2018. október 27., szombat

Kae Westa: A démon és a papnő

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Könyvmolyképző Kiadónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Kae Westa: A démon és a papnő c. könyvet. Igazán meglepetés volt számomra. Alig pár fantasy könyvet szoktam olvasni, de ez a könyv a kedvencem lett. Mortua igazán a szívembe fogadtam a szeleburdisággal, őszinteségével.


Kae Westa: A démon és a papnő



Tartalom:

Mortua ​egy vidám, szeleburdi papnő. A szellemek kegyeltjeként mindene megvan, amire vágyik: sikeres küldetések, igazi barátok és harcostársak, és úgy tűnik, lassan az első szerelem is rátalál
Ám ekkor váratlanul berendeli a vezetőség, és olyan események sűrűjébe kerül, melyekre álmában sem számított volna. Ráadásul egy szemtelen démon lesz a társa. A kalandok egyre sötétebbé válnak.
A szellemek egész életében mellette álltak
– de mi történik, ha most nekik van szükségük őrá?
Valian, az ifjú démon önmagával és múltja rémségeivel küzd, és bármit megtenne a lelke nyugalmáért. Úgy tűnik, a szellemek követői között végre megnyugvásra lelhet, de a múlt berögződései itt is tovább kísértik. Vajon tényleg hiába próbálja megtagadni vérszomjas természetét, vagy alattomos csapdába csalták? Mit akarhat tőle a Szárnyas Korona Lovagrendjének nagymestere, és mit a vörös köpenyt viselő, tiltott mágiát űző varázstudók? Mire megy ennyi ellenséggel szemben, ha az oldalán csupán egy idős rendházfőt, egy gyanúsan viselkedő lovagot, és egy éretlen papnőt tudhat?
Vajon fellobbanhat-e szerelem ennyi küzdelem között? A szellemek legyenek minden régi és új olvasóval!

Véleményem
5/5

Eleinte nagyon lassan indult be a történet, de ahogy haladtam egyre izgalmasabb és izgalmasabb lett az egész. Ritkán van szerencsém fantasy, urban fantasy könyvet olvasni és legfőképpen magyar szerző által. Kae Westa szerzőtől pedig lehető legizgalmasabb, legfordulatosabb és pörgősebb cselekmények, tarkította a történetét, kaptam kézhez.
Tetszett a szellemes történet, a világ ahol játszódik és azaz, ahogy bánnak a halottaikkal. Tisztelik, szentként kezelik és az is, tetszik, hogy a szellemek és az emberek harmóniában vannak együtt. Vannak kegyeltek, akik hozzájuk szólnak, de aztán történik valami, ami miatt a szellemek eltűnnek. Nincs áramlat az emberek feléjük. Lassan bontakozik ki a történet és a mozaik kockák, úgy kerülnek egymás helyére az utolsó oldalakig. Valian és Mortua, többi lovagok és papok vállvetve harcolnak, hogy visszakaphassák a szellemeket, hogy újra béke legyen és harmónia a világukban. Több szereplőt nagyon megkedveltem. Sharduk pap egy igazi hős a maga nemében.  Erkai bátor és erős harcos, veszélyes csapások közepette nőtt fel a feladatához. A többi lovag pedig hősiesen küzdöttek... Nem igazán tudtam, mire számíthatok. Alig tudtam letenni, mert nagyon kíváncsi voltam mi lesz. Szívesen olvastam volna még többet,Valianról és Mortuáról. Loghor Nagymestert nem igazán tudtam megkedvelni, de ahogy küzdelem az ellenséggel szemben kivívta azzal, hogy igazán megkedveljem, sőt igazi hős legyen. A szerző egy remek történettel, csodálatos világgal és szerethető karakterekkel alkotta meg a könyvet. Szívből tudom ajánlani a könyvet nektek, kedves olvasó. Csak annyi tanácsot adnék, hogy ne tedd félre, ne hagyd abba. Mert ahogy olvasod, úgy fog beszippantani, ahogy engem is. Vétek lenne kihagyni, hiszen remek szórakozást nyújt. Már csak azért is, mert Mortua igen csak érdekes egyéniség. És az egész történetben igazán Lyr fog számos meglepetést okozni. Azt hiszem ennél többet nem is tudnék mondani csak annyit, hogy olvasd el. Megéri!


Kedvenc idézet, jelenet:







Könyvet itt tudjátok beszerezni: