2021. szeptember 21., kedd

R.Kelényi Angelika: Rejtélyes Rió (Caroline Wood 4.) - (Angéla továbbra is részletességgel, szórakoztatóan meséli el a történetet. Könnyed nyári olvasmány, ahogy az előző részek itt is rém izgalmas és szórakoztató. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és R. Kelényi Angelikának, hogy elolvashattam Rejtélyes Rió című könyvét, Caroline Wood negyedik részét. Ahogy eddig is megszokhatunk újabb kalandba keveredik a kedvenc főhősnőnk. Hát nem is ő lenne, ha nem keveredne bele mindenben avagy nem ütné bele az orrát.

R.Kelényi Angelika:
Rejtélyes Rió

(Caroline Wood 4.)
 

Tartalom:

Caroline ​jóképű és rátarti főnöke ezúttal nem kevesebbet vár el a bloggerből lett nyomozótól, mint hogy találja meg a legrövidebb utat a mennyországba… persze anélkül, hogy elhalálozna. A gazdag francia és brit turisták csinos kis összegeket hajlandók áldozni Brazília legnépszerűbb gurujának, akitől testben és lélekben is megfiatalodva térnek haza, de egyre furcsábban viselkednek, mintha agymosáson estek volna át. Persze akad olyan is, akinek a megváltó szeánsz az egzotikus dzsungelben nemcsak a vagyonába, de az életébe is kerül…
Carót is elküldi a főnöke, hogy egy ütős riporttal buktassa le a szélhámos gurut, mire a fekete mágus sötéten villogó tekintete megakad a csinos lányon, aki, ha nem vigyáz, hamar a hetedik mennyországban találja magát.
R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas, többszörösen Aranykönyv-díjra jelölt írónő új regényfolyamában a Caroline Wood-sorozatban a nagy sikerű Barcelona, Barcelona és folytatása, a Róma, Róma regényekből megismert lány krimibe illő, de a romantikát sem nélkülöző kalandjait olvashatjuk. Caro újságíróként ered a rejtélyek nyomába, de gyakran a bűntényeknél is nagyobb veszély leselkedik rá: a szerelem.

 

Véleményem
5/5 
 
Újabb történet, újabb kaland Caroline-nal, ezúttal Rióba kell utaznia, hogy kiderítsen ezt azt egy szekta féle vezérről. Ami nem kis könnyű feladat. Angéla továbbra is részletességgel, szórakoztatóan meséli el a történetet. Könnyed nyári olvasmány, ahogy az előző részek itt is rém izgalmas és szórakoztató. Nem kevés dolgot csempészet be az írónő a történet írásában mint szerelmi drámát Caroline életébe. Nem igazán volt kedvenc karakterem. Duval-t nem igazán tudom helyre tenni. Olyan hangulat-változékony ember. Egyszerre hűvös és érzékeny. Külön kiemelném a könyvben, hogy tetszett, ahogy bemutatta Riót, embereket és a hitvallásukat. Érdekes volt ezekről olvasni, nem is hallottam még erről a Macumba vallásról, így biztosan utána is fogok nézni. 

Nem semmi kalandokba fog keveredni Caroline ebben a történetben. Ahogy eddig is most sem volt unalmas a történet, de amit Duval kitalált Caroline-nak, na az nem volt semmi. Volt már  minden testőr, gasztroblogger( Ami igaz is...) De ez... Mindent visz. Meztelen jóga..Ezt se hallottam még. Viszont jó poén volt.
Kíváncsian vetettem bele magam az olvasásban, hogy mire megy ki az egész. Mitől változnak meg az emberek és Caroline miket fog találni majd. Miféle rejtélyeket old majd meg..

A történet vége igen érdekes lett, úgy érzem ennek a kapcsolatnak koránt sincs vége. Caro, ahogy szokott megint elmenekült. Bízom benne, hogy a következő regényben minden kérdésemre megkapom a választ. Mindenesetre nagyon tetszett ez a kötet. Hamarosan megkezdem a Szédítő Balaton című kötetet, és arról is hozok majd véleményt. 

Ha szereted a könnyed, izgalmas, romantikus történetet olvasni, akkor szívből ajánlom neked Caroline Wood sorozatot. Amellett, hogy könnyed olvasmány, a borító csodálatosan néz ki. Igazi nyári hangulatot kölcsönöz.

A könyvet itt tudod beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése