2021. szeptember 11., szombat

Amiket szeretnék elolvasni! 10.rész - (" Továbbra sem fogunk unatkozni, hiszen egyre több izgalmas kötetek látnak napvilágot.")

Amiket szeretnék elolvasni! következő részében, újabb magyar szerző könyveit válogattam össze. Amiket később idén valamikor szeretném majd beszerezni őket. Lesz itt mindenféle vegyes zsáner könyvek. Lényeg, hogy magyar szerzők legyenek és merjem őket ajánlani nektek. A rovat 10. részét olvashatjátok benne néhány magyar szerző könyveivel. 

Jó olvasást!

 


 Király Anikó:
Strand, papucs, szerelem

Tartalom:

Bogi igazi csapásként éli meg, amikor az egész nyarat édesapja lepukkant, balatonfüredi kempingjében kell eltöltenie. Ezért az eddigi nyarakból leszűrt tanulságok alapján összeír egy listát azokról a dolgokról, amiket mindenképpen el akar kerülni. Míg eleinte a legnagyobb problémája, hogy duci testét nem akarja bikiniben közszemlére tenni, később kiderül, hogy vannak az előnytelen fürdőruhánál és a lángostilalomnál komolyabb problémák is. És kezdetét veszi a nagy „Mentsük meg a kempinget!”-hadművelet…
Bogi izgalmas és röhejes kalandokba keveredik, és talán, de tényleg csak talán, békét köt ősellenségével, a bikinivel is.

  Király Anikó:
Csak barátok?

Tartalom:

Zorka és Botond nem csak barátok. Hanem ellenségek is. Pedig gyerekkorukban minden idejüket együtt töltötték. Mostanában viszont szóba sem állnak egymással, vagy ha mégis, abban sincs sok köszönet. Ideje rendezni a kapcsolatukat, ha nem akarják, hogy minden összedőljön körülöttük. Sikerülhet helyrehozni a barátságukat, vagy valami egészen más lép a helyébe?

  Bogár Erika
Széttört akkordok

Tartalom:

Peti, a győri Hideglelés rockegyüttes vezetője nagy reményekkel tekint a közelgő nyárra, hiszen egy New York-i vendéggitárost vár.
Josh érkezése az új lehetőségek mellett kihívások elé is állítja a zenekart. Felkészülésüket a kiugrást jelentő koncertturnéra rejtélyes, megmagyarázhatatlan balesetek hátráltatják.
Peti egyetemre készülő húga, Gitta és az öntörvényű zenész között kialakuló mély vonzalom felforgatja a lány hétköznapjait és veszélybe sodorja a testvérek addigi jó viszonyát.

 Farkas Erika:
A 33-as beteg

Tartalom:

Rettenetes sorozatgyilkosság sokkolja a Balaton fővárosát. Egy szörnyeteg nőket rabol el és aláz meg.

Pintér Dávid sztárnyomozó és alkalmi társa, Fehér Vivien próbálnak válaszokat találni, és kibogozni azt a csomót, ami egyre nagyobbra duzzad az áldozatok számának gyarapodásával.

Úgy tűnik, a rejtély megoldásához Vivien múltján keresztül vezet az út.

De mi köze mindehhez a zalaegerszegi pszichiátria szomorú sorsú betegének, Rebekának? Vajon az őt kezelő pszichiáternek sikerül áttörést elérnie?

Ki ismerheti a teljes igazságot?

Egy rendőrnő

Egy apa

Egy pszichiáter

Öt barátnő a múltból

A 33-as beteg

 Varga Gy. Brian
Két nap az élet

Tartalom:

Nánási Zolika korán megtanulja, mi az a munka. Az iskola mellett édesapjával sokat dolgozik a családi gazdaságban, melynek egy nap ő lesz a várományosa – legalábbis a szülei elképzelése szerint. A húgával nem felhőtlen a viszonyuk, és sokszor a baráti társaságuk előtt pattan ki köztük a veszekedés. Nikolett, a húga barátnője pedig kettőjük között áll: Zolika élete első szerelme. De vajon a fiú viszontszereti őt?
Tótvári Zsuzsa, Nikolett édesanyja a falu közösségének oszlopos tagja: rendezvényeket szervez, óvónőként dolgozik, és a templomot is ő tartja rendben. Egy akadékoskodó szomszédasszony és a kamaszodó lánya problémái mellett egy nap újabb meglepetés éri: egy csecsemőt talál a templom ajtaja elé helyezve. Vajon ki tette oda? És mi lesz később a kisbaba sorsa?
Varga Gy. Brian regényében a szereplőknek életük számos viszontagságával kell szembenézniük, miközben hol vicces, hol megható események tarkítják amúgy sem unalmas mindennapjaikat.

Bihary Péter:
Elrabolt jövő

( A holtak arca 2.)

Tartalom:

Dov terroristák elleni harca folytatódik, ám a küzdelem ezúttal még személyesebb, mert a hozzá legközelebb állók élete van veszélyben.
A hamis személyazonosság álcája nem képes megvédeni egy számára fontos személyt, akit elrabolnak. De ki is ő valójában? Mindenkinek vannak rejtegetnivalói, ám amikor a holtak titkai nem maradhatnak tovább a felszín alatt, a törékeny világ darabjaira hullik. Dovnak erősnek kell lennie, és megmozgatni kapcsolati hálóját, hogy a szeretteit újra biztonságban tudhassa.

Szíriai összecsapás, török támadás, orosz katonai alakulatok, a CIA befolyása – többek között ezek teszik elképesztően izgalmassá és letehetetlenné Bihary Péter A holtak arca című sorozatának második kötetét, amelyben Dov újabb kihívások elé néz.

 Sue J. Hopeheart:
A gyönyörű teremtmény

(Vérből születve- trilógia 1.)

 Tartalom:

Valami mozgásba lendült világunk színfalai mögött…
Miért éppen őt gyalázták meg?
És miért élvezte ennyire?
Hedda élete teljesen megváltozik. Nyugodt éveit kegyetlen napok követik, mert egy titokzatos alak rendszeresen bántalmazza. Többször természetfeletti csapdában találja magát, ahol fizikai szenvedéssel és lelkét megsemmisítő vággyal kell szembenéznie…
Vajon egyedül áll a téboly színpadán?
Meliton kegyetlen múltja a képébe röhög, amikor végre találkozik azzal a lánnyal, akit nem akar megerőszakolni. Éppen az a kristálykarkötő a kettejük közti kapocs, amit gyűlöl és amitől képtelen megszabadulni…
Kaphat esélyt egy rendes életre?
Ősi wicca család, szunnyadó misztikus erők, kristálymágia, kéjes gyógyító álmok és megannyi felfoghatatlan esemény, ami végül összeköti külön utakon járó hőseinket.

Figyelem! Felkavaró, erőszakos tartalom! Kizárólag felnőtteknek!

 Sükösd Tünde:
Jamaica

Tartalom:

Levente és Olivér hétköznapi srácok. Egy nap olyan lehetőségük adódik, amiről álmodni sem mertek volna korábban. Oli bátorsága és Levi pókertudása meghozza a gyümölcsét. Izgatottan indulnak el Jamaicába. Érzik, hogy életre szóló élményben lesz részük, s akkor még nem is sejtik, hogy a nyaralás milyen mértékben lesz hatással az elkövetkezendő éveikre.
A repülőúton összetalálkoznak két problémáikat feledni akaró lánnyal, Miával és Allie-vel. Kapcsolatuk kezdete nem alakul felhőtlenül. Vajon a későbbiekben ki tudják majd küszöbölni egymás iránt érzett ellenszenvüket? Milyen kalandok várják a fiatalokat Montego Bayben? A történet végére választ kaphatunk kérdéseinkre, és betekintést nyerhetünk a jövőjükbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése