2017. december 22., péntek

Hayden Moore : Csendkirály

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném meg köszönni Hayden Moore-nak a lehetőséget,hogy elolvashattam a könyvet. Számomra ez a könyv többet jelentett. Imádtam nagyon. Imádom Alexet és Jamiet. Hayden Moore: CsendkirályTartalom:

Alex ​Seeley sikeres fotós, aki már régen rájött, hogy a pénz nem teszi boldoggá. Keresi a kihívásokat, és állandóan úton van. De nem csak a kalandvágy hajtja, sokkal inkább menekül a múlt árnyai elől. Édesanyja halálát sosem tudta feldolgozni, ezért inkább messzire elkerül mindent, ami felidézheti az emlékeket. 
Jamie Cameron nem teheti meg, hogy elmenekül a démonjai elől. Ő a saját elméje foglya, ahol a belső hangokon kívül soha, semmi sem töri meg a csendet. 
Autóbaleset következtében vesztette el a hallását, és azzal együtt a korábbi életét is. 
Nincs zene, nincsenek kedves szavak, csak az örök némaság. 
Ebbe a hangtalan magányba robban bele Alex, és bár a kapcsolat hatalmas zökkenőkkel indul, fáradhatatlanul küzd kettejükért. 
Csakhogy Jamie nem elégszik meg a szerelemmel. Ő vissza akarja kapni a hallását, és véget akar vetni a fájdalmas némaságnak. 
Kockázatos beavatkozásra szánja el magát, amiért akár az életével is fizethet. 
Vajon mit választ? A lemondással teli, mégis boldog életet, vagy mindent egy lapra tesz fel?


Vélemény 
5/5

Valami elképesztő ez a könyv. Egy siket fiú és egy halló srác között szövődik a történet. Számomra sokkal többet adott ez a könyv puszta szórakozásnál, kikapcsolódásnál. Soha jobbkor nem jöhetett volna.
Először is elnézést kérek, hogy sokáig tartott elolvasnom. Sajnos egy csúnya vírusos, megfázás betegséget kaptam el. 


Lassan, de biztosan kiolvastam a könyvet. Nagyon köszönöm Hayden Moore -nak a lehetőséget, hogy elolvashattam. Egyszerűen fantasztikus. Némely részletnél pityeregtem, aztán elgondolkodtam, amit Alex mondott. Nagyon a szívemből szólt a történet, mondatok, amiket én is mondhattam volna. Hisz tudjátok én hallássérült, vagyok azon belül nagyothalló. Készüléket hordok, hogy hallhassam a világot. Így teljes mértékben Jamie helyzetébe tudtam képzelni magam. Annyira gyönyörűen írta még Szerző a szerelmüket. Minden betűjében érezni, hogy szívből írta.
Bátran ajánlom minden korosztálynak. Hisz olyan gondolatok vannak benne, ami jó magam is elhiszem, hogy nem az a fontos, hogy siket vagy nagyothalló az ember. Hanem az, hogy belül milyen, maga az ember. Mit adott nekem ez a könyv?
Újra éreztem azt, hogy lehetek én is több, jobb és elfogadóbb. Ez a történet megmutatta milyen egy hallónak kapcsolatot teremtenie egy siket emberrel. A szerelem mennyire meg tudja változtatni az embert. Nagyon élveztem a könyv olvasását.

Hayden, kérlek, ne hagyd abba. Ez a könyv idei év legjobb könyve. Számomra ez a történet Jamie és Alex legjobb,legklasszabb, legszuperebb. Sorolhatnám napestig, de nem fogom. Lényeg, hogy nagyszerűt alkottál. Tudnék sok - sok ídézetet, kedvenc jelenetet meg írni, de nem tehetem. Annyit mondok , hogy vegyétek meg. Mert megéri elolvasni. 


Kedvenc jelenet,ídézet:"Alex teljesen ledöbbent. Az egésznek nem volt semmi értelme. A fiú előbb megsértődött, majd tébolyodottan elrohant, későnn megcsókolta, most pedig már harap is érte? Mintha Dzsungel George elevenedett volna meg, vagy  valaki, aki farkasok között nevelkedett."

"Alex pedig tátott szájjal figyelte.Mintha varázslat történt vola, a fiú arca is egészenn megváltozott. Ellágyultak a vonásai, a szeme sarkában redőkbe gyűrődött a bőr, és felfelé húzódó ajkai között előtűntek szabályos, hófehér metszőfogai is. Alg pár másodperc telt el, Alexnek még alig volt ideje, hogy Jamie minden apró részletét leltárba vegye, mert valaki máris rájuk kopogott."

"Neki, mint hallónak , korábban fel sem tűnt, hogy hangok nélkül milyen elképesztően nehéz lehet megoldani a legegyszerűbb dolgokat is. Bele sem gondolt, ha kivonja a nagy egészből a hallást, és ha nem számolhat a fülekkel, akkor a világ vajon milyen lehet? Ami neki természetes volt, egy szíréna, egy telefoncsörgés, egy halk mormogás, vagy épp egy szexi sóhaj, mindez Jamie számára nem létezett."


"Cak képzeld el! Teljes a csend! Nincs reccsenő parketta, se baljós zene. Nincsenek idegesítő hanghatások, és hiába operálnának hirtelen eléd ugró dolgokkal, azokat se látod úgy, mert a képernyő aljára koncetrálsz, hogy láthasd a feliratot, és követhesd az eseményeket. Szóval technikailag minden horror egy végtelen , agyatlan néma rohanás. Csak nevetséges arckifejezések tengere"


"- Nem, az a baromság, hogy egy héten két napot töltünk együtt, mert dolgozom, te pedig iskolába jársz, és itt van közöttünk ez a hatalmas város... Az a baromság, hogy te estéket töltesz kétségek között, és elég pár nap, hogy újra valami alaptalan bizonytalanságba ringasd magad. Az a baromság, hogy azt hiszed, nem érdemelsz meg, miközben te vagy az egyik legjobb dolog, ami kamaszkoorom óta történt velem! Miattad akarok állandóságot az életembe. Sőt! Téged akarlak állandóságnak! Az a baromság, hogy most is úgy nézel rám, olyan hihetetlenül, mintha kínaiul beszélnék, pedig elég egyértelműen kimondtam többféleképpen is, hogy szeretlek!"A könyvet itt tudod megvenni: