2021. június 5., szombat

Darvas Petra: Ikrek Mágiája (Hópelyhek májusban 1.) - (" Eleven történet, olvastatta magát, és sosem lehet tudni, mi következik. S pont ezt szeretem, hogy kiszámíthatatlan egy történet. Nem kell sokat agyalni, fárasztani magunkat, hiszen nagyon ki tudd kapcsolni. Nem hiába lett számomra év egyik legjobb könyve.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Darvas Petra írónőnek, hogy lehetőséget adott, hogy elolvashassam az Ikrek Mágiája (Hópelyhek májusban 1.) című könyvét. Év egyik kedvence lett ez a könyv. Nagyon várom a folytatást, remélem olyan izgalmas lesz, mint az első kötet.

 

Darvas Petra:
Ikrek Mágiája

(Hópelyhek májusban 1.)



Tartalom:
Gary szerint a lány, aki az előbb pattant ki a szomszédos ágyból, legalább annyira nem illik ebbe a középkori környezetbe, mint ő.
Aggasztó a helyszín: szokatlan időjárás, furcsa növények, titkolózó, szorongó emberek. Ráadásul ott van velük egy néma, csuklyás fickó, na meg az a barátságtalan fiú is. Aztán újabb lány érkezik a világukból, akinek már sokkal jobban tetszik Navatlon városa és a királyi kastély.
Végül nincs más választásuk, elindulnak az erdei úton egy elátkozott várban nyugvó mágikus kőért, a gloxánért. Annak varázsereje az egyetlen, mely megvédheti a népet a gyilkos tűzmágustól, őket pedig hazajuttathatja.
Vagy nem.



Véleményem:
5/5

Ez igen! Szenzációs!
Befejezés meg... Áhh, nem mondom, most rághatom nagyon a körmömet... Mikor is lesz a következő kötet? Egy percet sem unatkoztam! Sőt! Azt se tudtam, mire számítsak a következő oldalakon. Mesterien szövi a szálakat az írónő! Elképesztően izgalmas volt.
Csak így tovább, légy rejtélyes, izgalmas.
Voltak kedvenceim a történetben Aitor, Borrao, Gary,Tom, Lora és Emma.
Lora igazi cserfes dumás kis nőszemély. Jókat kuncogtam rajta. Mindig akkor szólal meg, amikor nem kellene, amikor meg kellene háát, akkor néha ökörség hagyja el a száját.
Emma a legaranyosabb. Kedvencem, okos és ügyes, bátor. Nem bánnám, ha Borraóval összejöhetnének. Ketten nagyon jó párost alkotnának. Szerintem. Legalább Borrao nem lenne ennyire szőrösszívű. Tom érdekes egy figura volt számomra, de később kiderült miért is volt az. Ennek ellenére kedvencem lett, és kíváncsian várom a második részben az ő karakterére. 

 

- A múltamat falják fel éppen - jegyezte meg Borrao. - Akinek pedig nincsen múltja, annak jövője sincs.


Mire a történet végére kiderült, hogy ki kicsoda és milyen célok vezéreltek, néhány titokról fellebbent a fátyol, de még mindig sok megválaszolatlan a kérdés, amire úgy gondolom a következő kötetben, derül ki. Ez felvezetésnek gondolom az első kötetet, hiszen számos kérdésem van a történettel kapcsolatban, sok megnyitott szál van, amire a következő könyvben kaphatunk választ.
Eleinte picit féltem, mert nem sok fantasy könyveket olvasok. De azt kell mondjam, imádtam olvasni. Eleven történet, olvastatta magát, és sosem lehet tudni, mi következik. S pont ezt szeretem, hogy kiszámíthatatlan egy történet. Nem kell sokat agyalni, fárasztani magunkat, hiszen nagyon ki tudd kapcsolni. Nem hiába lett számomra év egyik legjobb könyve. Ezek után nagyon várom a második könyvet. S kedves írónő, hozd össze, kérlek Emmát és Borraot, illetve Tomot és Lorat. Nagyon örülnék neki. 

Egyébként szerintem kishitű vagy. Butának tartod magad azért, mert nehezen megy a suli. Elárulom neked, hogy nem az iskolai eredményeid határozzák meg, milyen ember vagy. Engem például meglepsz a magasröptű megállapításaiddal, pedig én mindig is kitűnő tanuló voltam, mégsem jutnak ilyenek eszembe. Te nem vagy társasági ember, mégis egészen különlegesen  látsz bele másokba.


Kinek is ajánlanám? Hát minden 14 év feletti gyerkőcöknek, akik szeretik a fantasy történetet és oda vannak a természetfeletti képességű karakterekre, érdekes történetre, rejtélyekre és titkokra. Szívből ajánlom nektek Darvas Petra könyvét. Cseppet sem fogtok unatkozni,ha kezetekbe veszitek.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni: 

NewLine Kiadó

Darvas Petra Szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése