2021. október 24., vasárnap

Amiket el szeretnék olvasni 11.rész ( " Csippetnyi, humor, romantika, dráma, kaland, gyilkosság és horror. Kell ennél több? ")

Újra hozom az egyik kedvenc rovatomat az Amiket el szeretnék olvasni  11.rész címmel. Nos igencsak vegyes felhozatal lesz a rovatomban. Lesz itt mindenféle csuda jó könyvek. Bízom benne, hogy találtok kedvetekre való olvasmányt. Nézzük csak, mely könyveket is szeretnék elolvasni... 



Lauer Gábor:
Ne olts lámpát 
 
 
Tartalom:

Akadnak szörnyek, melyek nem akarnak az ágy alatt maradni éjszakánként. Létezik olyan szelete önmagunknak, amelyet legszívesebben letagadnánk. Van olyan sötétség, amelyet a fény meg sem mer közelíteni, és olyan szeretet, amely szinte éget. A történetek ebben az aprócska könyvben ezekből tartalmaznak egy-egy adagot. Ne félj, csak kicsit piszkálnak az agyadba! Ne aggódj, védve vagy, míg a lapokat bújod! Vagyis… Egy ideig a lámpát azért hagyd égve éjjel. Biztos, ami biztos…

Lauer Gábor:
Minden vörös


Tartalom:

Szakad a hó az isten háta mögött, a hazafelé igyekvő Ector atya alig lát ki a szélvédőn. Bár kocsija ide-oda csúszkál a szerpentinen, olyan nagyon azért nem zavarja a dolog. Elvégre szombat este van. Egy „olyan” szombat este. Az „olyan” szombat estéken pedig egész egyszerűen nem történhet baj. Vagy mégis? Az út szélén felbukkanó apró csillanás egy kissé megzavarja a férfit. Mi a fene volt az? És miért volt olyan pokolian ismerős? Az egyre többször és többször felbukkanó fény felpiszkálja a pap lelkének, múltjának sötét darabkáit. Őrült hajsza kezdődik az idővel és egy furcsa fenevaddal, miközben a háttérben lassan vörösbe borul a Monte Pedro délceg csúcsa.

Réti Zsolt:
25.Szimfónia

 
Tartalom:

Egy fiatal pár a jászberényi Zagyva partján, egyik ismerősük holttestére talál, akinek előző éjszaka a tizennyolcadik születésnapját ünnepelték. Az esetet Kovács Nóra nyomozónő vizsgálja, aki segítségül hívja egy régi ismerősét, Szabó Dóra kriminálpszichológust. A nyomozás során számtalan kérdés felvetődik, a szolid és félénk lány élete meglepő titkokat rejt. Több személy is a figyelem középpontjába kerül a lány ismeretségi köréből. A valódi tettes kilétét azonban továbbra is homály fedi. Ki volt a gyilkos, és milyen indítékból ölte meg a lányt?

Anita Boza:
A szerelem receptje 


Tartalom:

Litkey Ági sztárséf lehetne, ha… lenne elég önbizalma, és nem egy csőd szélén álló étteremben, a Golyófogóban vállalna munkát. Ő azonban elhatározza, hogy kihúzza a csávából a tulajdonost, még úgy is, hogy épp az egykori, gimis szerelme, Valen Peti áll be mellé konyhai kisegítőnek.
Peti, aki nem mellesleg a Fáradt Gőz rockzenekar frontembere – aki egy régi tartozás kiegyenlítése miatt áll munkába – excentrikus egyéniség, akiért rajonganak a nők, ő pedig képtelen ellenállni a kínálkozó lehetőségeknek. Flegma és lekezelő, bár kissé zavarba jön, amikor rádöbben, hogy az új séfet, akinek immár a keze alá kell dolgozzon, elég jól ismerte régebben.
Ínycsiklandó ételek, szenvedélyes viták és egy fellobbanó szerelem, ami nem csak az étterem konyhájában perzsel, hanem feléget mindent, ami az útjába kerül.


Tina Colt:
Szerep/játék

Tartalom:

A Donovan birtokon felnőni nem éppen leányálom.
Habár Jade minden pillanatát élvezi a kétkezi munkának a koránkelésen kívül, dédelgetett álma mégis, hogy színésznő lesz belőle…
Ezért alig válik nagykorúvá, amikor egy éjjelen elszökik a birtokról, és vissza sem néz tíz viszontagságos éven keresztül.
Túl nagy árat fizet ezért a tettéért…
A szívét hátrahagyva végül odamegy, ahol az egész elkezdődött: haza…
De a múlt árnyai nem engedik ilyen könnyen, ezúttal nem…
Vajon hol találja meg a boldogságot? A birtokon vagy a színpadon? Megtalálja-e egyáltalán?
 

N. Simon Barbara:
A szerelem üzlete

(Érted 1.)

 
Tartalom:

Fehér ​Dániel elismert ügyvédként dolgozott, ám karrierjének olyan ármány vetett véget, melyet nem tudott lemosni magáról. Édesapja, Magyarország legismertebb cipővállalatának igazgatója, aki szeretné, ha leköszönése után fia venné át a vezetést a vállalat élén. Dániel semmit nem tud a kereskedelemről és hidegen hagyják a cipők. Apja kényszerítése miatt kénytelen az első számú Fashionshoes üzletben megtanulni az ezzel járó feladatokat.
Az üzlet jelenlegi vezetője Schwartz Zsófia, elvált, egy gyermekes családanya, aki szárnyai alá veszi Dánielt. Bár tudja, hogy ki ő, nem kivételez vele, kemény leckéket ad neki tiszteletről, kitartásról és alázatról. Zsófi életét volt férjével való kapcsolata is megnehezíti, ugyanis a férfi még nem törődött bele a válásba. Vajon Zsófi meg tud birkózni volt férjének manipulálásával?
A közös munka során Zsófi és Dániel egyre közelebb kerül egymáshoz, és olyan szerelem bontakozik ki kettejük között, ami mindent megváltoztat.
Felbukkan Dániel volt üzlettársa, aki még mindig úgy érzi, Dániel nem bűnhődött eleget múltban elkövetett hibái miatt. Dániel ismét mindent elveszíthet.
De mit akar a volt üzlettársa ennyire megtorolni?
Vagy esetleg nem is ő áll az események hátterében?
Mi mindenre képes az, akit bosszúvágy hajt?
Zsófi és Dániel kapcsolatát tragédiák sora árnyékolja be, megpróbálják egymást segíteni az élet viharaiban, de a bajok túlnőnek rajtuk. Dániel olyan terhet vesz a lelkére, ami egy életen át végigkíséri.
Szerelem, bosszú, emberrablás, gyilkosság…

Francesca H. Nielk:
Dermesztő hideg

 
Tartalom:

VAN, ​HOGY AZ ÁRUL EL, AKIT A LEGJOBBAN SZERETSZ

Mit tennél, ha a kellemesnek hitt vakációd hirtelen egy rémálomba csapna át? Hogyan reagálnál, ha váratlanul szembe találnád magad egy baltás gyilkossal? Egyáltalán el mernél menni önszántadból egy kísértethelyre?

Egy csapat főiskolás a téli szünetben úgy dönt, hogy ellátogat egy elhagyatott szállodához, ahol állítólag egy baltás gyilkos szelleme kísért. A fiatalok azt hiszik, hogy mindez jó móka lesz, ám hamar rá kell jönniük, hogy valóban veszélyben van az életük.

Vajon kiből melyik arcát hozza elő a végtelen feszültség? Lehet, hogy pont az lesz a legnagyobb ellenséged, akiben a leginkább bíztál? Vajon mindenkinek sikerül kimenekülni a pokolból, vagy van, aki örökre odaveszik? Te meddig mennél el, hogy megmentsd azokat, akiket szeretsz? Lenne elég hited bízni a csodákban, még a legdurvább percekben is?

Egy történet az igaz barátságról, az árulásról, és arról, hogy mi történik, ha az embert a barátaival együtt foglyul ejti a dermesztő hideg.

Francesca H. Nielk a legújabb regényében bemutatja, hogy van, hogy olykor félreismerjük a társainkat. Megmutatja, hogy kiből mit hozhat ki, ha az életéért kell küzdenie. Rávilágít, hogy a pénz sem garancia semmire, és hiába gazdag valaki, attól még ő sem tudja a biztos túlélést megvásárolni. Azonban megmutatja azt is, hogy a hit olykor emberéletet is menthet.


Hugyec Anikó:
Túl kevés idő


 Tartalom:

Vannak ​sorsdöntő pillanatok.
Találkozások, melyek életünk hátralévő részét alapjaiban változtatják meg.
Mindig is azt hittem, hogy ilyen szerelem csak a filmekben van.
Aztán egy napon jött ő és rám mosolygott a tengerkék szemeivel, miközben selymes szőke hajában a napfény táncolt.
Őrületesen szerettük egymást Márkkal. Mindketten azt hittük, hogy az égvilágon semmi sem választhat el bennünket egymástól.
Tévedtünk.
Az utolsó emlékem róla az, hogy egy veszekedés után kilépett azon az ajtón.
A szívem ott és akkor millió szilánkra tört.
Márk elment, nekem pedig nem maradt más utána, csak a fájdalomtól ordító üresség.

Juli egy kamaszodó ikerpár egyedülálló édesanyjaként tengeti mindennapjait. Élete minden pillanatát átitatja a férje hiánya. Mindezt megnehezíti a lányával való állandó viaskodás, amiben a fia a kettejük közötti tűzfal és védőbástya egyben. Némi vigaszt nyújt neki a két legjobb barátja, ám még ők sem képesek kitörölni a szívéből az elmúlt év fájdalmát.
Múlt és jelen között vékonyka a határvonal, ám Juli életében e kettő, akár a mennyország és a pokol.
A múlt maga a szerelem, a boldogság, a soha véget nem érő napsütés.
A jelen azonban sötét és hideg. Kínzóan magányos.
Vajon el lehet-e felejteni azt az embert, aki számodra a mindent jelentette? Le lehet-e zárni a múltat, amely oly’ gyönyörű volt? El lehet-e engedni a fájdalmat, amely belülről szétmarja a lelked?
Mi az az erő, ami mégis szétszakítja a szétszakíthatatlant?

Erica Anthony:
Válassz engem

(Találj rám 2.)

 
Tartalom:

Választani. ​Szükséges?!
Két különböző férfi. Két különböző élet.

„Az életem forgatókönyvét írhatom én, vagy már minden egyes sora régen, élesen, visszavonhatatlanul bevésődött a lapok közé? Választhatom azt az életet, amit élni szeretnék, vagy a kitaposott ösvényen kell továbblépkednem?”

Erin Walsh hiába teszi fel a kérdést magának, tudja, a válasz csak a szívében keresendő. Ott, ahol annyi bánatot, elhallgatott titkot, oly sok szenvedélyt cipel magával.
Erin alig meri elhinni, hogy rátalált a szerelem Jake személyében, most mégis törékeny porcelánként óvja a szenvedélyüket, mert tudja, elég egy óvatlan pillanat, és minden apró darabokra hullhat a kezében.
Jake Valentini, a lázadó, jóképű szívtipró rátalál a szerelemre Erin mellett, de a sors élesen az életébe mar, amikor felbukkan Matt, és alaposan felbolygatja a szenvedély parazsát köztük.
Matt Foster, a karizmatikus és hihetetlenül megfontolt ügyvéd régóta érzelmeket táplál Erin iránt. Vajon figyelembe veszi, hogy a lány, aki a múltja egyik fontos szereplője volt egykoron, most Jake oldalán keresi a boldogságot, vagy minden szabályt felrúgva férkőzik egyre közelebb a lányhoz?
Két férfi, és egy előre eltervezett életút a család részéről.
Erin képes lesz megbirkózni az érzelmek viharával, miközben az élet malma szüntelenül őröl és zakatol a háttérben? A múlt veszélyes titkai tovább bonyolódnak, és fenyegetően tornyosulnak a szerelmesek fölé.
Erinnek választania kell Jake és a szenvedélyes, de titkokkal teli szerelem, vagy Matt és a biztosan elrendezett jövő közt.


Kiss Viktória:
Nyaralás extrákkal

Tartalom:

Abigél, a fiatal ügyvédnő úgy érzi, hogy megütötte a főnyereményt, amikor megkapja az iroda egyik kiemelt ügyfelének válóperét. Nem sokkal később azonban az események tragikus fordulatot vesznek… Abigél az életét beárnyékoló, gyötrő önvád elől Itáliába menekül, remélve, hogy a környezetváltozás, a napfény, a tenger és mediterrán életérzés elűzik a nyomasztó gondolatait.
Calabriában eleinte minden meseszerűen alakul: megismeri a szemtelenül jóképű és lehengerlő stílusú Massimót, akivel – bár az ösztönei óvatosságra intik – szenvedélyes viszonyt kezd. Ám nem sokáig élvezheti a romantikában és ízig-vérig dolce vitás pillanatokban bővelkedő kalandot, mert egy szövevényes bűntény kellős közepébe csöppen, és vonzó szeretőjéről is rövidesen kiderül, hogy nem éppen az, akinek mondja magát…
Kiss Viktória jogász, ugyanúgy, mint regénye főhőse, akivel az is közös bennük, hogy Olaszország nagy szerelem mindkettőjüknek.


Gyovai Helén:
Hogyan lettem Olasz mamma?


 Tartalom:

„Olaszország ​megtanított arra, hogy hogyan érdemes élni, hogyan érdemes boldognak lenni”

Aki járt már Itáliában, vagy még nem járt, csak a filmélményeire támaszkodik, az bizonyára hasonlóan gondolkodik, mint e könyv szerzője, Gyovai Helén: az itáliai dolce vita napi rutinját világszerte receptre kellene felírni. De vajon pontosan milyen ez az itáliai édes élet? Tényleg egy eszpresszóval, proseccóval, fagylalttal folyó Kánaán, ahol mindennek az origója a la famiglia? Egyrészt igen, de természetesen azért ennél sokkal több…

Bár Helén már gyerekként is rajongott Olaszországért, nem gondolta volna, hogy egyszer majd visszatérő vendégből olaszországi lakossá válik. Sőt, olasz feleséggé és olasz mammává! De hogyan kerül Budapestről egy észak-olasz városkába? Hogyan látja egy szegedi születésű magyar lány a taljánokat, az életüket, a mindennapjaikat – és miképp tud ő is „olasszá lenni” feleségként és anyaként egyaránt, miközben a szíve piros-fehér-zöld marad (igen, ebben a sorrendben)?
Itália gyors és lassú, édes és keserű, különleges és hétköznapi egyszerre. Szerzőnk a könyvében ezt a színes-szagos kettősséget festi le rendkívül szórakoztató és szemléletes módon, már-már képeslapszerűen, miközben megismerjük az olasz mammaságig vezető, érzelmekkel és tapasztalatokkal teli útját.


Hajdú-Antal Zsuzsanna:
Belvárosi srác 

Tartalom:
 
Balázsnak megvan mindene: jó állás, jövőkép, csinos feleség, akivel ráadásul gyereket várnak.

Misa világra jön. Down-szindrómával. Az anya ezt nem tudja megemészteni, elhagyja őket, és Balázs élete fenekestül felfordul. Ott marad egy kisbabával kettesben, feladja állását, és egy blogban próbálja feldolgozni, milyen lett a világ a downos Misa mellett.
De vajon lehet-e így esélye egy harmonikus családi életre, boldogságra?
És mit keres körülötte a tévés műsorvezetőnő, akivel talán csak elsőre tűnik úgy, hogy megértik egymást?

Egy gyönyörű, mai, elgondolkodtató regény egy immár négykönyves, fiatal írótól. A korábban kétszeresen HUBBY-díjra jelölt szerző, Hajdú-Antal Zsuzsanna egy újságcikkben olvasott egy orosz férfiról, aki egyedül maradt sérült kisfiával. Az olvasottak nem hagyták nyugodni, így ez a történet szolgált alapul főhőse megálmodásához.


Szilágyi Heléna:
Diabolika 


Tartalom:
 
Az égiek megelégelték a halandók önpusztítását, ezért egyességet kötöttek Luciferrel. A Menny kapuja bezárul, így az uralkodás a Fényhozó gyermekeire marad, a bolygót pedig démonok meg varázslények tömege lepi el kipusztítva az emberiséget.
Diabolika halhatatlan lakói veszélyesek, törvényei kegyetlenek:
A fajok nem keveredhetnek.
A démonok hatalma vitathatatlan.
Küzdelem csak egy az egy ellen érvényes.

Aki egyetlen egy szabályt is megszeg, annak a napjai meg vannak számlálva.
Édua már a puszta létezésével vét a démonok törvényei ellen, ezért örökös rettegésben él. Jól kiszámítható élete felborul, amikor találkozik Diabolika utolsó alakváltójával és az ellenállás vezetőjével, Galatea Úrnővel. Édua Gyehenna biztonságos csatornáiból a lázadás középpontjába kerül. Nincs megállás! Lucifer és a Nagy Sötétség közeleg, ha valaki nem lép közbe, a világ örökre a Gonosz kezében marad!

Lili Ann Daniels:
Szerelem kötőféken

 

Tartalom:

Liz Brighton megismerkedett a tökéletes férfival. Gareth jóképű, barátságos, művelt. De sajnálatos módon a férfi éppen a lány húgával jár. Egy váratlan meghívás próbára teszi Liz akaraterejét. Két héten át összezárva a férfi birtokán, képes lesz-e eltitkolni a fellángolását? A múlt félreértései és a féltékenység tovább mérgezi a nővérek kapcsolatát, vagy véget ér az évek óta tartó jeges viszony?
Szerelem, féltékenység, bosszúvágy és egy különös barátság egy megfékezhetetlen négylábúval – Liz kalandos nyárnak néz elébe…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése