2021. szeptember 26., vasárnap

Buótyik Dorina Az egyiptomi királynő rejtélye (Gracie Simpson 2.) - ("Amit még kiemelnék azaz, hogy Dorina nem száraz tényként mesél Egyiptom történelméről. A másik kedvencem a könyvben. Szerettem olvasni. Ha van rá lehetőség, szívesen olvasnék még többet Egyiptomról az ő írásában. ")

  ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Buótyik Dorina írónőnek, hogy elolvashattam a második regényét Az egyiptomi királynő rejtélye (Gracie Simpson 2.) címmel. Kicsit nehezen indult be az olvasásom, de közepe fele már kezdted kissé felgyorsulni. A könyvet a NewLine Kiadó gondozásában jelent meg.

 

 Buótyik Dorina
Az egyiptomi királynő rejtélye
(Gracie Simpson 2.)

Tartalom:

 Egy ​ókori fáraónő szerelme. Egy nemzetközi műkincsrablás napjainkban.
Mi köti össze őket?
Gracie Simpson már megint olyasmibe keveredik, amibe nem kellett volna. A British Museum fiatal egyiptológusa nászútra utazik Kairóba, de egy CIA ügynökbe botlik.
Bradley Larkin egy titokzatos, nemzetközi műkincstolvajt keres, akiről csak annyit tudnak, hogy a fedőneve Habibi. Amikor ellopnak öt melldíszt az Egyiptomi Múzeum vitrinjéből, Bradley biztos benne, hogy Habibi keze van a dologban. De a biztonsági felvételek alapján Gracie-t azonosítják bűnösként.
Gracie apja, Adam Simpson, a neves régész éppen ásatást vezet Dahsúrban, és egy izgalmas sztélétöredékre bukkan a sivatag mélyén. Megkéri Gracie-t, segítsen neki. Talán össze lehet rakni a sztélét, és megtudnak valami újdonságot arról az időszakról amikor az ugariti nép békés módon ugyan, de megszállta az Egyiptomi Királyságot.
Gracie örömmel vesz részt a keresésben. Azonban amikor megérinti a sztélédarabot, látomása támad. Az ókori Egyiptomban találja magát, ahol Szobeknoferuré fáraónő életének egyes napjait kíséri figyelemmel.
Vajon ez képzelet vagy valóság?
Miért tört szét a sztélé?
Gracie és férje, a higgadt Louis a rejtély nyomába ered. Ám nemcsak a fáraónő életébe bonyolódnak bele, hanem a Habibi ellen folyó nyomozásba. Vajon kinek áll érdekében, hogy a lányt börtönbe juttassa?
Netán valóban a lány van a múzeumi felvételeken?
Gracie Simpson újabb kalandjaiban részt vesznek a sorozat korábbi kötetének kedvelt hősei: az újságíró David, az Egyiptomi Múzeum igazgatója, Ahmed, valamint Wallid nyomozó, és persze a stáb nem lehet teljes Oscar, a kék macska nélkül!

Véleményem
4/5

Nos, sokáig merengtem, miként írjam meg a véleményemet az Az egyiptomi királynő rejtélye című könyvéről a véleményemet, gondolataimat. Bár nagyon tetszett a történet, a rejtély, ami körülötte övezett, mégis úgy érzem, mintha nem teljesen lett volna lezárva a történet s nem a Gracie és Louis párosra értettem. Voltak benne számomra olyan szálak, ami nem voltak lezárva, vagy nem kaptam meg a választ. Bizonyára majd a harmadik könyvében le lesznek, zárva s megkapom a válaszokat, amikre lentebb feltettem pár kérdéseket.
Imádom Egyiptomot! Nagyon szeretem a rejtélyeket, titkokat.

Ahogy ez a könyv se volt számomra unalmas, Gracie és Louis újra feltűnik a történetben, mint házaspárként. Ugyanakkor régebbi szereplők sem hiányozhatnak korábbi kötetekből például David és Adam. Na meg a macska az elmaradhatatlan négylábú. A múlt idézős jelenetek voltak a kedvenceim, amikor Gracie látomásként visszament a múltba a királynő életében az tetszett. Szívesen olvastam volna még többet, de valahogy vége felé már kevesebb volt belőle. Jobban Gracie-re fókuszált az írónő.

Amit még kiemelnék azaz, hogy Dorina nem száraz tényként mesél Egyiptom történelméről. A másik kedvencem a könyvben. Szerettem olvasni. Ha van rá lehetőség, szívesen olvasnék még többet Egyiptomról az ő írásában.

Ezúttal több sztélé darabok és egyiptomi királynő rejtélye után nyomoznak.
Alap történet, a múlt idézése nagyon tetszett. Részlet gazdag, talán túlságosan is az lett számomra.
Noha élveztem az olvasást, mégis közepe felé kezdet kicsit filmszerűen, peregtek szemem előtt Egyiptom történelmi időszaka. Az biztos Dorina tudd mesélni, viszont a vége fele hagyott némi kérdőjelet.
Mi lett a királynővel? A herceggel? Hogyan alakult a sorsuk? Vagy elsiklottam a válaszok felet, vagy nem volt túl egyértelmű számomra.

Nem semmi csavart tett bele az írónő, nem gondoltam volna, hogy ilyen befejezést add a  történetnek. Szívből  ajánlanom minden Egyiptomot kedvelő olvasóimnak a könyvet. 
 
A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése