2021. március 12., péntek

Bert Miller: A menedék - ("Egy igazán, érdekes, izgalmas történet volt számomra. A karakterek érdekesek voltak, a történelmi, és a vallási vonatkozások nem voltak unalmasak.")

Szeretném megköszönni Bert Miller írónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam A menedék c. könyvét. Nem gondoltam volna, hogy ennyire élvezni fogom az olvasását. A végéről pedig nem szólok egy szót sem. Ferde szemmel nézek az íróra. Így véget érnie.. Ejnye

 

Bert Miller:
A menedék

 


Tartalom:

A menedék ("Az utolsó rend" apokaliptikus sci-fi sorozat III/1. rész)

A Sötétség fejedelme „Sonny Orient” néven már évszázadok óta a Földön tartózkodik, és egy napon elérkezettnek látja az időt, hogy létrehozza az antikrisztusi világbirodalmat. Felhasznál egy Samuel Meyer nevű embert, akinek múltját eltörölve, új személyazonosságot ad, és Declan Xavier néven gyanúsan hamar Izrael miniszterelnökévé teszi. Ezzel kezdetét veszi a Gonosz nagyszabású tervének megvalósítása.

Egyetlen titkos, föld alatti szervezet van a világon, amely ismeri Orient kilétét és szándékait: „az utolsó rend”. A szervezet egy új tagja, Joe Kalmar tiszteletes azt a feladatot kapja, hogy mentsen meg Sonny gyilkosai elől egy luxusprostituáltat, Melissát, aki emlékszik Xavier előző életére, és egy Mandela-effektussal foglalkozó honlapon publikálja is ezt a kompromitáló információt.

Mit rejt valójában Joe múltja? Honnan származnak az egyre inkább megmutatkozó különleges képességei?

Van-e jelentősége Melissa és Kalmar tiszteletes közös múltjának?

Kicsoda Mickey, a titokzatos csuklyás figura, aki mindenkiről mindent tud?

Apokaliptikus sci-fi regénysorozat egy lelkész tollából.

Nem csak hívőknek.

Véleményem
5/5

Hmm… Gondban vagyok, nem egy hétköznapi íróval van dolgom. Hanem református lelkésszel. Mielőtt elolvasnék egy könyvet, vagy írnék róla véleményt utána nézek az írónak. Puszta kíváncsiságból. Igencsak meglepődtem... Mert nem erre számítottam. Vagyis egy lelkész, aki sci-fi történetet ír? Ráadásul ilyen jót...

Egy igazán, érdekes, izgalmas történet volt számomra. A karakterek érdekesek voltak, a történelmi, és a vallási vonatkozások nem voltak unalmasak. Kellően felcsigázta az érdeklődésemet Declan és Kalmar közti titkokkal kapcsolatban.

Érdekes volt úgy olvasni, hogy vallást, Jézust is belevette az író, a történetben, nem éreztem túlzónak, hogy benne van.  Sőt, inkább egyre kíváncsivá tedd, miként folytatódik.  Megesz a fene nagy kíváncsiság, hogy milyen titok lehet Melissával és Joe Kalmar között.

Későbbiekben majdnem minden kiderül a történetben, és alig várom, hogy teljes képet kaphassak az egészről, mert még mindig sok titok van. Egy részük kiderült Melissa-ról és Joe-ról, majd Wyatt-ról és Mickey-ról is… De, azért még tartogat még meglepetéseket az író, az egyszer biztos.

Általában mindig 4 csillagot szoktam adni az első részre, első könyves írónak. De ez.. Simán dobom az 5 csillagot.Viszont volt olyan rész, amitől kissé megijedtem. De időben minden rendben lett, senki nem esett még baja, de ki tudja mit hoz a következő történet. Mit is írhatnék.. Csak annyit, hogy várom a következő részt. Várom, hogy kiderüljön a többi titkok, egyre izgalmasabb ez a könyv.

Szóval Bert Miller, tessék írni a folytatást.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Arte Tenebrarum Könyvkiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése