2021. március 23., kedd

Chris Carter: Kivégzés - ("Atyaúristen! Mi ez már?? Így folytatni, anyám… Elég erős kezdés az első részhez képest, imádom ezt a párost, Huntert és Garcia-t. Ezek után mese nincs, muszáj kiolvasni az egész sorozatot. Te jó ég!")

Chris Carter: Kivégzés második könyvével érkezem, eljutottam, hogy kiolvassam végre. Azt kell, hogy mondjam zseniális! Nagyon élveztem, izgalmas, és jó sok csavarok voltak benne. Cseppet sem bánom, hogy megvettem a könyvet, így ahogy végeztem, elkezdtem a harmadik résszel az Vadász címmel.

 Chris Carter:
Kivégzés
Tartalom:

Robert Hunter és Carlos Garcia hajnalban érkeznek a tetthelyre. A helyszínelőszalagok mögött egy fehér templom húzódik meg a lámpák fényében. Képeslapra való látvány így, karácsony előtt. Ami azonban az épületben várja a két nyomozót, cseppet sem az: mindenhol vér, összefröcskölt padló, vérben ázó oltár és egy holttest reverendában, kutyafejjel a nyakán. Ki és miért változtatta mészárszékké a katolikus templomot? Mit jelent a holttest mellkasára festett szám? Nem ő lenne az első áldozat, netán újabbak következnek?

A Hunter-Garcia-páros egy brutális sorozatgyilkos nyomába ered, vállt vállnak vetve, sokszor feletteseik parancsa ellenében haladnak előre megállíthatatlanul, hátha valakit még megmenthetnek a rémálomtól. A gyilkos ugyanis nem mást akar, mint valóra váltani az áldozatai rémálmát – mert ismeri a múltjukat, a titkaikat, a legnagyobb félelmüket, és tudja, hogyan fokozza még tovább a rettegést. A végsőkig.

 Véleményem
5/5

Atyaúristen! Mi ez már?? Így folytatni, anyám… Elég erős kezdés az első részhez képest, imádom ezt a párost, Huntert és Garcia-t. Ezek után mese nincs, muszáj kiolvasni az egész sorozatot. Te jó ég! Nem tudok elszakadni, még jó, hogy megvettem mindent kivéve az utolsó részt. Azt sajnos sikeresen elfelejtettem.

De sebaj, később megrendelem, amint odaérek. Chris Carter nem semmi egy író. Igaz sokan mondták, hogy tehetséges, de hogy ennyire nem gondoltam volna. S ennyire megfogjon a történet. Izgalmas, tele csavarokkal volt a história. Iszonyat, miket meg nem tesz az ember a másikkal, hogy fájdalmat, és félelmet okozzon.

Sok ilyen filmet, sorozatot láttam már, hogy milyen sorozatgyilkosok vannak. Ilyen részletesen nem olvastam még egy könyvben sem. Felkavarodott sokszor a gyomrom. Borzalom, miket kellett átmenni a papnak, és mindenki más.

Így sem ment el a kedvem, hogy elolvashassam a következő részt. Azt hiszem nem fordult még fel teljesen a gyomrom.

Igazi döbbenet az utolsó oldalakon ért engem. Elképesztően olvastatta ez a történet. Hiába volt sejtésem, hogy ki lehet a gyilkos, az író totál rácáfolt. Végére már semmiben sem voltam biztos csak abban, hogy Hunter megadja a választ a kérdéseimre.

Kedvenc párosom, ahogy elején mondtam Hunter és Garcia. Briliáns karakterek. Nem hazudtolják meg magukat. Tojnak a szabályokra, ha azzal életeket mentenek.

„-Nem úgy volt, hogy ma szabin vagyunk? – kérdezte Garcia a bajsza alatt, amikor Hunter odalépett hozzájuk. – Terveim voltak mára.”

Ezzel dugába is dőltek a tervei srácoknak. Iszonyatos gyilkosságsorozatot kell nekik felderíteniük és nem semmi volt, ahogy megoldották az ügyet.

„Ahogy már mondtam, nektek kell megfejtenetek ezt az egészet.”

Így igaz. Mindezt az egészet Hunternek és Garcianak kell felgöngyölíteni az ügyet. Szóval bátran merem ajánlani nektek a sorozatot, ha valaki kacérkodik még. Érdemes az összeset megvenni, mert nem fogjátok megállni, hogy kézbe ne vegyétek a következőt.

 A könyvet itt tudjátok megrendelni:

Bookline

General Press Kiadó

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése