2021. november 24., szerda

Mátyás Mónika: Pataki Sára naplója - ("Elmondani nem tudom mekkora hatással volt rám ez a könyv. Mondhatom, hogy szinte végig bőgtem az egészet. Bár fikció, mégis példát add, hogy nem kell feladni az életet, az álmainkat. Sári mindent megtett, amit csak lehetett. Élt, ahogy tudott, szeretett, ahogy tudott, őrült volt a maga módján.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Mátyás Mónika írónőnek, hogy elolvashattam nemrég megjelent Pataki Sára naplója című könyvét. El nem tudom mondani, mennyire lelkemre vettem ezt a történetet. Szinte végig bőgtem. Egyszerre volt kalandos, vidám és szomorú, fájdalmas történet. A könyvet Holnap Magazin oldalán lehet megrendelni.


 Mátyás Mónika:
Pataki Sára naplója


Tartalom:

Pataki Sári épp csak leérettségizik, amikor egy súlyos betegséggel kell szembesülnie.
Ennek ellenére szomszédjával, a meleg Ákossal elutazik a régóta tervezett európai körútra.
Az utazás végén megismerkedik Ádámmal, akivel többször randizik, de a rá váró műtét és kezelések miatt eltaszítja magától a fiút.
Hosszabb terápia és rengeteg fájdalom után, legyőzi a betegséget.
Elkezdi az egyetemet, de a gondolatai szinte állandóan Ádám körül járnak, aki azonban már messze jár.
Sikerül visszahódítania Ádámot és boldogok lehetnek, vagy az élet újra akadályt gördít eléjük?

Véleményem:
5/5 

Sokat tépelődtem, miként írjam meg a véleményemet. Talán ez az első ilyen, hogy nem jönnek a szavak, mondatok. Letaglózott, földhöz vágott, arcon csapott, és sok minden. Egy harcos, élni akaró, álmait megvalósító bátor nő történéseit meséli el ez a könyv. Lehet ez akár valódi történet is, hiszen sosem tudhatjuk, mikor jön el az a pillanat, a pillanat, amit mindent, mindenkit megváltoztat.
Gyönyörű utazás a szerelem, a bátorság és az önmegvalósítás felé...

Elmondani nem tudom mekkora hatással volt rám ez a könyv. Mondhatom, hogy szinte végig bőgtem az egészet. Bár fikció, mégis példát add, hogy nem kell feladni az életet, az álmainkat.
Sári mindent megtett, amit csak lehetett. Élt, ahogy tudott, szeretett, ahogy tudott, őrült volt a maga módján. Szerelmes, hű volt egy olyan ember iránt, aki szintén megtapasztalta a veszteséget. De mégis az élet fricskát adott nekik, harcoltak, hogy együtt lehessenek, harcoltak a boldogságukért.

Ez a történet szíven ütött engem, pedig olvastam már hasonlót, de mégis más volt számomra. Reménykedtem... Talán ezért.
A történet első fele nagyon tetszett, az utazás, a leírások mind-mind csodaszép. Olyan érzésem volt, mintha én is ott csücsülnék velük. Velük lettem volna, Sárival és Ákossal Valóra váltotta az álmait és nem egyedül tette ezt.

Azért volt bennem pici hiányérzetem. Másik felében már kevesebbet szerepelt Ákos, jó lett volna kicsit többet tudni róla, barátjáról. Mondjuk külön történetet, nem írna az írónő? Meg esetleg Ádámról is egy külön történetet is eltudnék képzelni.
Mindenesetre tetszett, szívből ajánlom, aki szereti e fajta történetet olvasni, de ajánlom 200-as zsebit, mert nagyon érzékeny történet.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Holnap Magazin 

Mátyás Mónika-Monika Matthews írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése