2019. július 7., vasárnap

Tanila Jensen: Viveca - A félelem árnyai

Köszönöm Tanila Jensen szerzőnek, hogy lehetőséget adott a könyve megvásárlásához és dedikálta részemre, megtiszteltetés számomra, hogy közvetlenül a szerzőtől szerezhetem be Viveca - A félelem árnyai címmel, a könyv NewLine Kiadó gondozásában jelent meg .A könyvet, a szerző oldalán figyeltem fel és olvasgattam a részleteket belőle. Már akkor tudtam, hogy ez a könyv kell nekem. Mindenképp be akartam szerezni. Tetszett a stílusa, ahogy írta… Szóval köszönöm, hogy megvehettem!


Tanila Jensen:
Viveca
A félelem árnyai


Tartalom:
Sötét világot élnek Downtown városának lakói. A pokol kapujának megnyitásával elszabadul az évszázadok óta eltemetett gonosz. A harcot egyedül Philip, a pap; és Daniel, a katona veszi fel ellenük. Az éjféli misén aktívan részt vevő Viveca komoly érzelmeket táplál a pap iránt, aki különleges tetteivel felforgatja a démonok elleni küzdelmet, ami miatt Philip szembekerül az Egyházzal is. Fekete mágia általi rítusok negyedelik a lakosságot a Bázis védővonalán belül, és amikor a kérdések válaszokká alakulnak, más értelmet nyer a háború. Egy háború, ahol senki sem az, akinek mondja magát.
Egy pap, egy lány, egy katona és egy tanár titokzatos kapcsolata egy pokoli történetben, ahol a múlt nagy hatással van mindannyiuk jelenlegi életére.


Véleményem:
5/5

Te szentséges ég!  Elképesztően jó ez a könyv. Tele titkokkal, fordulatokkal alig tudtam abbahagyni. S micsoda rejtély övezi a szereplőket.... pazar. Komolyan. Igazi jó kis félelemkeltő horror. Minden csupa vér és ...Ááhh nem mondom ,el kell olvasni.

A történet előre haladtával kiderül a múlt fájdalmas titkai a városról, legendák pedig igaznak bizonyulnak.  Egy cseppet sem unatkoztam.  Izgalom volt dögivel rendesen.

Tanila ezzel a könyvvel megalapozta, hogy akarjam folytatni az olvasást. Nagyon erős függővéget hagyott az olvasóra.

Nagyon filmszerűen hatott rám ez a könyv.  Olyan volt, mintha filmet néztem volna. inteziven hatott rám ez a történet. Egyszerre volt szórakoztató, félelmetes és borzongató ez a történet.
Igazi baljóslatúan hatott rám.

Őszintén megmondom nagyon ritkán, olvasok horror könyvet. Idén ez a második ilyen típusú könyv, ami a kezembe akadt és egy cseppet sem bánom. Sőt! Ez a könyv minden szempontból megfelelt, élveztem az olvasást.

A történetben előfordulnak titkok és rejtélyek, Viveca, Philip atya és sok mindenki más körül. Végére ez a titok, legenda valósággá válik. Mindenkinek akadt a múltjában sötét folt. Danielen döbbentem le. Szerző nagyon jól titkolta mi szerepe van az egészben. Totál megettem az egészet.. Köszönöm. (nevetek) Szóval, Daniel! Hát igen. Van ilyen.
Tetszett az is, hogy szerző fontos mondanivalóval töltötte meg a könyvek lapjait. Nem egy közhelyes szöveggel puffogtatott benne. Hanem tényleg a történethez, adott jelenethez illő gondolatokkal. Drukkoltam nagyon, hogy Philip végre vallja már be , hogy oda van Vivecáért. Hisz sütött a könyv lapjain keresztül az a mérhetetlen erő a szeretet, szerelem a lány iránt.

Viszont a szerelmi szál mellett, igencsak kellően meg lett támogatva egy kis vérrel. Kedves Szerző! Milyen horror filmet néztél mikor írtad ezeket, jeleneteket?? Uhh, szinte hátborzongatóak voltak. Félelmetes, ahogy le lett írva az egész jelenet. Magam előtt láttam a sötét felhőket, megcsonkított holttesteket…. Jaj, nekem ezek után képtelen vagy horrort olvasni.

Tanila! Ha egy mód van rá, kérlek, maradj meg ezen a műfajon, horror a te asztalod. Neked, horrort kell írnod. Mert eszméletlenül jó lett ez a könyv.

Nagyon nem merek többet írni, mert az már teljesen spoiler lenne. Annyi mindent tudnék írni erről a könyvet. Egy élmény volt, még hozzá félelmetes élmény volt. Na, de a vége?? Az, nagyon ütött.  Így falat fogom kaparni, mire megjelenik a következő. Erősen függővéges. Nekem legalábbis az.


UI: Ha már láttam szörfös csuhást, meg sem lepődtem, hogy fegyvert ragad a sötét gonosz ellen! Ez eszembe jutatott egy sorozat.


A könyvet itt tudjátok beszerezni


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése