2018. október 22., hétfő

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket: Francesca H. Nielk

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket következő interjú alanyom Francesca H. Nielk szerző, akinek hamarosan megjelenik az ötödik regénye Megsebzett címmel. Eddig megjelent kötetei: Daniel, Elit bőr, Sose engedj el! és Kísérő árny címmel jelentek meg.
Köszönöm szépen Francesca, hogy elvállaltad az interjút.

Fogadjátok sok szeretettel! 



Kovács Ágnes

1. Mesélj magadról kicsit? Mit lehet tudni rólad?

Legtömörebben erre azt tudnám felelni, hogy egy huszonnégy éves, mindennél céltudatosabb személy vagyok, aki az írásban talált magára. Világ életemben ápolónő szerettem volna lenni, de tizenhét évesen visszavonhatatlanul rám talált az írás, és azóta csakis annak élek. Lelkem mélyén viszont az egészségügy örök szerelem marad, ami valamilyen szinten mindig fel is lelhető a könyveimben.


2. Miért pont Francesca H. Nielk az írói neved?

A Francesca az csak úgy megtalált engem a semmiből, fogalmam sincs, hogy miért, a „H.” az angol remény szóból jött, ami az összes könyvem alap mondanivalója is, a Nielk pedig a rendes vezetéknevemből lett összerakva.


3. Hogyan kezdted el az írói pályát?

Az első regényemet körülbelül tizenöt éves koromban kezdhettem el, de befejezni csak a tizennyolcadik születésnapom utánra sikerült. Az első regényem, a Daniel, az Álomgyárnál jelent meg, a következő két könyvem az Urbis kiadónál, hiszen a kiadó vezetője felkeresett a Danielt látva, hogy nagyon szeretné kiadni a többi könyvem, hiszen látja a tehetségem. A negyedik könyvem viszont már teljesen magánkiadásban született meg, és úgy tervezem, hogy mostantól már így is fogom folytatni az írói karrieremnek ezt a részét. Természetesen azt a lehetőséget sem zárom ki, hogy egy nap saját kiadóm legyen majd.

4. Írásod célja?

A célom a könyveimmel, hogy egy-egy nehezebb élethelyzeten keresztül (pl. családon belüli erőszak, gyermek elvesztése, emberrablás, nemi erőszak, stb.) mutassam be, hogy mindenből van kiút, ha az ember nem adja fel.



5. Családod miként fogadta el, hogy ezen a pályán indultál el?

Voltak, akik jobban, voltak, akik kevésbé támogattak, de szerencsére most már mindenki örül neki, hogy belevágtam a dologba, és tényleges író lett belőlem.

6. Tervezel-e új könyvet kiadni, ha igen mesélsz róla?

Igen. November 11.-én jelenik meg az ötödik regényem, a Megsebzett című könyvsorozatom első része. A történet lényege, hogy egy tizennyolc éves fiút, a katona apja hibájából elrabolnak és három hónapig fogva, tartanak, miközben a létező összes módon próbálják tönkre tenni, így megbosszulva az apjának, amit elkövetett. A könyv a fiú előkerülésétől kezdődik, és a felépülése közben, visszaemlékezések formájában mutatja be, hogy mit kellett azalatt a három hónap alatt túlélnie, most pedig feldolgoznia.




7. Vannak-e további terveid?

Jelenleg a tizennegyedik könyvemen dolgozom, szóval remélhetőleg a jövő év folyamán jönnek majd újabb megjelenő regényeim, de ami a legnagyobb célom ebben a percben az egy kisfilm a Megsebzettből, ami bízom benne, hogy a legjobb úton, módon hamarosan össze is jön. Aztán persze mindenképpen a céljaim között szerepel, hogy mindegyik regényemből film készüljön. A kicsit távolabbi jövőben pedig szeretnék többféle egészségügyi centrumot létrehozni, és ily módon is segíteni az embereknek.


A szerző könyveit itt tudjátok beszerezni:



Illetve lesz November 11-én könyvbemutató, ahol személyesen is beszerezhetőek a könyvei.