2021. június 3., csütörtök

Pergel Attila: Véletlen könyv (Avagy véletlennek megélt valóság) - ("Kötelező olvasmány mindenki számára, azoknak akik az élet nagy kérdéseire keresik a választ.")

  ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni, Pergel Attila írónak, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam a nem mindennapi könyvét a Véletlen könyv (Avagy véletlennek megélt valóság) címmel. Számomra egy érdekes könyv volt, hálásan köszönöm, hogy elolvashattam.

Pergel Attila:
Véletlen könyv

(Avagy véletlennek megélt valóság)

Tartalom:

A ​kínos kérdések könyve.
Nem ígér könnyed kikapcsolódást, de ígér olyan szintű megértést, amit az iskolapadban nem értünk el soha.

Létezik múlt, jelen és jövő?
Milyen összetevői vannak a csodának?
Miért nem tudja egyik tudományág sem megfogalmazni, mi is az az idő?
Tényleg könnyen megérthető a végtelen fogalma?

Logikai levezetések, gondolatkísérletek tömkelegét kapjuk ebben a könyvben. Felismerjük, milyen elképesztően csodálatos a valóságunk. Ez a könyv meg akarja érteni a világmindenséget. Az idő és a tér fogalmát, a dimenziókat, a végtelent és a véletlent, mert ez alkotja azt, amit megélünk.

Véletlen lenne a világegyetem és benne az ember létezése? Vagy létezik a teremtő erő? Erre a választ az olvasó fogja megadni. A könyv felvet még egy sor másik kérdést is, amelyeket szintén az olvasó válaszol meg, a szöveg csak elindítja a gondolkodást és rámutat a logikátlanságokra. Nem győzködi az olvasót, nem nyomja le a torkán a szerző igazságát, csak megmutatja, hogy például az egy méternyi hossz közel sem egzakt távolság, emlékeztet rá, hogy a kamionban kilőtt nyíl sebessége annyi, mint a saját plusz a kamion sebessége, de hogy pontosan ugyanerre a fény már nem képes. Előveszi a tudományos meghatározásokat az időre, a térre, a pontra és a szakaszra, és az olvasó belátja, milyen megalapozatlan az a tudományos bázis, amire a mindennapjaink épülnek.

Mint mondjuk a jelen meghatározása. Mert mi is az a jelen? Gondoljon bele, ön fél perccel ezelőtt kezdte olvasni ezt a fülszöveget, a múltban, és öt perc múlva kifizeti a könyvet, a jövőben. Vagy nem? Már otthon olvassa a fülszöveget, és két órája vásárolta a könyvet?

Csak az biztos, ön azzal nyer, ha a Véletlen könyv elolvasásáról múlt időben beszélhet. Kalandozzon Pergel Attilával, vegye meg jegyét erre a fantasztikus utazásra, mely az atommagtól a világűr peremére repíti olvasóit!

 

Véleményem

5/5

Pár hónapja kaptam kézhez ezt az érdekes könyvet. Igen érdekes olvasmány volt. Egy kicsit meglepett, mert valami önismereti, lelki utazásos könyvet fogok olvasni. De végül egész mást kaptam. Ezt jó értelemben mondom. És ki is léptem jócskán a komfortzónámból. Ilyet sosem olvastam, egész élvezetes olvasmány volt.

Nem mondom, hogy tökéletes volt, hiszen laikus szemmel voltak olyan részek, amiket nem értettem. Ami nem is baj. Mert később utána fogok nézni.Ami legérdekesebb volt azaz, hogy mai szemmel milyen állítások születnek, és vetik el a több száz évvel ezelőtti dolgokat. Döbbenet, hogy ennyi idő alatt mennyi minden változhat. Nekem nagyon tetszett, őszintén megmondom, én könyvben, így nem olvastam még. Idáig mindig dokumentumfilmekben hallottam az állításokat a fizikáról, az életről, teóriákról stb... Könyvben érdekes volt, részletgazdag, gördülékeny olvasmány.

Ezért is tartott kissé sokáig az olvasásom, illetve tart is. Noha befejezettnek állítottam be molyon, jómagam nem akartam, hogy véget érjen az olvasás. Így hagytam pár oldalt még, hogy később idővel be is fejezhessem.

A könyvet azoknak ajánlom, akik szívesen olvasnak ilyet. Kötelező olvasmány mindenki számára, azoknak akik az élet nagy kérdéseire keresik a választ.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni angolul és magyarul, illetve kijött orosz nyelven is.

 Libri

Bookline

E-könyvek: 

 Angol nyelven

Orosz nyelven

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése