2018. október 8., hétfő

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa (Az ártatlan 2.)

R.Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa c könyvet olvastam el nemrég. Köszönöm a szerzőnek R. Kelényi Angelikának és az Álomgyár Kiadónak a lehetőséget.
Ezt a könyvet még tavaly nyertem a facebookos játékon, keretein belül. Nagyon örültem neki, és miután megtudtam, hogy lesz harmadik rész, így megvártam… S milyen jól tettem. Hamarosan hozom a harmadik részről is véleményemet.

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
(Az ártatlan 2.)



Tartalom:

1610-ben, ​egy borzalmas évet maga mögött hagyva, Fabricius Flóra kénytelen Velencébe utazni. A bűnös örömök városába érve egy ismert és az urak által gyakran látogatott házban találja magát. Vendéglátója nem más, mint a híres kurtizán, megmentőjének édesanyja.
Velence urai hamarosan versengeni kezdenek az ártatlan lány kegyeiért, ám ő csupán egyetlen férfi után vágyakozik, Lorenzo Marianit azonban nem könnyű örökre rabul ejteni. 

Flóra úgy dönt, segít neki egy gyilkosság leleplezésében, noha az áldozatot egy cseppet sem szívlelte. 
A szálak a legmagasabb körökbe, a Collegió tagjai közé vezetnek, akik közül a legfiatalabb consiglieri bármit megadna, hogy a szép magyar lányt a magáénak tudhassa. 
Képes lesz-e Flóra ellenállni a gazdagság és a hatalom csábításának?

R. Kelényi Angelika, Az ártatlan című könyve második részében, egy izgalmas, kalandos és romantikus utazásra invitálja az olvasókat a 17. század Velencéjébe. Ahogy azt már megszokhattuk, a regény története a hatalom, a vágy, a bűn és a szerelem gyilkos kombinációja, történelmi korba ágyazva.

Véleményem
5/5


Azta nemjóját neki. Elképesztő volt a második rész. Végre még jobban megismerhetjük Flóra és Mariani történetét. Nagyon vártam már, hogy mi lesz kettejükkel. Imádom a párost. A kedvenceim. Nagyon jól szórakoztam. Komolyan. Szerző nem egy tipikus klisés szerelmi történetet írt, hanem igazán izgalmas, pörgős cselekményt és ráadásul egy kis történelemmel spékelte meg.  Izgatottan olvastam a történetet, hisz nem tudtam mi vár rám a következő lapokon. Egyik percben még civakodás ment, másik percben pedig már rejtélyeket oldanak meg együtt. Ahogy haladt a történet úgy a rejtélyek is sokasodnak, még több kérdés, de kevesebb válasz. Viszont a főhőseink egyre közelebb kerülnek egymáshoz, amit nagyon vártam. Imádtam Mariani vicces beszólásait, Flóra, ahogy élből visszavágott. Nem gondoltam volna, hogy ennyire kedvencemmé fogom avatni egy karaktert. Bár nagyon sok könyvet olvastam és vannak is kedvenceim, de Mariani mindenkit lepipált. Imádtam Velencét, karnevált és mindent, ami ebben a történetben volt. Ahogy Flóra próbált végzet asszonyát játszani, Mariani a hőst. S a kis nyomozás üdefoltja  volt a kettejük bonyodalomban.
Az utolsó oldalon döbbenten vettem tudomásul, hogy mi is történt valójában Velencében azonbelül Mariani - házban. Mindenre számítottam, de erre a végkifejletre nem. Kezdem most már megérteni, miért rajonganak az olvasók Mariani -ért. Hát én is elfogadnám az biztos.


Szívből tudom ajánlani minden romantikus és történelmet kedvelő olvasóimnak. Egy szóval tudnám jellemezni a második könyvet fergeteges volt.


Kedvenc Idézetek:








A könyvet itt tudjátok megvásárolni: