2019. december 8., vasárnap

Khiara Thorraxa – Bob Taylor:Új remény kezdete ( GalacticRealtions 1. )

Utazókönyvként kaptam kézhez ezt a könyvet Khiara Thorraxa – Bob Taylor. Új remény kezdete (GalacticRealtions 1.) címmel, a könyv NewLine Kiadó gondozásában jelent meg. Nemrégiben a második kötet is megjelent  Willar Shottax: Khillaria címmel.

Khiara Thorraxa – Bob Taylor:
Új remény kezdete
( GalacticRealtions 1. )


Tartalom:

Nem ​érdemes egy galaktikus felderítőűrhajó parancsnoki konzolján udvarolni, mert lehet, hogy a következő pillanatban egy idegen bolygó sivatagi viharában lesz kénytelen kényszer-leszállni mindaz, ami a hajóból marad. Ebből pedig ugye egyéb kalamajkák adódhatnak – mint harc a helyi nomád bennszülöttek lázadó csoportjával, zendülés a legénység körében, meghökkentő és viharos – ez esetben szó szerint – kapcsolatfelvétel a planéta fejlettebb technológiával bíró lakosainak képviselőivel… Akik megdöbbentően hasonlítanak az emberi fajra, egy-két apró anomáliától eltekintve, mint pl. a zöld színű bőr, vagy a hat ujj…

De hát mit számít ez a pirinyó különbség, ha lángra lobban a szerelem; ha az ember egy idegen bolygó idegen városának idegen bárjában egy rockbanda sikeres tagjává, illetve Kitchie Goldsmith esetében helyi botránycelebbé – vagy fata morganává, nézőpont kérdése – avanzsálhat mindössze néhány nap alatt? Káosz a köbön, de vajon hová vezet mindez?

Mondanám, hogy egy példaértékű galaktikus szövetség kialakulásához számos civilizáció részvételével, de úgysem hinné el senki…

  
Véleményem
3,5 / 5

Háááát.... Ez... Inkább nem mondok semmit!
Sajnálom, de ezt amennyire vártam annyira nem tetszett. Nem tetszett a főszereplő, történet s úgy az egész sem. Irritáló volt a pasas,annyira gyerekesnek tartom a sok becézést... Inkább kevesebb, ha lehetne. Na meg aztán a földönkívüli nő, rögvest szerelmes lesz a földi emberben? Ez valahogy nem életszerű.  Jó tudom, ne vegyem komolyan az egészet. Ráadásul a pasas próbált volna beszélni a másik nőről,akkor elhajtotta aztán másnap a nő akart erre a pasi hajtotta el. Nem igazán tudtam beleélni magam, nem kötött le. Hozzá tegyem mellette, elolvastam azóta pár könyvet, és nem igazán tudtam visszatérni, folytatni.
Amikor olvastam, hogy utazókönyvként lehet hozzá jutni, jelentkeztem is rá. Mert szeretem a galaxisos történeteket, mind könyvben, mind filmsorozatként is. Nem is tudom, mit gondoljak. Nagyon ritkán fordul elő, hogy ennyire ne fogjon meg egy történet, de még olyan nem volt, hogy félbe is hagytam volna. De ez is eljött, sajnos. Egyszer talán beszerzem mindkét kötet és újra elolvasom. Lehet, hogy csak az volt a baj, hogy nem megfelelő időben, hangulatban olvastam el a könyvet, s így nem tudtam kellően megélni a történetet. Mindenesetre én adok még második esélyt ennek a könyvnek, viszont tovább kell küldenem utazókönyvként a következő páromnak.
Most egyelőre 3,5 csillagot tudok adni. De mindenképp beszerzem mindkét könyvet. Szeretném újra olvasni.



A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése