönöm, hogy elolvashattam. Várom a szerző további könyveit, mert szívesen olvasnék tőle. 

Palotás Petra
Vénasszonyok nyara


Tartalom:

Létezik ​halhatatlan szerelem?
Az ötvenes évek elején német gimnazista lányok Balatonfüreden töltenek egy nyarat. A borász Péterffy család jóképű, festőpalánta fia könnyen magába bolondítja Esthert, a messziről jött diáklányt, és ő maga sem tud ellenállni az északi lány ártatlan szépségének. 
A bontakozó szerelmet azonban csírájában elfojtják részben a lány szülei, részben pedig a történelmi változások, melyek következtében egy esztendő múlva már hiába keresi Esther a füredi villájukból kitelepített magyar családot. 
Mennyi esély van rá, hogy az egykori fiatalok útjai több mint hatvan év elteltével újra keresztezzék egymást? 
A lehetetlen mégis megtörténik Rügen szigetén, egy idősek otthonában, ahol a nyolcvanhat éves művész előrehaladott demenciájának köszönhetően egy furcsa szerelmi háromszög részesei lesznek. 
Vajon milyen titkokat rejt a múlt, és milyen ismeretlen veszélyeket a jövő? 



Véleményem
5/5
( 2019. február 2., 03:44 → 2019. február 13., 21:35 )

Nehezen tudom megfogalmazni az érzéseimet, gondolataimat annyira megindító volt ez a történet. Olyan, mint egy jó bor, sokáig érlelődik annál finomabb és ízletesebb lesz. Én ezt gondolom a könyvről. Kár, hogy nem tudok 10 csillagot adni.
Csodálatosan megírt két fiatal szerelmes.,akik majd 70 év távlatból találkoznak egymással. De a sors oly fájdalmas fricskát adott nekik....
Esther és Zoltán keserédes, be nem teljesült szerelmük történetét meséli el. Az öregedés, elmúlás mellett, minden percét kiélveznek, amit a sors adott. Mindkettejük élete számos események tarkították. Hiába telt el az a rengeteg év, szívük mélyén az a bizonyos balatoni nyár nem feledték. Bármennyire is elszakadtak egymástól, az életük utolsó perceiben még együtt lehettek, dacolva az idővel és Zoltán betegségével. Annyira gyönyörű volt számomra ez a történet.Szeretném hinni, hogy létezik halhatatlan szerelem. Petra a szerző ezt igyekszik elmesélni a történetben.
Megdöbbentő volt számomra, hogy mennyire más volt az élet, a döntések szinte benne van a megalkuvás egy boldog jövőért. Emellett megismerhettem Magdát, akinek annyi mindenen ment keresztül az életben és mégis mindig talált jót az életben. Közben Dr. Talbach-ot is megismerhetjük és a történet végén, kiderül ki is valójában és miket tett.
Annyi minden van ebben, és annyi mondanivaló van, hogy alig tudom idézeteket írogatni. Iskola példája Esther és Zoltán szerelmük, hiszen hiába találtak más párt maguknak az első és egyetlen igaz szerelmet sosem tudták elfeledni. Első szerelem mindig aranyat ér és felejthetetlen. Ez az első kötet, amit olvastam Palotás Petra szerzőtől, és nem csalódtam benne. Sőt!
Bárcsak több csillagot adhatnék erre a remekműre.
Időseket mindig becsülni és tisztelni kell. Ők a múltjaink,mi pedig a jövői vagyunk. Köztes időben a jelent éljük meg.


Kedvenc idézetek:






A könyvet itt szerezheted be