2021. október 10., vasárnap

Előolvasás: Havasi Máté: Vadmacskák (Az első bevetésen) - ("Havasi Máté tudod írni, precíz és igényes munka. Nagyon vizuális vagyok, és igencsak el tudtam képzelni a rendőri akciót, a kiképzéseket stb. Egy percre sem volt unalmas. Mindig történt valami, mindig volt valami. ")

Szeretnem megköszöni Havasi Máté írónak, hogy elolvashattam a könyvét megjelenés előtt, Vadmacskák-(Az első bevetésen) címmel. Kedvencemmé vált ez a kötet, igazán kikapcsolt és egy élmény volt elolvasni. A könyvet a NewLine Kiadó oldalán lehet beszerezni.


 Havasi Máté:
Vadmacskák
(Az első bevetésen)

Tartalom:

Nemcsak próbálgatják a karmaikat. Használják is...

Néhány hónappal ezelőtt még a hétköznapi nők hétköznapi életét élték. Aztán egy telefonhívás és egy váratlan lehetőség mindent megváltoztatott. Most azért küzdenek, hogy minden fordulóban bizonyítsák, elég jók ahhoz, hogy a rendőrség nemrég felállított operatív egységének első tagjai lehessenek.
Nincs könnyű dolguk. A hírszerzéstől a pusztakezes küzdelemig mindent meg kell tanulniuk. És tudják, hogy ha sikerrel is járnak, utána még nehezebb lesz.
De ez egy ilyen meló...

 Véleményem
5/5

Őszintén megmondom, nagyon sajnáltam, hogy vége lett. Jó volt minden este kezembe fogni a könyvet és fejezetenként haladni. Nagyon megfogott, tetszett a történet.

Arra gondoltam mi lenne, ha tv sorozatot készítenének belőle. Úgy 5 évadot képzelnék el belőle. Első évad lenne a csapatok bemutatása, felvétele a második pedig a kiképzések stb, az utolsó évadokban mehetnének a munka és a magánéleti gondok. Szóval nekem bejönne. Meg lenne az alap. Szerintem is.

Csak egyszer látnék már egy fejest, aki elhiszi, hogy értek a szakmámhoz.

Havasi Máté tudod írni, precíz és igényes munka. Nagyon vizuális vagyok, és igencsak el tudtam képzelni a rendőri akciót, a kiképzéseket stb. Egy percre sem volt unalmas. Mindig történt valami. Igazi holtpont talán a könyv közepén lesz igazán. Utána valahogy olyan volt, hogy innentől már komolyabb dolgok fognak történi a szereplőkkel.

Nem tudom mennyire, lehet valósak ezek a történetek, főleg a kiképzések. Ezek után még jobban tisztelem a rendőröket. Kemény harcokon, bevetéseken mennek keresztül és csak a legkeményebbek, maradnak meg.

A hatás kedvéért egyenként belenézett a három jelölt szemébe.

A barna.

A szőke.

A kreol.

Azt hittem valami nyomozós féle könyvet kapok kézhez, de igazából a sokkal érdekesebb, izgalmasabb és akciódúsabbat kaptam. Igaz van benne nyomozás is, ilyet még nem olvastam, csak a filmekben, sorozatokban volt szerencsém kiképzéseket nézni, de könyvben sokkal jobban meg van írva. Mindenképpen, ajánlom azoknak, akik oda vannak akció krimi történetekért. Nekem kedvencem lett.

Osztálya ideiglenesen a nem túl fantáziadús Kombinált Bevetési Akciócsoport nevet kapta.

S szinte holtbiztos olvasnék még többet az írótól. Sőt, ahogy fentebb is írtam egy tv sorozatot is eltudnék képzelni. Figyelemmel fogom kísérni és reménykedem, hogy nem ez lesz az utolsó, amit kiad.

Egy szóval, szórakoztat, kikapcsol, és fenn tartja az érdeklődésemet. Igényes, szinte hiteles rendőri akciók sorát vetette papírra. Ilyenkor felötlik bennem, hogy az író nem rendőr-e véletlenül?

Egyébként a borító és a fülszöveg miatt figyeltem fel rá. Általában egy-két részlet a történetből szoktam mondani, hogy ezt elolvasnám. De itt fordítva történt. Megérte elolvasni, hiányzik is.

Máté, tessék folytatni. Nem abbahagyni! Szívből ajánlom minden olvasónak, aki szereti a krimiket, akciódús történeteket. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Havasi Máté szerzői oldala

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése