2021. június 3., csütörtök

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! Selena B. Lowell - ("A horror és a fantasy áll hozzám a legközelebb. Gyerekkorom óta ezt a két műfajt olvasom, illetve nézem filmekben.")

Ismerjük meg közelebbről a szerzőket! rovatomban felkértem az írónőt Selena B. Lowell-t, hogy meséljen kicsit magáról, és a  könyveiről. Ezúton is köszönöm, hogy elfogadta az interjúfelkérésemet. Az írónőnek a Démonok árnyékában, Vérzivatar (Örök idők 1.) című könyve jelent meg eddig, a NewLine Kiadó oldalán lehet megrendelni.

Íme az interjú, fogadjátok szeretettel.

 


Kérlek, mesélj magadról, mit lehet tudni rólad?

Egy borsod megyei kis faluban élek, amely nagyon szép hely. Sok ihlet lehet onnan meríteni. Az írás mellett, az Álomgyár kiadó egyik boltjában dolgozom. Tavaly fejeztem az újságírói tanulmányaimat. Imádom az állatokat, ezért elég sok cicát, és kutyát fogadok be.

Az árnyékfalu című könyved sok kutatómunkát igényelt? Meddig tartott az írás folyamata?

Öt hónap alatt írtam meg ezt a történetet. Jó pár könyvet el kellet olvasnom hozzá, mint például Általános járványtani és közegészségtani alapismeretek, Igazságügyi orvostan. Sok filmet néztem, amiket kifejezetten élveztem. Persze sok hasznát vettem a google-nak is.

Történeteidben mennyire van jelen fantázia és valóság?

Igyekszem elég sok valóságos alapot beletenni a könyveimbe. A helyszíneket valós helyekről mintázom. Vannak szituációk, amelyeket szintén a valóságból merítek.

 


Mikor kezdtél el írni, hogyan kezdődött ez a szenvedély?

Több mint 20 évvel ezelőtt kezdtem el írni, de csak hobbi szinten. Inkább a barátaim szórakoztatására. Akkor még egyáltalán nem gondoltam, hogy valaha is meg fog jelenni akár egy könyvem is. Komolyabban több évvel később, amikor volt az életemben egy hatalmas törés. Az írás mentette meg az életem.

Más zsánerben tervezed kipróbálni magad?

Igen, de ez legyen titok. Viszont ha minden jól megy, hamarosan ki derül, hogy melyik lesz ez.

Milyen érzés számodra, amikor befejezed a kéziratod?

Hiányérzetem lesz. Mivel a szereplők annyira hozzám tudnak nőni, hogy nem akarom elengedni őket.   Hisz hónapokon keresztül a bőrükben élek, velük lélegzem. Az elengedés pedig nehéz.

Miért pont ez az írói álneved? Illetve, ha ez nem írói álnév, nem gondolkodtál még ezen?

Az írói álnevem teljesen véletlenül lett az, ami. Egy régi Facebook játékkal szórakoztam, aminek a lényege az volt, hogy mi lenne a vérfarkas nevem. Ezt dobta a gép. Annyira megtetszett, hogy meg is tartottam.

Mindig is ebben a zsánerben szerettél volna írni?

Igen. A horror és a fantasy áll hozzám a legközelebb. Gyerekkorom óta ezt a két műfajt olvasom, illetve nézem filmekben. Érdekes, de engem ezek a félelmetes, vagy misztikus történetek kapcsolnak ki.

Milyen érzés volt, amikor az első könyved megjelent?

Az első könyvem 2013-ban, nagyon kicsi példányszámban jelent meg. De minél kisebb volt a példányszám, annál nagyobb volt a boldogság. Az érzés pedig leírhatatlan, mikor a kezemben tartottam a könyvem. Persze büszke is voltam magamra, hisz a borítóját én terveztem. A benne lévő fotók is saját felvételek. Nem utolsó sorban én szerkesztettem, és tördeltem is. Mondjuk ez meg is látszik.

Tervezett és tudatos folyamat számodra az írás vagy impulzív?

Sosem tervezem előre teljes mértékben, hogy mit fogok írni. Persze azért vannak előre lejátszott jelenetek a fejemben. De hagyom, hogy a szereplőim önállóan cselekedjenek. Az árnyékfalunál, például sokáig nem is tudtam, mi lesz a vége. Úgy voltam vele, hogy, majd ha odaérek, úgy is kialakul. 

A köteteidben vannak kedvenc jeleneteid? Vagy volt olyan, amiket nehezen tudtál megírni?

Minden könyvemben vannak kedvenc jelenetek, amelyeket kifejezetten nagy lelkesedéssel írtam. Olyan nem volt, hogy nehezen tudjak megírni valamit. Viszont volt olyan jelenet a hamarosan megjelenő /Az árnyékfalu/ könyvemben, hogy le kellett állnom az írással, mert már nekem is gyomorforgató volt. Nagyon vizuális vagyok. 

Hogyan születik meg egy-egy történeted? Van valami inspiráció, ihlet, amihez nyúlsz?

Van, amelyik csak úgy kipattan a fejemből, de van, amelyik egy álmomból születik. Olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy vannak a környezetemben olyan emberek, akik inspirálnak. De bármiből, akár egy fűszálból is képes vagyok ihletet meríteni.

Kik láthatják először a kéziratod? Kik olvassák elsőként, kinek a szava számít, akik beleszólhatnak a szöveg, történet alakulásába?

Van egy csodálatos barátnőm, aki fejezetenként megkapja a már megírt történetet. Az ő véleménye számomra a legfontosabb. Nagyon kritikus, és nem fél megmondani a véleményét nekem. Ezért is imádom. Viszont Az árnyékfalut, még plusz három ember megkapta, akik véleménye szintén nagyon fontos számomra.

A családod miként fogadta a hírt, hogy könyvet írsz, sőt meg is jelent?

Ők a kezdetektől támogatnak, és büszkék rám. Elviselik, hogy akkor körülöttem teljesen megszűnik a külvilág, és csakis az írásra koncentrálok.

Mit üzensz az olvasóidnak, mi várható még tőled az idén?

A legújabb könyvem, Az árnyékfalu, május 28-án jelent meg, amely talán eddig a legbrutálisabb könyvem lesz. Vannak terveim erre az évre, de azok még nem publikusak.. Egy biztos, hogy sok-sok történet van a fejemben, amit az olvasóimmal is megszeretnék osztani. És a régi könyvsorozatomat is újra fogom éleszteni. Tehát kedves olvasóim, nem hagylak titeket cserben.

 

A könyveket itt tudjátok beszerezni:

NewLine Kiadó

Selena B. Lowell szerzői oldala

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése