2019. július 29., hétfő

Carol McLogan: Enyém, tiéd

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Carol McLogan Írónőnek, hogy lehetőséget adott, hogy elolvassam a nem mindennapi romantikus könyvét. Enyém, tiéd nem egy szokványos romantikus történet az egyszer biztos. Abban a hitben voltam, hogy szokásos romantikus klisés történetet fogok olvasni. De, nem! Igencsak meg is lepett. Köszönöm, Carol!


Carol McLogan
Enyém, tiéd



Tartalom:

Az álnéven író szerző első könyve olyan magával ragadó, mint a szerelem, amiről szól. Szereplői valóságosak, mind erényeikben, mind hibáikban, s jó pár baklövésükben saját tévedéseinkre ismerhetünk rá. 
Olykor pikáns, humorral tűzdelt, közben mindvégig emberközeli és mosolyt fakasztó történetet tarthat kezében az olvasó, mely klasszikus témát, a tiltott szerelmet helyezi a középpontba, egy modern, megosztó szituáción keresztül. 
Merünk-e bekukkantani a titkokból szőtt függöny mögé?



Véleményem
4,5 / 5

Két okból 4,5 csillagot... Hiszem, hogy a következő története sokkal jobb, sokkal izgalmasabb lesz, mint az első kötet.  Másik ok, amiért adok azaz, hogy kíváncsi vagyok a következő históriára, amit írni fog.

Kicsit gondban vagyok, hogy hogyan is fejezzem ki magam mit adott ez a könyv. Egy részt ez a történet akár valóság alapját is képezhetné az egésznek. Hiszen hány család megy tönkre azzal, hogy az egyik fél meggondolatlanul cselekszik. Döntések és következmények egy életre belevésődnek.

A történet szerint Edina megismerkedik egy férfival, akiről kiderül, hogy nős. S itt kezdődik a bonyodalom. Edina és John szerelme évekig tartó titkolózás, bujkálásról szól a meséjük. Nem tudok egyetérteni azzal, hogy ezt titokba kellett tartani. John igazából bárhogyan is szépítjük egy gyáva fickónak, tartom, aki nem mer a családja elé állni. Edina …. Hát ,mit is mondhatnék róla. Eleinte sodródott az árral. A szerelem elvakította, azt hitte, hogy megfelel, hogy ideig – óráig lehetnek együtt.  De végül még sem. Évek kellett, hogy Edina rájöjjön mi is a fontos, mi az ami eleve bele sem kellett volna kezdeniük.

Sokáig gondolkodtam, hogy mit is írhatnék erről, hiszen teljes mértékben ellenzem e fajta szeretői státusz, kapcsolatot. Nem tudtam megkedvelni egyik szereplőt sem. Sem Edinát, sem Johnt. Nem igazán viselkedtek felnőtt módjára, s csak magukkal törődtek. Edina barátnője Szilvi elején figyelmeztette, hogy baj lesz ebből. Ő már tudta mi lesz, ha kiderül a kettejük titka.

Viszont Szilvit sem tudtam megkedvelni, rettenetesen irritáló személy és ráadásul bűn rondán beszél, akár egy kocsis… S tudjátok mi volt a legmegdöbbentőbb az egészben? Hogy Edina családja, barátai még asszisztáltak is ehhez a kapcsolathoz. Hihetetlen!


Kiknek ajánlanám ezt a könyvet? Nos, aki elmeri olvasni a nem mindennapi mesét a szerelemről, házasságtörésről, csalásról és végtelen hazugságokról. Egy olyan történetet, ahol a vége kissé keserédes lesz. Hiába happy minden, a büntetés nem marad el. Összességében könnyed , romantikus kis könyvet kaptam. 


A könyvet itt tudod megvenni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése