2021. március 4., csütörtök

Amiket el szeretnék olvasni 5.rész következik a blogomon. - ("Unaloműzésre váró olvasmányok. Ajánlom nektek.")

Következő rovatomban, Amiket el szeretnék olvasni 5. részét hoztam el. Mondanám, hogy mindenevő vagyok, de mostanában eléggé hangulatember lettem. Válogatok rendesen. S ez így van jól. Tehát íme az a lista, amiket egyszer el szeretnék majd olvasni. Kicsit vegyes felhozatal lesz, azt hiszem. Jó válogatást!

 

Csanda Gergő:
Isten feketében

Tartalom:

A huszonegyedik század elején a Földön egy minden eddiginél kegyetlenebb háború söpör végig, a pusztulás küszöbére sodorva az ismert civilizációt. 
Egy felderítő misszió során Szalai Dávid tizedes és társai a megszállt Ukrajnában rekednek ellenséges vonalak mögött. Az orosz erőktől körülzárva, minden kommunikációs eszköztől megfosztva lehetetlennek tűnik a küldetés: egy Borisz nevű fiút kell a NATO erők kezére juttatni. Borisz furcsa szerzet, és az együttműködés leghalványabb jelét sem mutatja, de Szalaiék még nem sejtik, milyen fontos szerep vár rá az elkövetkező napokban. Ahogyan azt sem, hogy nem ők az egyetlenek, akik parancsba kapták a felkutatását… 
Időközben az egész Földet felégető háború újabb fordulatot vesz, és a maroknyi csapat megkezdi versenyfutását az idővel a hazajutásért, a túlélésért, a becsületért és a megváltásért.

 Robert Galbraith
Cormoran Strike sorozat


Tartalom:

Amikor egy zűrös életű modell lezuhan londoni lakása erkélyéről és meghal, mindenki azt gondolja, öngyilkos lett. A bátyjának azonban kétségei támadnak, és felfogadja Cormoran Strike magánnyomozót, hogy nézzen rá az ügyre.

Strike háborús veterán, aki megsérült Afganisztánban, ráadásul az élete is romokban van. Az ügy pénzügyi mentőövet dob neki, de ennek megvan az ára – minél mélyebben ássa bele magát a fiatal modell életébe, annál sötétebbnek tűnnek a dolgok, és ő maga is annál szörnyűbb veszélynek teszi ki magát…

 Karády Katalin:
A füredi lány

Tartalom:

Szerelem ​téren és időn át

Almássy Anna, a XXI. századi jogászlány akaratán kívül az Úr 1763. esztendejében találja magát. Kénytelen beilleszkedni a közösségbe, míg rá nem jön, miként juthat egyszer haza. Hamar megérti, a szabályok itt pofonegyszerűek: a vérhatalom jogán a földesúr élet és halál ura.

A lány számára úgy tűnik, mintha a sötét középkorba zuhant volna vissza: pestis, máglya, pellengér, éhínség… 
Ám a rémisztőnek tűnő világban is létezik az az időtlen érzés, amelyet úgy hívunk, hogy szerelem. 
Anna egy napon találkozik nemes Oroszy Mihállyal – a fiatal földesúrral. Mindenben különböznek, mégis szenvedélyes vonzalom alakul ki közöttük. A mai értékek szerint nevelkedett lány és az előjogokkal született férfi eltérő világlátása drámai helyzeteket szül.

Vajon a két világot összekötheti a szerelem?

Karády Anna elsőkönyves szerző, balatonfüredi jogász, aki a város múltját és természeti kincseit kisiskolás kora óta kutatja. Az évek során szerzett ismereteinek a lenyomata ez a történelmi, romantikus debütregény, amely megmutatja, hogy a szerelmet sem az idő, sem a tér, sem a társadalmi különbségek nem képesek eltiporni.

 K. M. Holmes:
Neked adom magam

 
Tartalom:

Engedd, ​hogy a vágy magával vigyen!

Jillian Cartert sosem kényeztette el az élet. Keményen meg kellett küzdenie mindenért. A jelenlegi helyzetét viszont szívből utálja. Tudja, hogy változásra van szüksége, de a sors hamarabb lép helyette. És a sorsnak neve is van: úgy hívják, Colton.

A férfi érkezésével minden a feje tetejére áll, és Jillian hiába is tiltakozik ellene, rabul ejti őt. Talán azért, hogy kihasználja, talán azért, hogy megmentse… Colton Moran az a típusú ember, akinek nem lehet ellentmondani. Mindig megszerzi, amit akar, és ez alól Jillian sem kivétel. Nem számít, mi az ára, csak az, hogy birtokolja őt. Arra azonban nem gondolt, hogy a tettének milyen következményei lesznek, és milyen titkokra derül fény.

„Ugyanabba a csapdába léptünk mindketten. Ő is képtelen volt szabadulni tőlem, és tudtuk, hogy csak úgy menekülhetünk meg, ha nem állunk ellen a kísértésnek.”

Vajon együtt képesek leküzdeni az akadályokat? Létezik kiút egy olyan világból, amelyet az alvilág birtokol? Van esélye két megtört szívnek az egyesülésre?

 Vi Keeland:
Vonzó hagyaték

Tartalom:

Szenvedélyes vágy és örökölt gyűlölet 
A küzdelem Weston Lockwood és köztem évtizedekkel a születésünk előtt kezdődött. A nagyszüleink a legjobb barátok és üzlettársak voltak, legalábbis a nagyapám esküvője napjáig – ekkor a menyasszony kibökte, hogy képtelen hozzámenni feleségül, mert Weston nagyapjába is szerelmes. A két férfi éveken át nagy harcot vívott Grace Copelandért, aki egyébként szintén az üzlettársuk volt, azonban egyikük sem tudta teljesen megszerezni a nő szívét. Végül hárman háromfelé mentek. 
A nagyapáink mást vettek feleségül, és a két férfi ádáz ellenfelekké vált az üzleti életben is. Apáink is folytatták az idővel megszokott küzdelmet. Majd Weston és én is. Igyekeztünk a lehető legnagyobb távolságot tartani egymástól. Az a nő azonban, aki miatt egykor kirobbant a háború, meghalt, és a világ egyik legértékesebb szállodáját váratlanul a nagyapáinkra hagyta, hogy osztozzanak meg rajta. Úgyhogy most itt vagyok egy szállodában azzal az emberrel együtt, akit születésemtől fogva gyűlölnöm kellene, és próbálom megoldani ezt az örökül kapott, bonyolult helyzetet. 
Szokás szerint hamar egymás torkának estünk. Szívből gyűlöltem Weston Lockwoodot: magas volt, okos, fennhéjázó és túlságosan is jóképű. Tűz és víz voltunk. A családunk már megszokta a háborúskodást. Azonban volt egy apró kis gond. Valahányszor összevesztünk Westonnal, végül valahogy mindig az ágyban kötöttünk ki. 
A New York Times bestsellerszerző, Vi Keeland az év legszenvedélyesebb romantikus történetét hozza el az olvasóknak.

 Alexander B. Hackman:
Az utolsó huszonhét

Tartalom:

Mit ​tennél Te, ha adnék Neked egy bankkártyát, amin egy végtelen nagyságú pénzösszeg van, de azt is megsúgnám, hogy 27 nap múlva az egész civilizációnk összeomlik? Igen. Az egész. Biztosan lesznek túlélők, és te benne lehetsz, ha most okosan fogsz neki a dolgoknak. Szóval mit tennél most?

Eldöntheted, hogy teszel-e valamit… Elkezdhetsz gondolkodni egy stratégián.

Rendben, de mire teszed le a voksod? A világtól elzárt high-tech búvóhely vagy a puritán csatornarendszer lesz a nyerő? Esetleg ideje előkapni a világháborúból visszamaradt alig használt bunkert? Vagy francba az egésszel, csak elszórod a pénzt, mert úgysem fog történni semmi? De mi van, ha mégis?

Eljött az idő elgondolkodni azon, amire még soha nem gondoltál. 
Felkészülni arra, amire soha nem akartál. 
És elképzelni, ami elképzelhetetlen.

Egy történet Alexander B. Hackman tollából, aki furcsa módon nincs oda a kipusztulás gondolatáért, de azért csak összehozott egy veszett jó apokalipszis trilógiát.

A visszaszámlálás elkezdődött, a napok rohamléptekben peregnek. Huszonhét napod van. Vagy nincs…

 G.F.Lancer
Expulzió

Tartalom:

A Föld többé nem az emberek otthona. Nukleáris kataklizma sújtotta felszínét hamusivatagok borítják, az elemek elszabadultak, viharok tombolnak, szökőárak pusztítanak, a mélyben ismeretlen erők mozgolódnak. A valaha mindenható faj az űrbe kényszerült, kényelmetlen, szűkös lakóhajókra, elavult bázisokra és onnan igyekszik szörnyű bűneit jóvátenni. A Mars még nem lakható, a Föld pedig már nem az. Törekvéseiket, hogy meggyógyítsák az anyabolygót, rendre keresztülhúzza valamilyen ismeretlen erő. 
Oliver ízig-vérig katona. Kissé kopottas már, az italt sem veti meg és olykor bizony eljár a keze, státuszra, rendfokozatra való tekintet nélkül. Küldetése felszámolás, ahogy mindig. Az ellenfél ismeretlen. Pia meg nincs.

 Diana Hunt
Titokzatos útitárs

 

 Tartalom:

Mégis kiben bízhatsz meg, ha senki sem az, akinek mondja magát? 
A francia fotós, Alison Fouler megtapasztalja, hogyan lesz egy kétéjszakás vonatútból egycsapásra érzelmekkel teli hullámvasút. 
Aaron Miller egy piszkosul vonzó férfi, csakhogy a viselkedése megfejthetetlen. 
A titkok felfedése pedig súlyos következményekkel jár. 
Alisonnak rá kell jönnie, hogy amibe belecsöppent, az még a legvadabb rémálmain is túltesz. 
Létezhetnek valós érzelmek egy olyan világban, ahol minden a megtévesztésről szól? 
Nem minden titok hazugság, de minden hazugság mögött egy titok rejlik.

Ferenc K. Zoltán
Szentségtelen fohász

Tartalom:

A ​hatvanas évek Kádár-rendszerében nem volt könnyű az élet. Nemcsak a dolgozó felnőttek számára, de a diákoknak sem. 
Németh Gábor, az érettségi előtt álló, végzős diák komoly bajba keveri magát. Barátaival királyságpártinak vallva magukat, botrányt csinálnak egy iskolai rendezvényen, ahol Horthy Miklóstól idézve, Gábor arra szólítja fel a lakosságot, hogy harcoljanak a kommunizmus ellen, és űzzék ki hazánkból az oroszokat. 
A fiatalembert akár ki is végezhetnék rendszer elleni lázításért, hazaárulásért, de az egyik rendőr úgy dönt, ad neki még egy esélyt az újrakezdésre, és hogy átgondolhassa nézeteit. Gábort felveszik a rendőrségre tanoncként, ahol két nyomozóra, Fehér Zoltán és Benkő Miklós elvtársak gondjaira bízzák. 
A fiúnak már az is nehezére esik, hogy egyáltalán együttműködjön olyan emberekkel, akik az általa gyűlölt rendszert szolgálják, de aztán kiderül, hogy lesz annál még komolyabb problémája is: 
Ugyanis egy őrült járja Budapest utcáit, aki rituális gyilkosságsorozattal sokkolja a rendőrséget. A hatóságoknak azért is van nehéz dolga ezzel, mert az elméletileg tökéletes Kádár-rendszerben, ahol mindenki egyenlő és boldog, nincs helye elégedetlen embereknek, ártatlan nőket okkult módon megkínzó és feláldozó gyilkosoknak viszont pláne nincs. A rendőrség ezért részben megpróbálja eltussolni az ügyet, hogy a lakosság egyáltalán ne értesüljön a jelenségről, részben megpróbálják elfogni a tettest, amivel nagyon meggyűlik a bajuk, mert az elkövető nem hétköznapi ember, és nem is aszerint gondolkodik. 
Közben Neumann Ferenc, a forradalomban betöltött szerepe miatt évek óta raboskodó egykori hungarista pártszolgálatos emberfeletti kitartása, rátermettsége és a hosszú bezártság okozta elkeseredettsége miatt titkos alkut köt, a halottak pedig csak gyarapodnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése