2023. május 27., szombat

Amiket el szeretnék olvasni 4.rész - ("Érdekes történetek a magyar írók háza táján.")

Amiket el szeretnék elolvasni 4. részét hozom, mely kissé igencsak változatos könyveket válogattam össze. Valahogy egyik sem illik a másikhoz, de mégis egy a közös. Az, hogy magyar szerzők könyveket választottam.
(E, mint előjegyzés)


Gombos László
A hidegháború és még 30 év

Tartalom:

A szerző őszintén, néhol szenvedélyesen, de tényszerűen igyekszik elénk tárni a Hidegháború korszakát és az azt követő 30 évet. Egyéni látásmódja új megvilágításba helyezi ezt a történelmi korszakot. Bemutatja azokat a politikai és hatalmi játszmákat, amelyek korunk történelmét és emberek millióinak sorsát alakítják, amely segít megérteni a jelenkor gyors változásait, háborúit és a társadalmi törekvéseket.

A könyv nem csak azoknak készült, akik szeretik a történelmet, hanem mindenkinek, ezért a szerzője igyekezett úgy fogalmazni, hogy minden érdeklődő számára érthető legyen.

Lovas Lana
Szerelmes lettem
(E)

Tartalom:

Eszter boldog családi életet él az álomszerű svájci havasokban, de unatkozik. Kíváncsiságból regisztrál egy szexpartnert kereső oldalra, ahol különcségével szinte azonnal felkelti a céltalanul keresgélő Attila érdeklődését. A férfi élete is csak látszólag tökéletes a szikes, hortobágyi pusztaság idilli környezetében, ezért titkos szeretői viszonyba bonyolódnak az online tér segítségével. Vajon mi lesz ebből az 1500 km távolságban kezdődő kapcsolatból? Egy modern szexuális viszony? Egy lavinaszerű mindent elsöprő szerelem?

Csörgő Iván
Nekromanta krónikái

Tartalom:

Érzed azok jelenlétét, akik már nem élnek? Tényleg léteznek szellemek? Ki más adhatna erre a kérdésre autentikusabb választ, ha nem egy olyan fiú, aki egy halott anyától kapott életet.

Én ezért lettem krónikása napjaink nekromantájának, halott idézőjének. Ez közös történetünk titkos naplója, a magyar vidék misztikus tájain. Kövesd nyomon, ahogy a halottak világa az okkultizmus ősi rítusaival találkozik ebben a különleges élményeket kínáló történetben.

A regény bemutatja mindazon küzdelmet, melyet egy beavatott átélhet útja során, buktatóit és hegycsúcsait e gyönyörű, nehezen felvállalható útnak. Sikereinek és kudarcainak megítélése az olvasóra marad. Élvezettel olvastam és szeretettel ajánlom mindenkinek.

Osara
Wicca, főpapnő

Az emberi csontokkal gyakorta találkozó régész szemével is érdekes történet tárul az olvasó elé: a jelen hétköznapok világában élő szereplők nem ritkán morális-etikai kérdéseket feszegető tettei, az okkultizmus rejtett praktikái, a mágia különféle formái nyomán sejlenek fel a régmúlt olykor hátborzongató történései - mindez a komorságot kiváló humorral fűszerező írói stílusban!

Rákóczi Gergely
régész


Vörös Viktória
Ellenséges szobatárs
(E)

Tartalom

Amikor beköltöztem az egyetemi kollégiumba, nem gondoltam volna, hogy egy félreértés miatt a fiúk emeletén kapok szobát. Azt meg pláne nem, hogy a szobatársam az első nap belém fut egy szál törülközőben, ami lecsúszik a derekáról, ezzel szemem elé tárva magát anyaszült meztelenül.

Adrian nem igazán kedvel, mivel más az életszemléletünk. Én a jövőre gondolok, ő pedig a mának él. Mindemellett folyamatosan bosszant. Míg mások Pamnek szólítanak, addig neki csak Pam-Pam vagyok, és ezzel az őrületbe kerget! Állandóan azon ügyködik, hogy kilökjön a kényelmes kis komfortzónámból, és olyan dolgokba csaljon bele, amikbe önszántamból sose mennék.

A motorversenyek és a bulik olyan messze állnak tőlem, mint Adriantől a koránkelés. Mégis van valami ellenállhatatlan benne. Ahogy szép lassan feszegeti a határaimat, egyre nehezebb nemet mondanom neki.

Nem szívesen kockáztatnám a céljaimat, vagy azt, hogy megváltoztasson.
Nem hagyhatom, hogy ő nyerjen.

Vörös Viktória 2022-ben kezdte el publikálni az Ellenséges szobatársat, ami kevesebb mint egy év alatt átlépte a félmillió megtekintést a hazai Wattpaden

Col. Broox
A vörös története

Tartalom:

A sikeres autóversenyzőnek, Jaden W. Coltnak látszólag mindene megvan, számára nincs lehetetlen a világon. Külső szemlélők számára vonzó, de manipulatív és számító ember, ám közeli barátja és családja számára támasz és egy érzékeny lélek. A nőket csak tárgyként kezelő bálvány azonban találkozik egy igazán különleges nővel, akivel akár az egész életét el tudná képzelni. De vajon kegyes lesz a sors és összesodorja őket a megfelelő időben? Egyáltalán működhet két különböző utat megjárt, a társadalmi átlagtól eltérő ember kapcsolata? Igaz a mondás, miszerint mindenki megérdemli a boldogságot? És ha igen, vajon képesek feláldozni önmagukat annak áráért? Vagy eltévednek a mai világ egocentrikus útvesztőjében és marad a félig üres ágy és a vele együtt járó gyötrő kérdés, mi lett volna, ha?

Bihary Péter
Endrei szentek
(Doki 3.)
(E)

Tartalom:

Kisvárosi hangulat, nagyvárosi pofonok

Doki, az érző szívű, de kemény öklű rendőr kalandjai folytatódnak! A fővárosi zsarulét véget ér, és egy ideig vidéken lát el szolgálatot a Pilis vadregényes hegyei között. Hinnénk vagy sem, de a budapesti balhékhoz szokott fiatal főtörzs itt is megtalálja a maga terepét, hiszen Szentendre szinte mágnesként vonzza a bűnözőket.

Míg Papa az ázsiai dzsungelben lát el feladatot, addig Doki egy új társat talál a mindig vidám, de annál keményebb Krisz személyében, akit sosem hagy cserben hűséges társa, Zajos, a rendőrkutya.

Bihary Péter regényének olvasása közben részünk lesz autósüldözésben, szenvedélyben és drámában. Természetesen ebből a történetből a humor se maradhat ki, valamint a már jól megszokott utcanyelvbe csomagolt életigazságok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése