2021. június 23., szerda

Előolvasás: Veda Sylver: Szenvedélyek vihara a Boszporusznál (A Boszporusznál 2.) - ("Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a török romantikus könyveket, számomra letehetetlen volt ez a történet.")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni, Veda Sylver írónőnek, hogy elolvashattam ezt a szuper izgalmas, rejtélyekkel teli kötetet, Szenvedélyek vihara a Boszporusznál ( A Boszporusznál 2.) címmel, Ez a könyv felkerült a kedvencek listájáról. Köszönöm még egyszer, egy élmény volt elolvasni.

 Veda Sylver:
Szenvedélyek vihara a Boszporusznál

(A Boszprusznál 2.)


Tartalom:

 Öt év telt el azóta, hogy a Titkok Vihara a Boszporusznál c. könyből megismert amerikai tinilány, Ava Güven rátalált török származású édesapjára. Az elkényeztetett csitriből gyönyörű felnőtt nő lett, akinek modell karrierje szépen ível felfelé. Épp a francia riviérán dolgozik, amikor értesül unokatestvére eljegyzéséről, ezért visszautazik Isztambulba.
A nyüzsgő török város újra felszínre hozza a Güven család eltemetett titkait és időközben Ava-ra rátalál a szerelem is, amiről már az elején tudja, hogy eredendően tiltott, mégis enged a csábításnak. A mindent elsöprő szenvedély, mint egy hirtelen kialakuló vihar a Boszporuszon, úgy csap le a lányra, de a tudomására jutó információ hatására inkább mégis a lelkiismeretére hallgat…
Mindeközben Ava-t folyamatosan kísérti fájdalmas múltja és hamarosan kénytelen szembesülni azzal is, hogy egyik férfi karjából a másikéba sodródik. Ám hogy ezzel milyen lavínát indít el, még csak nem is sejti…

 

 Véleményem:
5/5

Teremburáját neki. Ez aztán a történet. Micsoda szálak vannak benne, és végére jól összekötötte. Írónőtől nem az első kötet volt, amit olvastam tőle. Másik két könyvét elolvastam régebben és látszik, hogy mennyit fejlődött. Szeretem a török szerelmes könyveket, és szívesen olvasok is, ha jól meg van írva. Nagyon ritka az olyan írónő, aki ezt megtudja ütni a mércét. Az egyik ilyen Veda Sylver. Boldog vagyok, hogy részese lehettem e csodálatos történeteinek.
Egyre jobb, és jobb Sylver írása. Izgalmas, titokzatos, rejtélyes és perzselő szenvedéllyel átitatva. Beszippantott, de rendesen alig tudtam letenni, egy este alatt kivégeztem, olvastam volna még róluk, sajna ennyi jutott.
Kemalt és Hollyt jó volt újra olvasni, kicsit fura nem szerelmespárként, hanem felelősségteljes szülőként látni őket. De mindenesetre örültem neki.
Ahogy a történetet írta Sylver, tele volt meglepetésekkel. Abszolút nem volt kiszámítható, sőt sokszor azt se tudtam mi lesz a következő lépés, avagy milyen titkok fognak még lelepleződni. Elképesztő volt, mire kiderült volna egy titok, jött a következő is.

– Csak, hogy tudd, nem szoktam vadidegenek kocsijába beszállni. – Asim vagyok. – Ez most komoly? – pislogtam rá döbbenten az anyósülésről. – Tessék? - kérdezte értetlenül mialatt bekötötte magát. – Te török vagy – közöltem a meglepettségtől bénultan. – A legjobb tudásom szerint – kacsintott rám ismét, és újra megvillantotta pimasz vigyorát.

Sajnáltam Ava-t, amiken keresztül kellett mennie, és amiken fog még keresztül mennie.
Egyik csapást, a másik után szenvedi el, de még így is rátalál a szerelem. Viszont az élet vagy sors fintora nevezzük bárhogy két férfit sodor elé, Asim és Erdogan. És nem kisebb csavart is tett bele az írónő a történetben. Én mondom, imádtam olvasni. Alig tudtam letenni, mert nagyon kíváncsi voltam az egész történetre. Hamar ki is olvastam, vittem mindenhová… Hogy olvashassam.

– Azok után, Erdogan nyomozó – hangsúlyoztam ki a végét –, amin keresztül mentem, elég sok időbe telt, mire újra sikerült bízni az emberekben és elhinni, hogy talán mégsem minden férfi egy aljas féreg. Valószínűleg ezért sincs rajtam gyűrű, és nincs elég tapasztalatom sem, viszont nő vagyok, bármikor felismerek egy szenvedéllyel teli pillantást. Láttam már egy-két szerelmes férfit, elég csak az apámra néznem, és azt bizton állíthatom – léptem minden szónál egyre közelebb, míg ő folyamatosan hátrált, végül pedig a mellkasára böktem –, hogy te, nem tartozol közéjük.

Asim-nak sok-sok titka volt, amit későbbiekben fog kiderül róla. Bár tetszett a lehengerlő, sármos viselkedése, de engem Erdogan vett le jobban. Izgalmas, szenvedélyes, a FÉRFI javából. Kedvenc jelenetem tőlük mikor leülnek és megbeszélik végre a nézeteltéréseiket. Itt kicsit megkönnyeztem. Nagyon szerettem volna, hogy tényleg kibéküljenek.

– Rendben – sötétedtek el hirtelen türkiz szemei. Nagyon lassan egyre közelebb hajolt. – Akkor áruld el nekem, Ava Güven, milyen egy szerelmes férfi tekintete?

Végig azon kattogtam vajon Ava melyiküket fog választani, már ha tudd választani. Erdogan vagy Asim, Asim vagy Erdogan? Nos, elég nehéz döntés. Vagy mégsem? A vége pedig… Nem semmi volt. Döbbenten tettem le a könyvet, és arra gondoltam, hogy ez igen…

Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a török romantikus könyveket, számomra letehetetlen volt ez a történet. Nagyon sajnáltam, hogy véget ért az olvasás, remélem lesz még folytatása. 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Veda Sylver írói oldala

Gyémántfelhő Kiadó


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése