2019. július 4., csütörtök

Helen Hoang: Mennyasszony rendelésre

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak, hogy lehetőséget adott elolvasni Helen Hoang: Mennyasszony rendelésre c. könyvét. Azóta várom ezt a könyvet, ahogy megtudtam újabb történetet fog írni a Szerző. Ez a könyv abszolút a kedvencem lett, ahogy az első kötete is. Már tegnap este elkezdtem elolvasni, és ma hajnalban végeztem is. Hogy mi a véleményem a könyvről? Lentebb elolvashatod, mit gondolok róla.



Helen Hoang:
Mennyasszony rendelésre



Tartalom:

 Khai ​Diepnek nincsenek érzései. Persze bosszantja, ha valaki odébb teszi a holmiját, és elégedett, ha a könyvelés az utolsó fillérig stimmel, de elsöprő, fontos érzelmeket nem mutat. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.
Esme Tran Ho Si Minh-városban lakik. Mivel félvér, mindig úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik Amerikába utazni, hogy egy férjjelölttel találkozzon, nem tud nemet mondani, mert úgy gondolja, a családjának ezzel segítene a legtöbbet. De Khait nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Amit Esme a szerelemről tud, az mind igaz is… de csak saját magára vonatkozóan. Teljesen belebolondul a férfiba, aki meg van róla győződve, hogy sosem fogja tudni viszonozni az érzéseit.
Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, de Khai végül rádöbben, hogy mindvégig tévedésben volt… és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet.

Véleményem
5/5

Ahogy fentebb írtam abszolút kedvencem lett ez a könyv. Helen most is nagyot alkotott ezzel a történettel. Alig tudtam letenni a könyvet. Ahogy haza jöttem Pestről, egyből fogtam a könyvet és elolvastam másnap reggelre.  Egyszerűen magával ragadt a sztori. Voltak vicces és egyben szomorú jelenetek, amik megérintett engem. Tetszett a szekrényes jelenet és az is, hogy Esme igazán otthonossá akarta alakítani Khái otthonát.

Nagyon kíváncsi voltam a történetre. Hiszen már olvastam a szerzőtől egy könyvet tavaly és számomra nagy kedvenc lett. Azt hiszem ez a könyv is az lett számomra. Esmét imádtam, mert azonkívűl, hogy nagyon nem tudod flörtölni és a csábításról, sem tudod semmit,Kháit teljesen levette a lábáról. Noha Khái nem tudta vagy nem is akarta tudni, menthetetlenül odáig volt Emséért. Minden cselekedetei és a gondolatai ezt sugallják.

Egy élmény volt elolvasni. Úgy csábította el, hogy nem is tett igazán semmit, nem erőltetett semmit és nem is akart több lenni, mint ami valójában. Egy egyszerű nő, aki tele van érzelmekkel és vágyik egy férfi ölelésre, csókokra és a szerelemre. Khái pedig autista lévén ő is szeretne szeretni valakit, akit átölelheti és megcsókolhatja. Férfi akar lenni végre, akit védeni tudna egy nőt mindentől és mindenkitől. Esme pont ilyen. Esme ráébresztette Kháit, hogy a szeretetnek többféle van. Kháinál pedig felébred az ősi férfi ösztön, hogy Esme csakis az övé és senki másé.

Azt szerettem ebben a történetben, hogy lassan alakult ki az érzelem mindkettőjükben. Nem rögtön azzal kezdődik, hogy a két főszereplő az ágyban kötnek ki. Eleinte nem tetszett Kháinak Esme, de később minden megváltozott. Ismerkedtek egymással, helyzettel.


Kinek is ajánlom? Aki elolvasta  A szerelem egyenletét is, imádta. Vagy aki ismerkedik Helen Hoang könyvével. Vagy aki esetleg valami újdonságra vágyik, különlegesre akkor ezt a könyvet nagyon ajánlom.



A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése