2019. december 2., hétfő

Borítóleleplezés: Tiszlavicz Mária: Mellékhatás – BuKo történetek 2.

Tiszlavicz Mária második regénye 2017-ben jelent meg Duplacsavar címmel. Hihetetlen milyen gyorsan telik az idő, mert most érkezik meg folytatása, Mellékhatás – BuKo történetek 2. címmel. Felix és Viktor a rendíthetetlen nyomozópáros újra akcióba lendül, én mindenképpen be fogom szerezni a könyvet. Nagyon megörültem az írónő felkérésének, hogy Magyar Szerzők Könyvei Blog oldalon újabb borítót leplezhetek le. Már itt is van a második része, amit mindenképp beszerzem majd. A könyv címe pedig MellékhatásBuKo történetek 2. rész.
Szívből gratulálok és nagyon köszönöm a lehetőséget Tiszlavicz Máriának. A borító pedig gyönyörű, nagyon tetszik. Kíváncsian várom, hogy milyen lesz az első rész mellé tenni. Nekem legalábbis nagyon tetszik, menő lett.


Tiszlavicz Mária:
Mellékhatás –
BuKo történetek 2.


Fülszöveg:

Azt mondták, csodaszer.
Azt mondták, javítja az életminőséget.
De azt nem mondták, hogy halálos lehet.

Viktor Martinek nyomozó a magánélete elől a munkába menekül. Informátora tippjét követve egy veszélyes összeesküvésre bukkan, ám mielőtt megoszthatná felfedezését a társával, Felixszel, balesetet szenved. A Fehér-tónál tér magához, és csak egy névre emlékszik: Tom. Erején felül kell teljesítenie, ha a kusza emléktöredékeit rendszerezni akarja.
Viktor eltűnése után Felix veszi kézbe a nyomozást, de alig akad valami, amin elindulhat. Kutatását segítik a Viktor életét megszínesítő – vagy éppen megkeserítő – nők.
Egyre több szövevényes titokra bukkan, és csakhamar a gyógyszeripar sötét oldalával találja szemben magát. Ahhoz, hogy megoldja az ügyet és Viktort épségben tudja, hét évet vissza kell lépnie az időben – amikor a társa kezdő nyomozóként először találkozott a nemezisével.
Vannak sérelmek, amelyek lassan mérgezik meg a lelket. A két nyomozó vajon idejében megtalálja a választ arra, mi vezette Viktort a Fehér-tóhoz? A visszaszámlálás megkezdődött…

A szerzőről:


Irodalom-, művészet- és zenekedvelő családban nőttem fel. Amint megtanultam olvasni, anyukám kezéből kivettem egy Agatha Christie könyvet, ő meg hagyta, hogy elolvassam – így kezdődött számomra a rejtélyek, kalandok és regények szeretete. Akkor úgy hittem, írni könnyű, nekem is menni fog. De beláttam, hogy amit könnyű olvasni, valóban nehéz megírni. Azóta folyamatosan gyakorlok, fejlesztem magam írástechnika terén, és falom a könyveket. Kedvenceim a krimi, a humoros és a romantikus regények, én is főleg ilyen történeteket írok.
Idáig két regényem jelent meg nyomtatásban, a romantikus Őrangyalom, valamint a Duplacsavar c. akciókrimi, melynek folytatása a Mellékhatás. Novelláim online felületen és nyomtatott formában is olvashatóak, például a Könyvmolyképző Kiadó Meghitt pillanatok c. antológiájában. Idén karácsonykor jelenik meg, szintén a KMK gondozásában, A legvagányabb olvasókönyvem c. kötet, melyben egy mesét olvashattok tőlem egy királyfiról, egy sárkányról és egy pöttyös labdáról.

A Mellékhatás c. könyv megjelenik magánkiadásban, várható időpontja: 
2019.december.13.



Idézetek a könyvből:

„Francnak vettem meg neki azt a mobilt! – gondolta Viktor Martinek hadnagy, miközben ránézett a szélvédőre tűzött sárga juharlevélre. Feltámadt a szél, tucatnyi levelet sodort magával, teleszórta a járdát és a parkoló autókat. Viktor lesöpört párat a Citroën motorháztetejéről, majd felvette azt az egyet, amit egy gondos kéz betett az ablaktörlő lapátja alá. Fekete filccel apró, nyelvet öltő emotikont rajzoltak rá.”

„ Ez lenne a Fehér-tó?
Nyarat idéző, virágos házak álltak körülötte, a víz sötéten hullámzott, hegyek vigyázták a csendet. A távoli vízpart felett ködfátyol kavargott, békák és madarak kórusára lidércek táncoltak.”

„ Az utca távoli pontján, mely épphogy belefért a kép felső sarkába, egy alak állt meg egy lámpaoszlop mellett.
– Ez Viktor – jelentette ki Felix. Olyan biztos volt benne, mint a saját nevében. Az elmosódott alak mozdulatai, ahogy lángot csiholt az öngyújtóból, majd a szájához emelte a kezét, összetéveszthetetlen volt.”

„…ahogy Nora haladt a történettel, úgy felhősödött el Kramer parancsnok arca. Eleinte még kevergette az elé helyezett kávét, de egy idő után a kanál megállt a levegőben, majd apró darabokra tördelte a csészealjra helyezett kockacukrokat. Mikor Nora a mondandója végére ért, Kramer letette a kanalat, összefűzte az ujjait, és hatalmas sóhaj után ennyit kérdezett:
– Mondd csak, édes egyetlen kislányom, te eszednél vagy?”

„– Nem kéne cigizned, kicsi lány – mondta Viktor, amint elvette a felkínált szálat.
– Majd ha te leszoksz, visszatérünk rá, vénember – vágta rá Rotte, miközben meggyújtotta a saját cigarettáját.”

„– Ez sem fáj? – nézett fel rá Irene, és Tom elkapta a kárörvendés apró szikráját. Szóval, ha így akar játszani a nő, ő benne van.
– Nem fájt, amíg maga meg nem nyomkodta – közölte, majd panaszos hangon hozzátette: – Minden betegét így kineveti?
– Csak akik büszkeségük miatt magas lóról esnek pofára! Ó, nem büszke, hanem fafejű! Maga nagyobb tuskó, mint amiket itt hasogat!
        Mióta szerette volna ezt a poént elsütni?”

„– Emma két év elteltével már csak kétoldali támasztékkal tudott járni – magyarázott tovább Irene. – Ez már középsúlyos állapot a sclerosis multiplexes betegek esetében. Csak egyetlen lépés választotta el a tolószéktől, ami teljesen kiszámíthatatlan, hogy bekövetkezik-e, és ha igen, mikor. A kezelőorvosa pont ezért vetette be Emmát a fingolimod vizsgálati programba. Emma még fiatal volt, megérdemelte, hogy jó élete legyen.
– Jó élete? Az ég szerelmére, ez a kísérlet gyilkosság!”

A sclerosis multiplexről:

A betegség a központi idegrendszert támadja, oka egyelőre ismeretlen, ezért csak tüneti terápia létezik. Nevéből adódóan az agy, illetve a gerincvelő bármely pontján felbukkanhat, így a tünetei nagy változatosságot mutatnak. Az érintett területeken ún. demyelinizációs folyamat zajlik, mely annyit tesz, hogy az idegrostok elvesztik a természetes szigetelésüket, ezáltal károsodik az ingerületvezetés, az idegrostok által beidegzett terület működése romlik (pl. a páciens merevnek, érzi a lábait, nem bírja rendesen hajlítani a térdét; látótérkiesés vagy teljes vakság is bekövetkezhet; érzelmi zavarok jöhetnek létre). Akut fázisban a tünetek fellángolnak, de nagy dózisú szteroidterápiára mérséklődnek vagy akár teljesen meg is szűnnek. Azért, hogy a páciensnek ne legyenek ilyen fellángolásai, alkalmazzák a fenntartó, tüneti terápiát. A betegség kialakulásának egyik feltételezett oka, hogy a szervezet saját maga ellen fordul, ezért az immunrendszer működését visszaszorító kezelést kap a páciens. Több ilyen gyógyszer létezik, egyik a történetben is felbukkanó fingolimod, forgalomba hozatali nevén Gilenya®.


Oldalak:







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése