2021. június 27., vasárnap

Előolvasás: Garajszki Rozika: Aminah – A szokás hatalma - (" Őszintén megmondom nekem, nagyon tetszik. Ahogy egymásra néz a két fiatal, mindent elmond a könyvről. Kitartás, hűség, bizalom és szeretet, ez mind látszik a borítón. ")

 ~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni Garajszki Rozika írónőnek, hogy elolvashattam megjelenés előtt az új könyvét, mely Holnap Magazinnál jelenik meg. A könyv címe pedig Aminah – A szokás hatalma címmel. Megtisztelő, hogy megjelenés előtt felkért, hogy olvassam el a könyvét és írjak véleményt. Köszönöm a lehetőséget.


 Garajszki Rozika:
Aminah – A szokás hatalma

Tartalom:

A befolyásos gazdag arab édesapa, Amir megerősített biztonsági kísérettel küldi Aminát vissza a Budapesti Orvosi egyetemre. A lánnyal a nyár folyamán olyan szörnyű dolog történt, ami ezt az őrzést megköveteli. Fényes nappal lőtték le a magyar édesanyját, aki pont a lány társaságában tartózkodott. Ez annyira megviseli Aminát, hogy képtelen a tanulásra. Vissza kell szereznie előző évi tanulótársát, akit az apa egy csók miatt máshová helyeztetett. Nehezen, de eléri édesapjánál, hogy Csaba ismét korrepetálja. Ám Amir olyan szerződést varr a férfi nyakába, ami még a lány érintését is megakadályozza, pedig a közöttük szárba szökkenő érzés nem múlt el. Kamerák hadával ellenőrzi az előírásainak betartását. A szerződés megszegése szigorú büntetéssel jár. Olyan szokás betartását követeli meg a lányától, ami elől maga is Európába menekült. Vajon képesek betartani az arab édesapa által előírt feltételeket? Mi lesz a szerelmükkel? És ki adott kilövési parancsot az édesanyára, Violára? Tud még boldog lenni Aminah, aki úgy kénytelen élni, mint egy kalitkába zárt Madár?

 Véleményem
4/5

 Először is szeretnék kicsit a borítóról beszélni. Őszintén megmondom nekem, nagyon tetszik. Ahogy egymásra néz a két fiatal, mindent elmond a könyvről. Kitartás, hűség, bizalom és szeretet, ez mind látszik a borítón.
Nagy gondban vagyok, mert alapból nagyon tetszett a történet. Az Arab világ mindig is érdekelt és szívesen olvasok is. Ez a történet is nagyon tetszett, viszont első könyvről beszélünk és bízom benne, hogy nem az utolsó.
Amira korához képest kissé gyerekesen viselkedik, kicsit idegesítő volt a nyafogása. Nagyon irritáló volt számomra a karakter, sajnos nem tudtam megkedvelni. Ráadásul apuka, anyuka nem az ő korához való megszólítás a szüleikhez, inkább felnőtt emberhez illik. Bár lehet nincs igazam, de valahogy nem igazán hozzávaló… Amira lázadozik, temperamentumos, szóval nem igazán mutat jól. Viszont ráférne még egy korrektúrázás a szövegekben, mert néhol vannak ismétlések, mondatok, ahol nem oda való. Egy kis korrigálás, szerkesztés szerintem jobb lenne. Lehet azóta már javították, sajnos én szerkesztetlen könyvet kaptam kézhez és ez alapján írom az őszinte véleményemet.
Maga a történet tetszett, rejtélyes volt. Ki nem találtam volna, hogy ki veszélyezteti Amirát. Különösen jó pont az írónő. Apróságok ellenére, nagyon fenn tudta tartani a figyelmemet, azt vártam, hogy mikor derül már ki, hogy ki ölte meg édesanyját és miért van még mindig veszélyben.
Pluszként tetszett, hogy váltott szemszögből íródott a történet. Zakaria, Amir és Amirah, gondolatait, érzéseit olvashatjuk többek között a történetben. Srácot Csabát, nagyon bírtam. Tetszett, hogy kitartott és próbált Amira érdekeit is nézni ő az egyik kedvencem. Aztán kibújt belőlem a szokásos kerítő énem. A testőr és Amira barátnője közt lehetne külön története.. Nos, igen, mindenkit összehozok. 


Mindenesetre nekem ez kelleme kikapcsolódást nyújtott ez a történet. Mindenképpen folytatnia kell az írást, kellő gyakorlás után még jobb könyvet adhat még ki. Ajánlom minden romantikus lelkű olvasóimnak a történetet, igazi nyári kikapcsolódást tudd nyújtani.

Nagyon köszönöm a lehetőséget.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Holnap Magazin (Ekönyv)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése