2019. július 25., csütörtök

Tomor Anita: Még mindig rólad álmodom ( Álmodtam már rólad 2.)

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném, megköszöni Tomor Anitának újabb lehetőséget, hogy elolvashattam Még mindig rólad, álmodom c. könyvét. Igazán magával ragadó, letehetetlen izgalmas történetet olvashattam el. Még mindig nagyon imádom Anita könyveit. Annyira jó, lélegzetállító ez a könyv… Nagy izgalommal vettem kezemben ezt a könyvet, kiváncsi voltam, hogy vajon Liv és David milyen kalandokban fog keveredni s lám nem is csalódtam egy cseppet sem.  Nos ,íme a véleményem a könyvről.


Tomor Anita:
Még mindig rólad álmodom
(Álmodtam már rólad 2.)



Tartalom:

 Mit ​kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt? 
Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse. 
Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy másik világba, ahol álmában járt már egyszer. Méghozzá Daviddel. Innentől kezdve egy újabb kaland veszi kezdetét. Vajon Liv és David újra egymásra találnak? Vajon a hazugságok és a titkok megváltoztatják az érzéseiket? 

Véleményem 5/5

Istenkém, ez a könyv... Waoo...  Micsoda kalandok, izgalmak voltak... Hmm... Imádtam. Nem semmi egy történet. Olyan filmszerűen hatott rám, hogy nem bánnám, ha meg is filmesítenék. Tök jó lenne.
David és Liv külön utakon járnak, de bízom benne, hogy újra egy pár lehetnek. Ahogy haladt a történet, úgy titkok is felszínre kerültek.
Első részhez képes izgalmasabb és feszültséggel volt tele ez a történet. Az első részben még együtt voltak, itt a második részben már külön utakon voltak. De, hamarosan együtt lesznek és veszélyes kalandokba fognak keveredni.

A történet szerint David és Liv arról álmodtak, hogy Indorában vannak, ami később kiderült, hogy bizony valóságos volt. David tudta, hogy veszélyes Lív mellett maradnia s ezért olyan döntést hozott, ami kettejükre hatással volt. Így David , barátaival visszament Indorában, de később belátja hogy hibázott, hogy otthagyta Liv-et.

Tetszett a régészeti részek, kicsi bepillantást nyertük a munkafolyamatban, Liv barátait újra felbukkantak a történetben. Érdekes volt látni, hogy Liv álmaiban egészen másként történtek, mint a valóságban.  Egyre izgalmasabb volt olvasni, és izgultam, hogy mikor jön rá, hogy David merre van. Sajnáltam Liv-et, sokszor úgy érezte magát, mintha kezdene megbolondulni.

David és Liv jó sokáig voltak külön a történetben és így legalább meg lehetett tudni, hogy David mit gondolt az egészről. Szeretem a váltószemszögeket, mert így többet tudhatunk meg az adott szereplők gondolataikról, és érzéseikről. Andrew–t sajnáltam, mert klassz páros lettek számomra Alice -el. Remélem, kibékülnek…

A másik pedig, amiért nagyon tetszett azaz, hogy csodálatos világot írt le Anita. Indora egy rész gyönyörű másrészt maga a pokol. S ebben tele van különböző társadalmak Glosszánok, Lilionok, Drúnák és Valdonok , ahol épp sajnos háborúban állnak egymással. S ide jutott David, majd később Liv is. Ebben a furcas világban az az igazi kérdés, hogy életben maradnak – e vagy kibékülnek, mielőtt a célhoz érnek?

Nem gondoltam volna, hogy ennyire izgalmas lesz ez a történet és egy akkora függővége lett a történetnek.. Még jó, hogy meg van a harmadik könyv. Annyira nehéz úgy megfogalmaznom, hogy ne legyen spoiler az egész. Inkább azt mondom, hogy ezt el kell olvasni. Nagyon, nagyon szeretem az ilyen kalandregényeket, ahol nagy a feszültség, váratlan fordulatok és annyira nem lehetett tudni, hogy épp mi következik. S pont ezt teszi tökéletessé a könyvet.


A könyvet itt tudjátok beszerezni:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése