2020. november 11., szerda

Előolvasás: Palotás Petra: Lélekszirmok ("Gyönyörűen ír, az életről, a szeretetről, a gondoskodásról, a tiszteletről és a barátságról. Ez a novella, a Lélekszirmok kötet újabb csodás történetei lapulnak meg. ")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném, megköszöni az Álomgyár Kiadónak, és Palotás Petra írónőnek a lehetőséget, hogy megjelenés előtt elolvashattam csodálatos Lélekszirom c. novellás kötetét. Számomra ez a kötet egy gyönyörű történeteket tartalmaz. Az előző kötet a Igazgyöngy novellás kötetét szerettem, de ezt még jobban. Kedvencem lett, pedig nekem sosem volt kedvenceim a novellák. 

 

 Palotás Petra:
Lélekszirmok


Tartalma:

Szívet melengető történetek az ezerarcú szeretetről

Kevés szóval sokat mondani. Ez a novellák varázsa, amelyre oly nagy szükségünk van a feje tetejére állt világban. Történetek, amelyek néhány oldalon keresztül lelassítják a gondokkal teli rohanós hétköznapokat, hogy aztán erőt merítve belőlük újra tehessük a dolgunkat. Az Igazgyöngyök sikere megmutatta, hogy az olvasók mekkora becsben tartják a szeretetmorzsákat, amelyeket egy-egy ilyen írás ad a számukra. Mosoly? Meghatottság? Tanulság? Átértékelés? Palotás Petra legújabb novellás kötetében ezúttal is olyan érzelemkovácsoló pillanatképeket kínál, amelyek – mint a napsugár a virágoknál – oldalról oldalra bontják ki lelkünk szirmait.

 

Véleményem
5/5

 

Nagyon ritkán olvasok novellákat. De azt is csak, amit Palotás Petra ír.Gyönyörűen ír, az életről, a szeretetről, a gondoskodásról, a tiszteletről és a barátságról. Ez a novella, a Lélekszirmok kötet újabb csodás történetei lapulnak meg. Van is kedvencem belőle, de egy volt, amin kicsit elpityeregtem. Az a Barátság története illetve a másik A virágárus. Ez a kettő a kedvencem, e két történeten volt, hogy elpityeregtem. Nagyon kevés olyan történet van, amire ennyire lelkemre veszem. Ha Petra novellás köteteiről van szó, tőle jöhet bármikor, szívesen elolvasom.

Tanulságos és szép történeteket írt Petra. Annyi mindenről szól a történet, a barátságról, a szeretetről, a jóságról, a tiszteletről… Felsorolni is nehéz lenne…

Amikor elkezdtem olvasni, nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, sőt első kötethez képest legjobb lett. Sokkal több, mint egy átlagos novella. Ezt mindenkinek egyszer el kell olvasni.
Ha lenne mód rá a molyon nem 5 csillagot, adnék erre, hanem 100-at, mert annyira jó, varázslatos történet.

Ez egy olyan történet, amikor esténként jó forró teával, kis takaróval a kandalló elé ülve foghatod kezedben a könyvet. S olvasok, és olvasol, és olvasol, alig bírod letenni, mire a történetek végére érsz úgy érzed majd, hogy a szíved, lelked megtisztul, könnyebbé válik. Pont, ezért szeretem olvasni Petra történeteit. Lenyűgöző, felemelő, a szeretet csodás érzés. Őszintén amilyen picikék ezek a történetek érdemes mindennap egyet elolvasni, akkor sokkal tovább fog tartani az érzés, a nyugalmi állapot. 


A könyvet itt tudjátok előrendelni. 

Megjelenés november.16-a.

Libri

Álomgyár Kiadó

Írói oldala:

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése