2021. június 18., péntek

G. F. Lancer: Expulzió - ("Szívből merem ajánlani az olvasóimnak, akik kedvelik a sci - fi, katonai könyveket. Nekem tetszett. Aki ráér, egy délután alatt ki is olvashatja.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni G. F. Lancer írónak, hogy elolvashattam Expulzió c. könyvét. Igencsak érdekes volt számomra, azt gondolom, hogy érdemes folytatnia az írását. Látok benne lehetőséget, potenciált, hogy nagyon jó könyveket, történeteket adjon ki. Mi sem bizonyítja az Expulzió című története.

G.F.Lancer:
Expulzió
Tartalom:

A Föld többé nem az emberek otthona. Nukleáris kataklizma sújtotta felszínét hamusivatagok borítják, az elemek elszabadultak, viharok tombolnak, szökőárak pusztítanak, a mélyben ismeretlen erők mozgolódnak. A valaha mindenható faj az űrbe kényszerült, kényelmetlen, szűkös lakóhajókra, elavult bázisokra és onnan igyekszik szörnyű bűneit jóvátenni. A Mars még nem lakható, a Föld pedig már nem az. Törekvéseiket, hogy meggyógyítsák az anyabolygót, rendre keresztülhúzza valamilyen ismeretlen erő.
Oliver ízig-vérig katona. Kissé kopottas már, az italt sem veti meg és olykor bizony eljár a keze, státuszra, rendfokozatra való tekintet nélkül. Küldetése felszámolás, ahogy mindig. Az ellenfél ismeretlen. Pia meg nincs.


 Véleményem
4/5

Pár nappal ezelőtt fejeztem be az olvasást, és még mindig azon agyalok, hogy mit is írjak.
A borító alapján arra gondoltam, hogy végre valami apokaliptikus történetet kapok, kaptam is. De!
Egy személyes fickó történetét olvashattam, mely néha vicces, komoly és rémisztő volt.
Kevés oldalszámmal olvastam, mely egész jól lehetett haladni. Viszont még tehetett volna még pár oldalnyit.
Gördülékeny, vicces, humoros és olvastatta magát.
Amikor befejeztem, azon gondolkodtam, hogy ez a történet kissé hasonlít az én vicces íróm egyik könyvére. Abban a történetben is meg volt a maga humorra, gúnyos, csípős beszólások. Tetszett, nem volt töménytelen magyarázat. Ami pont elég is a történet szempontjából.
Érzékletesen írja le a szereplő gondolatát, érzéseit a körülötte való történésekkel kapcsolatban.És nemcsak a szereplő érzéseit, hanem ami az emberiséggel történt. Nukleáris katasztrófa állapotok uralkodtak Hidegfejjel, már - már robot módon közelített mindenhez.
Ja, elfelejtettem megemlíteni ez egy katonai sci-fi, filmszerűen hatott, az egész történet. Eltudnám képzelni egy film alkotásként ezt a történetet, és tudnám is ki játszaná el a főszerepet. A gyerekkori kedvenc színészem Michael Biehn. Csak, hát sajna megöregedett szegényke, de akkor is őt szeretném
A befejezés hagy némi kívánnivalót, jó értelemben. Igazából nem is tudom mi lett a vége. Illetve ilyennek kellene lennie a befejezésnek? Számomra nagy kérdőjel lett a vége. S emiatt nem vagyok kibékülve a végével.
Mindenestre első könyves szerzőtől nagyon jó könyv. Kíváncsian várom legközelebb, mivel rukkol elő.
Erre a kötetre négy csillagot adok, bár tetszett, szórakoztatott. Én viszont azt tanácsolom, folytasd, több van benned, mit gondolnád.

Szívből merem ajánlani az olvasóimnak, akik kedvelik a sci - fi, katonai könyveket. Nekem tetszett. Aki ráér, egy délután alatt ki is olvashatja.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Mogul Kiadó

G.F.Lancer írói oldalaNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése