2021. november 23., kedd

Előolvasás: Lexie King: Királylány - ("Kétszer is elolvasva sem volt unalmas, tudom kissé sokáig tartott másodszor, de higgyétek el érdemes elolvasni, az utolsó pár oldalnál, alig tudtam letenni. ")

~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni Lexie King írónőnek, hogy bizalmat szavazott, hogy elolvashassam a második könyvét a Királylány címmel. Azt kell, hogy mondjam nagyon-nagyon jó ez a könyv. Kétszer olvastam el és mind a kétszer nagyon oda szegezett. Imádtam olvasni, az biztos, hogy harmadszor is kezembe veszem. Királylány című könyv a NewLine Kiadó gondozásában jelenik meg pár napon belül.

 Lexie King:
Királylány

Tartalom:

 Amikor magam mögött hagytam New Jersey-t, minden hidat fel kellett égetnem az addigi életemből.
New York zsúfolt rengetegében magányosnak és elveszettnek éreztem magam.
Megismerkedtem egy férfival, aki pokollá változtatta az életemet. Történetesen ő nem volt más, mint a férjem.
Nap mint nap egyaránt mérgezte a testemet és a lelkemet a féltékenysége.
Ám mindig eljön az pont, amikor az ember kiszállhat a játékból.
28 évesen elvált, munkanélküli, hajléktalan emberré váltam, de meg kellett tennem, hogy visszakapjam önmagamat.
Visszamentem New Jersey-be, a gyökereimhez, az összetört, gyenge nőt pedig egy kocsma vécéjében hagytam, és soha többé nem akartam rányitni az ajtót.
De a múlt elől senki nem menekülhet el, ahogy én sem. Árnyként követi minden lépésemet.
Vajon lehetek még ugyanaz az ember, aki a szörnyűségek előtt voltam?

 

 Véleményem
5/5

Nemcsak elsőre, de másodszorra is szuper volt ez a történet. Szórakoztató, és egyben fájdalmas volt számomra. Főszereplő Meredith sok csapást kellett megélnie, hogy megízlelhesse a szerelmet, a boldogságot, a biztonságot. Sok mindenen ment keresztül, de mégis erős, bátor nő lett belőle. Ebbe könyvben két történet található.. Az egyik, amikor Meredith újra találkozik Brock-kal, akit tíz évvel ezelőtt elhagyta. A történet másik fele a titkok mely napvilágra kerülnek mindkét részéről, kis híján belerokkannak mindketten. Hiszen nem csak Meredithnek vannak súlyos titkai, hanem Brock családjának is.

„Nem látta a szememben a boldogságot. Azt a fajta boldogságot, amikor egy férfi és egy nő örökre összekötik az életüket, örök hűséget esküsznek és úgy vélik: a földi mennyországba léptek a friggyel.”

Nagyon jól összefűzte az írónő a két történet szálait, hisz végére minden kérdésre választ ad. Tetszettek a pikáns párbeszédek, a felszabadult Meredith. Kedvencem Gabriel és Jean. Róluk szívesen olvasnék külön történetet, vagy esetleg lehetne Noah-ról is. Látok bennük fantáziát. Így el is árulom, hogy ők a kedvenceim, jó Noah nem százas, de hátha a sors elé dobna, amitől észhez térne. Gabriel és Jean, hm.. Érdekes páros lennének, szerintem. Ki tudja mit talál ki az írónő. Ugye? 

„Megfagy az ereimben a vér, hiába döntött ma csúcsot a hőmérséklet. A húsvilla kicsúszik a kezem közül, amikor összekapcsolódik a tekintetünk. Halk koppanással érkezik a húsok közé.
Lángoló vörös.
Meredith!
Meredith Burton a szomszédom!” 

Kétszer is elolvasva sem volt unalmas, tudom kissé sokáig tartott másodszor, de higgyétek el érdemes elolvasni, az utolsó pár oldalnál, alig tudtam letenni. Nagyon vártam a végét, hogy mennyit, miben változtatta meg az írónő.

Waoo! Erre aztán nem számítottam. Nem kicsit lepett meg rendesen. Jó nagy csavart tett bele a történetben. Tudtam, hogy változás lesz benne, de ennyire nem. Nagyon ledöbbentem, de szerintem ez így pont jó is. Ez jobb is, mint az előző. 

„- Mikor iratkoztál be te is a seggfej akadémiára?
- 2006 júniusában, azóta tart a képzésem.” 

S szokás szerint megint a második regénnyel kezdtem el az első helyett. De ahogy eddig is, most sem bánom. Sőt! Ezután neki állok az első kötetnek, és várom a harmadik, negyedik sokadik könyvét az írónőnek. Nálam etalon! Figyelni fogom a munkásságát, megéri, mert nagyon szeretem pikáns, érdekes, humoros párbeszédeket, amitől feldobja az ember hangulatát. Van ám humor bőven. Szívből ajánlom minden romantikus kedvelő olvasóimnak, érdemes Lexie King könyvét kezetek venni!

 

A könyvet itt tudjátok előjegyezni:

NewLine Kiadó

Lexie King szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése