2017. december 28., csütörtök

Pierrot - Szélesi Gábor (Jonathan Hunt Kalandok)

Még egy könyv ajánlót hoztam. Színtén nem olvastam még el. De szerintem nemsokára neki állok.






Pierrot · Szélesi Sándor
Jumurdzsák gyűrűje (Jonathan Hunt Kalandok 1.) 



Tartalom:

Egy hold és körülötte öt apró csillag… 
Egy talizmán, amelynek bűvös ereje van… 
A múlt és a jövő titkai… 
Egy New York-i újságíró, aki e titkok nyomába ered…

Jonathan Hunt, a New York Times riportere a családi hagyatékban megtalálja az Egri csillagok egyik első kiadását, s a kötetben két furcsa levelet, melyben egy bizonyos Ábray professzor indulatosan magyaráz az időutazás lehetőségéről s arról, hogy bizonyítékai is vannak…
Jonathan Hunt a levelek nyomán Magyarországra, Egerbe indul, ahol egyre rejtélyesebb dolgok történnek vele. Mivel úgy tűnik, nem mindenki örül a felbukkanásának, elhatározza, mindenképpen a végére jár, hogy valóban létezett-e a gyűrű, amely Gárdonyi regényének is egyik kulcsmotívuma… Miközben a múltból hátrahagyott titkos üzeneteket próbálja megfejteni, a gyűrű évszázados legendája őt is megbabonázza…


Pierrot · Gábor Endre
Az ördög köve (Jonathan Hunt Kalandok 2.)


Tartalom:


Egy ​mecseki falu rejtélyes pusztulása 1407-ben… 
Egy égből zuhant lebkő titka… 
Szerencsevadászok és tudósok küzdelme… 
Jonathan Hunt, a New York Times újságírója visszatér…
A „Jumurdzsák gyűrűjé”-nek főhőse a bravúros egri nyomozás után két évvel Debrecenbe látogat, ahol szinte az égből pottyan ölébe egy újabb rejtély. Megismerkedik egy vonzó atomfizikusnővel és forrófejű öccsével. A fiú eltűnik, és a szálak ezúttal is a múltba vezetnek. A kalandokban és váratlan fordulatokban bővelkedő nyomozás évszázadokkal repíti vissza az időben Jonathan Huntot. A könyvtárakban, múzeumokban meglelt dokumentumok, kéziratok és levelek különös természeti jelenség létezésére utalnak. A Magyar Faustként ismert legendás debreceni tanár, Hatvani István hagyatékából kiderül, már ő is vizsgált a 18. században egy bizonyos égi eredetű követ, amely óriási kristályt, talán gyémántot rejt. Az értékes kincsért századokon átívelő hajsza kezdődik. 
A tét óriási, Jonathan Hunt ugyanis kideríti: az „ördög köve” halálos miazmát rejt, amely akár az egész emberiséget elpusztíthatja…


Pierrot · Gábor Endre
Magister M (Jonathan Hunt Kalandok 3.) 


Tartalom:

Elrejtett ​kincs Sopianae városában… 
Egy díszes karperec Janus Pannonius hagyatékából… 
Egy eltűnt corvina… 
Jonathan Hunt Pécsett nyomoz…

Egy visegrádi ásatáson a Mátyás korabeli várfal kis cellájában harmincöt év körüli férfi földi maradványait tárják fel a régészek. Az egykor befalazott rab csontváza önmagában nem számítana világrengető szenzációnak, azonban a felirat, amelyet a fogoly vélhetően a kínhalála előtti órákban börtöne falába kapart, igencsak meghökkenti a kutatókat: Magister M 1872 Pécs – 1488 Visegrád. 
Hogyan születhetett valaki négyszáz évvel a halála után? Tévedés történt, netán zseniális lelethamisítás áll a háttérben? A rejtély megoldása most is Jonathan Huntra vár. A New York Times Magyarországon élő újságírója Eger (Jumurdzsák gyűrűje) és Debrecen (Az ördög köve) után ezúttal Pécsre utazik, ahol rég elfeledett, római kori kincsről szóló legendára bukkan, amely már Janus Pannonius képzeletét is megmozgatta. 
Ám az értékes lelet ígéretére furcsán reagálnak új ismerősei. Valaki hazudik vagy másnak mutatja magát. De ki? A kissé rámenős, ám igencsak gáláns múzeumigazgató? A dúsgazdag osztrák műkincsgyűjtő? A csinos, de bizalmatlan pesti régésznő? Netán a fiú a nevelőintézetből, aki azt állítja, őriz egy darabot Ábray professzor időgépéből?

A könyveket sajnos moly.hu oldalon tudjátok megszerezni. Alexandra és Líránál nem találtam. 3-4 éve vettem meg a könyvet Alexandra könyvesboltba. Azóta nem nagyon láttam,hogy máshol lehet-e kapni.
Facebookon ezt találtam: Pierrot - Gábor Endre

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése