2021. június 21., hétfő

Amiket el szeretnék olvasni! 8. rész - ("Nem is csodálom, mert évről évre egyre jobbakat, és minőségibb történeteket hoznak, nekünk olvasóknak.)

Uhh, de régen volt már, hogy Álomgyár Kiadó háza tájékán jártam. Most bekukkantottam, hogy idén milyen újdonságokra lehet számítani. S meg kell, hogy mondjam nagyon jó könyveket találtam. Nem is csodálom, mert évről évre egyre jobbakat, és minőségibb történeteket hoznak, nekünk olvasóknak.

Így egy párat kiválasztottam nektek, melyek azok, amiket el szeretnék olvasni. És így ezzel be is kerültek az Amiket el szeretnék olvasni! 8. részében. Bízom benne, hogy találtok kedvetekre valót
(E) jelzés: Előjegyezhető

 1.
Budai Lotti
Akik a poggyász nélkül utaztak

(Tök-életlen életek 1.)


Tartalom:

Laura ​életében váratlanul bukkan fel gyerekkori szerelme, Bence, persze pont a legrosszabbkor: az eljegyzése után. Bence, az egykori lázadó kamaszból lett magabiztos férfi tízévnyi távollét után Indiából tér haza, hogy egy új, izgalmas világba vezesse be Laurát. Hatására a lány átértékeli korábbi döntéseit és jövőről szőtt álmait, de még azt is megkérdőjelezi, hogy valóban a saját útját járja-e…

Laura kissé elkényeztetett barátnője, Nóri oldalán végül Indiáig utazik a válaszért. Ott azonban nem csak új ismeretségek és spirituális kalandok várják; mindenekelőtt azon kell elgondolkodnia, hogy eldobhatja-e valaki a poggyászait anélkül, hogy megnézné, mit is cipel azok legmélyén…

 2.
Anne L. Green:
Toszkána vére

(Hatalom, mámor, Toszkána 1.)

Tartalom:

Veszteség ​nélkül nincs változás, de vajon a szerelem rá tud venni arra, hogy fejest ugorjunk az ismeretlenbe?

Cathlyn Keyes élete gyökeresen megváltozik, amikor egy csúnya szakítás után vőlegénye elől egy toszkán borbirtokra menekül átgondolni a jövőjét. Katie első pillantásra beleszeret a lankás, hullámzó dombokkal, magasba törő tujasorokkal, napfényben fürdőző szőlőtőkékkel és az este ezüstös fényébe burkolózó rusztikus kőépületekkel tarkított toszkán tájba… és nem csak a tájba. Hamarosan megismeri a sármos Danielét, aki felvillantja előtte a változás lehetőségét. 
Daniele Allegrini évek óta azért küzd, hogy megmentse a családi birtokot a csődtől. Mindene a szőlő és a borkészítés, de be kell ismernie, az értékesítés kegyetlen versenyt diktáló világa távol áll tőle. A mindent irányítani akaró, olasz mentalitása miatt nehezen viseli a birtokra érkező okoskodó, makrancos és makacs Katie-t, aki elhatározza, hogy segít Danielének kilábalni az anyagi válságból. 
A Toszkána vére a Hatalom, mámor, Toszkána-sorozat első része, amelyben az írónő egy vakmerő, olasz utazásra invitálja az olvasóját. Ez a könyv olyan, mint egy különleges bor: ínycsiklandó, nemes és mámorító, megfűszerezve egy kis pikantériával. Ha belekóstolsz, garantáltan még többre vágysz majd. A történet a Toszkána örököse című kötetben folytatódik.

 3.
John Cure:
Hamu

Tartalom:

Elek Sándor, az egykori magyar diplomata, feleségével, Olgával és két serdülőkorú gyerekével hosszú évek óta tehetős üzletemberként Moszkvában éli mindennapjait. Amikor az általa alapított magyar-orosz nemzetközi vállalkozás csődbe megy, és a hitelek miatt mindenüket elvesztik, a család egyetlen kiútja az marad, hogy az Olga családi örökségeként rájuk maradt és évtizedek óta üresen álló régi dácsába beköltözve önfenntartóvá váljanak. 
Úgy tűnik, hogy a családnak sikerül megtalálnia az áhított nyugalmat, ám a Voronyezs melletti csendes erdő szélén megbúvó dácsa sötét titkokat őriz. A család tagjait szörnyű, rejtélyes álmok kezdik kínozni, és különös események sora veszi kezdetét: időnként hamut találnak a berendezések alatt, majd a bútorokon és a falon is égésfoltok jelennek meg, amik idővel tovább terebélyesednek. A házba érkező vendégek némelyike pedig nyomtalanul eltűnik. Amikor a terjedő égési nyomok már a család tagjainak testén is megjelennek, a férfi számára nyilvánvalóvá válik, hogy az idejük meg van számlálva, és a túléléshez mielőbb fel kell fednie a dácsa ördögi titkát.

 4.
Borsa Brown
Légy(ott) Isztambulban

Tartalom:

Fanni ​elvált nőként, két gyermekével él Budapesten. Próbál talpra állni a csalódás után, de volt férje nem könnyíti meg az életét. A múlton mereng, miközben a kezébe akad egy régi levél, és benne egy fogadalom, amelyet élete első szerelmével, Ramizzal, a török fiúval tettek egymásnak.

„Megfogadjuk, hogy pontosan húsz év múlva találkozunk Isztambulban, a kék mecset előtt, amennyiben boldogtalanok vagyunk!”

A nő merész tettre szánja el magát: a barátnőjével Törökországba repül, hogy ott lehessen a találkozón, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. A helyzetet egy titokzatos isztambuli férfi bonyolítja, aki egy baleset folytán közelebb kerül Fannihoz.

Isztambul 
Szenvedély 
Humor 
Múlt és jelen

Tudtad, hogy a baklava csak íz? Olyan, mint a csók. Vágyat gerjeszt arra, hogy az ember még jobban akarja, és többet kérjen belőle. Megkóstolja többféleképpen… Minden módon. A baklava csak íz. Csak csók.

5.
Jana Aston
Te vagy az esetem

( Te vagy… sorozat)

Tartalom:

Mindig a lehető legrosszabb pasikat választom. Meleg, hazug, anyuci kicsi fia? Mind megvolt. Pipa, pipa és pipa. 
Most viszont egyfolytában egy vendégről fantáziálok. Abba a kávézóba jár, ahol az egyetem alatt dolgozom. De hát ez csak ártalmatlan vonzalom, ugye? Úgysem találkozom vele a kávézón kívül. Nem fogok összefutni vele az egyetemi klinikán, amikor fogamzásgátló tablettát akarok felíratni… egy szál kórházi köntösben… a vizsgálóágyon fekve… mert nem ő az orvosom. Ja, de! 
És mi van, ha a legmocskosabb, legszemérmetlenebb vágyálmaim tárgyáról kiderül, hogy a valóságban sokkal kívánatosabb, mint a fantáziáimban? Az izgató dr. Luke Miller, aki most már azt is tudja, hogy szűz vagyok, de szexelni akarok, és mi több, azt is tudja, hogy a puszta érintésétől is a mennyekben járok. Hiszen egy orvos elől nem rejthetem el a testem jeleit. Azonban egyre gyanúsabb, hogy a doktor úr sem csak úgy tekint rám, mint egy orvosi esetre.

6.
Corinne Michaels
Mondd, hogy visszatérsz

(Arrowood Brothers sorozat)

Tartalom:

Egyetlen éjszakán, nyolc évvel ezelőtt, ez a nő békét hozott nekem. Nem tettünk ígéreteket. Csak két összetört ember voltunk, akik kétségbeesetten próbáltak enyhíteni a fájdalmukon. Reggelre elment, és a vigaszomat is magával vitte. Aznap beléptem a hadseregbe, és megfogadtam, hogy soha többet nem térek vissza Pennsylvaniába. 
Amikor azonban az apám meghal, kénytelen vagyok megszegni ezt a fogadalmamat, és hazatérni, hogy eltemessem. Így legalább megszabadulhatok végre a farmjától, amelyet mára teljesen benőttek az emlékek, amelyeket minden erőmmel igyekeztem elfelejteni. És ekkor találok rá. Még szebb, mint ahogy emlékeztem, és övé a világ legimádnivalóbb gyereke. 
Hiába telt el annyi év, az érzéseim nem változtak, és ezúttal úgy döntök, nem fogom elengedni őt. De amikor a réges-régi titkok napvilágra kerülnek, és alapjaiban rázzák meg mindkettőnk világát, akkor nincs más választásom, mint végignézni, ahogy megint kisétál az életemből… 

7.
Megan Godin:
Szállj ki, ha tudsz

Tartalom:

Vincent, Jules, Sylvie és Sam pénzügyi karrierjük csúcsán állnak. Az üzletkötés mesterei fényűző életet élnek, és hangosan ünneplik a sikert. Csakhogy ennek mindig ára van. 
Csapatépítés címszóval meghívást kapnak egy szabadulószobába. A mindenre elszánt, folyton versengő kollégák bezsúfolódnak a hatalmas toronyépület liftjébe, és készen állnak, hogy bizonyítsanak. De ahogy kihunynak a fények, és zárva marad a liftajtó, világossá válik, hogy ez nem egy átlagos verseny, hanem a túlélésért folytatott küzdelem. 
A sötétben összezárva kénytelenek félretenni az egymás iránt érzett ellenszenvüket, és a szabadulás érdekében együtt kell megoldaniuk a liftben található feladványokat. Ahogy a feladatok egyre jobban rávilágítanak a csapattagok sötét titkaira, rájönnek, hogy meg kell fizetniük azért a sok kegyetlenségért, amelyet a ranglétrán való feljebbjutás érdekében követtek el. Miközben elszabadulnak az indulatok, és mindenki érzi a vesztét, már csak egyetlen kérdés marad: négyük közül ki az, aki a túlélés érdekében ölni is képes? 
Megan Goldin sokáig a Reuters, az ABC és az Associate Press újságírójaként dolgozott, helyi tudósítóként beutazta Ázsiát és a Közel-Keletet. Első sikerkönyvét Lee Child is kedvenc regényei között tartja számon. Bestsellerének története feszült és izgalmakkal teli, és pokolian egyszerű kérdést jár körül: mit tesz az ember, ha tudja, hogy a veszélyes játék, amelybe kezdett, talán éppen a saját életébe fog kerülni. 

8.
Clara Mackintosh
Húsz óra a halálig

Tartalom:

Izzik a hangulat az első közvetlen London-Sydney járaton. Azt beszélik, celebek is ülnek az első osztály utasai között – a világ kíváncsian követi a történelmi repülőutat. A légiutas-kísérő Mina igyekszik az utasokra koncentrálni, ahelyett, hogy otthon maradt ötéves kislánya problémáin és romba dőlő házasságán járna az esze. De amint elemelkednek a földről, Mina egy dermesztő, név nélküli üzenetet kap. Valaki azt akarja, hogy a gép soha ne érje el úti célját. Minától együttműködést várnak… és tudják, hogyan érhetik ezt el. 
Húsz óra van hátra a leszállásig. Sok minden történhet húsz óra alatt… 
A Sunday Times bestsellerszerző, Clare Mackintosh regénye garantáltan az utóbbi idők egyik legizgalmasabb thrillere. A szerző zseniálisan mozgatja a szálakat, mígnem kiderül, mi az elkövetők célja, és miért éppen Mina az, akinek választania kell sok-sok ismeretlen vagy a számára legfontosabb személy élete között. 

9.
R.Kelényi Angelika:
Átkozottak
(E)

Tartalom:

Az átok megtalál…

Átskovács Krisztina történész évek óta kutatja a Habsburgok történetét. Különösen érdekli Rudolf trónörökös és Vetsera Mária bárónő kapcsolata és haláluk körülményei. Egy nap rejtélyesen eltűnnek a temetőből a baronesz maradványai, majd meglepő körülmények között kerülnek elő, ezért Krisztina Bécsbe utazik, hogy egy osztrák nyomozóval a végére járjon a bizarr esetnek. Ha sejtette volna, milyen veszély leselkedik rá, biztos, hogy kétszer is meggondolja, nekivágjon-e ennek a félelmetes kalandnak.

Átok ül a Habsburg családon. Egy átok, mellyel Batthyány gróf özvegye sújtotta a császárt és minden leszármazottját. A nép még 1867-ben is erről beszél. Azt suttogják, tizenhárom erőszakos halálnak kell történnie a Habsburg családban ahhoz, hogy megtörjön a rontás. Ahogy telnek az évek, az átok beteljesedni látszik… Erzsébet királyné félelme nem alaptalan. Egy titkos szervezet, mely nem nézi jó szemmel a kiegyezést, azon munkálkodik, hogy segítsen a sorsnak…

A szálak végül összeérnek. Krisztina kezében futnak össze, de vajon túléli a múlt és a jelen hátborzongató összefonódását? Létezik síron túli szerelem?

10.
K. M. Holmes
Enyém a végszó (E)
(Tiéd a főszerepep 3.)

Tartalom:

Talán az a legnehezebb, hogy ne titkoljuk az érzéseinket. 
Azt mondják, egy filmben bármi megtörténhet. Ashley álmában sem gondolta volna, hogy ez igaz lesz az életére is. Mert a legfontosabb filmszerepét Hollywood legdögösebb pasijával kellett eljátszania. Damian Reshore jelenléte viszont csak nehezítette a helyzetét. 
Hiába ismerték egymást régóta, Ashley ez idáig tökéletesen leplezte az érzéseit Damian iránt. A közös munka azonban felszínre hozta azokat, és rájött, hogy a valóság számára az igazi színjáték, mert nem engedhet a vágyainak. Inkább hazudott magának, hazudott a szívének, de hiába próbált a közöny mögé rejtőzni, Damian túlságosan vonzónak bizonyult az ő gyenge elhatározásával szemben. 
A kamerák kereszttüzében, rendezői utasítására egymáséi lettek, és különböző forgatási helyszíneken át szenvedélytől fűtve haladtak a végszó felé. Egészen addig, amíg a legboldogabb percben szertefoszlott minden remény… 
De milyen befejezése lesz az ő történetüknek? 
És miért olyan nehéz Damiant szeretni? 
Kiderül a trilógia befejező részéből.

 

A könyveket itt tudod megvásárolni:

Álomgyár Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése