2018. október 20., szombat

Rácz – Stefán Tibor: Élni akarok!

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Rácz – Stefán Tibor: Élni akarok! c. könyvét. Mikor kezembe került nem gondoltam volna, hogy ennyire megsiratom Lillát. Ennyire a kedvencemmé fog válni a könyv. Tibor igazán merész témához nyúlt és azt kell, hogy mondjam ez eddigi legfájdalmasabb és legelgondolkodtatóbb történet.
Bővebben lentebb olvashatjátok a véleményemet a könyvről. De javaslom, hogy ha beszereznéd, tegyél magad mellé százas papírzsebit. Sírás nélkül nem fogod tudni elolvasni.



Rácz – Stefán Tibor: Élni akarok!


Tartalom:
Mernél szeretni, ha az időd lejárt?
Lilla már évek óta a halál árnyékában él.
Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.
Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…
Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.
Nem is sejti Lilla sorsát.
A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.
Mi a jobb?
Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?
Éld meg a csodákat!




Véleményem

5/5

Padlót fogtam. Könnyeimmel küszködve tettem le a könyvet. Szinte az utolsó oldalakig könny fátyolon keresztül olvastam el. Alig győztem törölgetni, hogy lássak is valamit. Szerző Rácz - Stefán Tibor egy szívszorító, érzelmi hullámokkal teli történetet alkotott. Lilla egész gyerekkora óta harcolt a betegséggel, a rákkal.
E szörnyű betegség megpecsételte a sorsát. Hiába a sok kezelés, kemo stb nem sikerült legyőznie e szörnyűséget. S mégsem ez volt a legszomorúbb az egészben, hanem az, ahogy viselkedett, oly bátor és erős lány volt. De hiába a betegség nem vette el a kedvét attól, hogy élni akarjon. Csodákat láthassa, érezhesse a nap melegét, családja és barátai körében tölthesse a napjait. Ezt teszi egyedivé, fájdalmassá az egészet. Mindent akart még utoljára az életben. Bakancslistát állított össze és ahogy, lépésről lépésre haladt úgy válik egyre fájdalmasabb a búcsúzás. Nem tudom úgy megírni, hogy ne  spoilerezzem el. Azt még hozzátenném, hogy Lilla múltjában is betekinthetünk, hogyan birkózik meg a betegséggel, mennyire fájhatott neki. Noha kívülről bátornak tűnik, de belül üvölteni tudott volna.
Kiknek tudnám ajánlani? Minden korosztálynak. Jussunk eszünkben, hogy az élet mennyire rövid és mennyi minden van, amit látni kell. Érezni, tapintani és hallani. Az élet csodákból áll. Meg kell állni pár percre, hogy láthassunk az élet, mit tartogat nekünk. Ez a történet jól példázza, hogy mennyire nem szabad semmibe venni az életet. Köszönöm Tibor, hogy megírtad és elolvashattam. Szívből tudom ajánlani másoknak is ezt a csodás könyvet.

Kedvenc idézetek:









A könyvet itt tudjátok beszerezni: