2019. február 16., szombat

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Christine Anne Colman

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! következő rovatában felkértem Christine Anne Colman szerzőt, hogy meséljen kicsit magáról, könyveiről és terveiről. Jelenleg Elveszetten c. könyve jelent meg, de dolgozik a második kötetén, aminek Megsebzetten lesz a címe.
Fogadjátok szeretettel az interjút!



1. Mesélj magadról kicsit! Mit lehet tudni rólad?

Kedves és barátságos lánynak tartom magamat, aki szeret ismerkedni, jókat nevetni, és nem fél az újat kipróbálni. Szeretem a zenét, a filmeket, emellett hatalmas könyvimádó vagyok. A könyvek a mindenem. Az írás mellett eladónőként dolgozom, online munkában is részt veszek, ami termékforgalmazást és csapatvezetést jelent.



2. Miért pont Christine Anne Colman az írói neved?

Az írói álnevem nem volt előre kigondolva, ezt a kiadónál találtam ki.
A teljes nevemet mondhatni angolosítottam.  A Christine egyértelműen a Krisztina-ból ered, az Anne pedig az Annamária angol mása.

3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Igazából még általános iskolában kezdtem el írni. Az Elveszetten volt az első történet-kezdeményem, de előtte rengeteg verset írtam. Sajnos azok már nincsenek meg.
Hamar feladtam ezt nyolcadik osztályban. Készültem kilencedikbe, több gondom is volt az írásnál, így nem ez volt az első helyen. Később, tizedik osztályban ismét kézbe vettem a dolgot, elkezdtem írni. Hajtott az akarat, hogy csak azért is befejezem, és pár hónappal később be is fejeztem.
Akkoriban jelentkeztem vele néhány pályázatra, de egyiken sem nyertem, utána viszont rátaláltam a kiadóra, amelyikkel jelenleg együtt dolgozom, így megnyílt előttem ez a világ is.

4. Írásod célja..

Engem még nyolcadikban az a gondolat vezérelt, hogy ez a történet valamikor napvilágot fog látni. Sokan fogják olvasni, néhányuknak tetszeni is fog, és örömmel tölt el, hogy ez valóban így is van.
Szeretném elérni, hogy az emberek a történeteim által eltöprengjenek. Minden történetbe próbálok belevonni egy jelenkori problémát. Legyen az testi, lelki, szellemi, lehet bármi, de az embereknek olvasniuk kell róla. Érzelmeket akarok kicsikarni az olvasókból.

5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Már akkor rákérdeztem szüleimnél arra, hogy segítenek-e kiadni a könyvemet, ha végzek vele, amikor megírtam az első húsz oldalt. Tizennégy évesen nem sokan törik a fejüket ilyen komoly célokon, de valahogy nekem nem tűnt nagy dolognak. Ők már akkor rábólintottak. Bíztattak engem.
Nem igazán nevezném hivatásnak, hiszen nekem az írás szabadidős foglalkozás, nem olyan, ami mellett órák hosszat ülök. A munkám mellett sajnos nem tudok annyit foglalkozni vele naponta, mint amennyit szeretnék, de amikor lehet, kivonom magamat a külvilág fogságából, és begubózom a szobámba a füzetem mellé, amibe írni szoktam.



6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Ó, igen. Tervezem, hamarosan. Az Elveszetten folytatása a Megsebzetten lesz. Nem szeretnék túlságosan belebonyolódni most, meg persze spoilerezni sem, de azt elmondhatom, hogy ennek sem lesz feltétlenül boldog vége.

Jason Kleyton és Katlyn Ellison kapcsolata nem épp úgy alakult az Elveszetten- ben, ahogy szerették volna. Elváltak útjaik, a Megsebzetten- ben viszont ismét egymás felé sodorja őket a végzet.
Egyikőjük sem tudta túltenni magát a másikon.
Megható romantikus jelenetek során ismét együtt néznek szembe az élettel, de olyan dolgok is történnek majd velük, amelyekre bizakodó ember soha nem is gondolna. Lesz itt minden: romantika, szívet tépő vallomások, és olyan részek is, amelyeknél csak kitépnéd a lapokat, mert nem bírod tovább olvasni, annyira fáj. Ezt akarom elérni: hogy az emberek érezzék át kettejük szenvedését.

7. Vannak-e további terveid?

A Megsebzetten után következik Joe-nak, Jason legjobb barátjának története. Ez csöppet szenvedélyesebb lesz, mivel mégiscsak huszonhárom-huszonnégy éves szingli férfiról van szó benne eleinte.
Ezt követően három másik történethez is van alapötletem: két ifjúsági regényhez és egy romantikus fantasy-hoz.
Szeretném kipróbálni magam mindhárom kategóriában, hogy mindenki találjon valamit nálam, ami tetszhet neki.


Köszönöm az interjút Christine Anne Colman.



A szerző könyveit itt találhatjátok: