2019. december 12., csütörtök

Illyana Sanara: Álommester

Szeretném megköszönni NewLine Kiadónak és Illyana Sanara írónőnek, hogy lehetőséget adott elolvasni Álommester c. könyvet. Sajnos bármennyire is tetszett a borító, nem vagyok maradéktalanul, elégedtet. Ha azt mondom, hogy Vadmacskák c. könyvet szerettem, akkor biztosan kitaláljátok mi gondom, ezzel a könyvel.

Illyana Sanara:
Álommester



Tartalom:

 A ​valóságot az álomtól vajon mi alapján különböztetjük meg? Ki dönti el, hogy nappal álmodjuk életünket, vagy álmainkban éljük igazi életünket? Priya, Margery, Kathy és Lina négy európai nő, akiket vérségi kötelék ugyan nem fűz egymáshoz, a sors mégis úgy sodorja életüket, hogy laza családot alkotnak. Mindannyiuknak megvannak a maguk különleges személyiségjegyei, különcségei, amit a többiek ugyan tolerálnak, ám a külvilág elől jobban teszik, ha titkolják. A végzet, sors – vagy valami egészen más? – Szöulba, Dél-Korea fővárosába veti őket, ahol megismerkednek és összebarátkoznak egy helyi táncos-énekes csoporttal, amely különböző korú fiúkból áll. Ahogy a különös, kultúrákon, emberöltőkön, majd a valóság határain is átívelő barátság kibontakozik és elmélyül a történet szereplői között, úgy kerülnek egy döbbenetes, megrázó múltbéli tragédia részletei a felszínre. De vajon mi köze lehet a huszonegyedik században élőknek a több száz évvel azelőtt lezajlott eseményekhez? Ki mozgatja a szálakat, amelyek miközben kibomlanak, mint a mindenséget behálózó színes erővonalak, a szereplőket nem evilági képességekkel ruházva fel szövik egybe mindannyiukat? Álom vagy valóság – ezt eldönteni már az olvasó privilégiuma…

Véleményem
3/5

Most fogom a fejem, és azon gondolkodom mit is írhatnék. Vagy 5-ször kezdtem folytatni az olvasást, de mégis mindig félre tettem és mást olvastam. Szintén ezt a könyvet se tudom folytatni… Az előző könyve sokkal jobb volt az írónőnek Vadmacskák története és nekem kedvencem.
De ez?? Mi történt? Nem értem.
A múlt idézős részek tetszettek, azok jobb volt. De a jelenkori történetek... A fiúk neveit abszolút nem tudtam megjegyezni. Bajban voltam, mert nem tudtam igazán melyik fiú és melyik lány. Ez a könyv sem fogott meg teljesen. Pedig szeretem a fantasy történetet, de a könyv feléig se nagyon történt semmi.  Sajnos részemről egy erős 3-ast adok erre a történetre. A múltba való visszatekintések tetszett nagyon, az ilyeneket nagyon szeretem. Azokat a részeket jól lehet követni, viszont a napjainkban játszódó történeteket nem igazán. Sokszor megzavart, hogy ki kinek a barátja vagy barátnője stb. Nem igazán tudtam beleélni magam, nem fogott meg a történet, ezért is tudtam könnyen letenni. Hát most részemről igencsak rövid kis véleményt fogok írni. Mert erre nem igazán tudok mit mondani, sajnálom. Lehet, vannak, akiknek tetszik s ez pont jó. Minden esetre köszönöm a lehetőséget! Talán egyszer,újraolvasom és esetleg jobb véleményt tudok írni.
Viszont, neked kedves olvasó Te adj esélyt ennek a könyvnek. Én adtam. Szóval, olvasd el. Hátha pont neked kedvenced lesz.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése