2019. július 21., vasárnap

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Álomgyár Kiadónak és R.Kelényi Angelikának a lehetőséget, hogy elolvashattam nyár egyik legjobb romantikus könyvét Barcelona, Barcelona címmel. Egy igazi nyári könyv, amiért nem érdemes kihagyni. Ha nagyon szeretnéd tudni, hogy mit vigyél a nyaralásra, akkor ezt a könyvet mindenképp vidd magaddal. Vétek lenne kihagyni. Számomra igazán nagy meglepetés volt ez a könyv.


R. Kelényi Angelika:
Barcelona, Barcelona



Tartalom:

 Barcelona ​és a szerelem íze… 
Caroline Wood a londoni női magazin, a CBM főszerkesztőjének asszisztense. 
Nem túl változatos munkája mellett hobbiból gasztroblogot vezet, melyben próbálja kiélni az írás és a finom ételek iránti szenvedélyét. 
Az álma az, hogy a jövőben íróként dolgozhasson a neves újságnál, és ezt a főnöke előtt sem titkolja. 
Mivel 35 éves korára még mindig nem fedezték fel páratlan írói tehetségét, és boldog feleség sem lett belőle, tudja, tennie kell valamit az álmai megvalósításáért. 
Úgy dönt, hogy karrierjét és szerelmi életét egyetlen zseniális húzással pörgeti fel, ezért gondol egy merészet, és egy nyaralással egybekötött szakmai útra szánja el magát. 
Egyedül.

Barátai féltik a magányos utazástól, de Caroline biztos benne, hogy Barcelonában rengeteget tanulhat önmagáról, és az új, életre szóló élmények mellett olyan blogot írhat utazásról, szerelemről, gasztronómiáról, mely végre felnyitja a főszerkesztő szemét is. 
Egyedül azonban még enni is unalmas, így egy szerinte korszakalkotó ötlettől vezérelve egy társkereső oldalon spanyol randipartnereket választ magának. 
Mindennapra egyet, így rögtön két legyet üt egy csapásra… 
Erősen hisz benne, hogy ez az utazás meghozza számára az áttörést, a cikkírói álomállást, és talán egy jóképű, szenvedélyes férfit is…


Véleményem
5/5

R. Kelényi Angelikától eddig történelmi regényeihez volt szerencsém, ezért kíváncsian vetettem magam bele ebbe a nyárias kinézetű könyvbe. S nem is csalódtam.
Viszont időközben akadt némi családi probléma, amiért nagyon lassan tudtam kiolvasni. Ha nem lettek volna ezek a gondok, simán kiolvastam volna 2 nap alatt.

Élmény volt elolvasni, jókat kuncogtam Caro esetlen randizásain. Nem hiszem el, hogy pasik ennyire katasztrofálisak tudnak lenni. Na,de az utolsó... Áhh, komolyan. Igazán vicces volt, ahogy Caro próbált életet lehelni a találkozásokból. Hiszen erről akart cikket írni a magazin számára.  Viszont elgondolkodtat, hogy valóságban is ennyire félelmetes lehet a vakrandik? Ilyenek lennének a pasik? Igencsak elgondolkodtam. Ilyen a mesében nincs, amit Caronak végig kellett szenvednie. Még jó, hogy Tom ott volt mellette, mint „testőr” személyében.  Nagyon tetszett, hogy Tom végig kiszórakoztatta magát Caro idétlenkedéseit. Mondjuk én is. Pont ez volt a lényeg, hogy szórakoztasson. Igazi kis romantikus történet…

Ez a történet abszolút nem akar több lenni, hiszen jól szórakoztam, kikapcsolt és elvonultam képzeletben, Barcelonában és azon gondolkodtam, hogy nekem is ki kellene próbálni a tengeri kajákat. Ki tudja, még ízlene is. Főleg azt az ételt fideuát. Nagyon kíváncsivá tett, hogy milyen íze is lehet. Szóval még ötleteket is kaptam az étellel kapcsolatban.

Tomról nagyon nem is írtam róla.. Nos , hát  az biztos nem egy Hotel tulajdonosnak képzeltem el. De még így is szimpatikus volt számomra. Hős lovag, hogy nem hagyta fenében Caro és az életképtelen randijait, hanem nagyon jól szórakozott illetve segítségére is sietett, ha az kellett. Mondom, Hős Lovag!!

Nem gondoltam volna, történelmi regényei után ilyen jó kis történetet fog írni a szerző. Igazán tetszett, legszívesebben 10 csillagot adnék rá. Kedves Szerző! Kérek még ilyen jó kis történetet. Írj még!

Kiknek is ajánlanám? Aki szereti a könnyed, romantikus könyveket és épp a nyaralást tervezik és szeretnének valami olvasnivalót vinni, akkor ezt a könyvet mindenképpen ajánlom.


Kedvenc idézetek:





A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése