2023. május 11., csütörtök

Párkányi Zoltán: Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság (Kakasvári történetek 1.) - ("Párkányi Zoltánban azt látom, érzem, hogy komolyan veszi az írást, a történetet, és azt, hogy tényleg úgy írja le, ahogy kell. Szeretem a krimiket, thrillert is. Viszont szeretem azt is, ha igényesen van megírva.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném, megköszöni DiBooknak a lehetőséget, hogy elolvashattam Párkányi Zoltán: Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság (Kakasvári történetek 1.) című könyvet. Kiváló detektívregény. Nagyon tetszett a stílus, könnyen olvasható történet. Az e-könyvet, nemcsak DiBooknál, de Helma Kiadónál is beszerezhető


Párkányi Zoltán:
Barlabássy és az előre nem tervezett gyilkosság
(Kakasvári történetek 1.)

Tartalom:

1932 novemberében Kakasvár erdős vízpartján gyilkosság történik. Barlabássy, a körzet detektívje akkor még nem is sejti, hogy egy szövevényes bűncselekmény-sorozatot kell kinyomoznia. Higgadt, logikus gondolkodásával, egy általa kitalált új módszer alkalmazásával és jó csapatmunkával fokozatosan felgöngyöli a szálakat, melyek elvezetik az indítékhoz és a tetteshez. A bűnügyi történet egy izgalmas krimisorozat első része. Keresse a folytatást a HELMA Kiadónál!

Véleményem
5/5

Nagyon régóta nem olvastam már ilyen jó detektívregényt, főleg ilyen stílusban régiesen. Utoljára ilyen stílusban íródó regényt Budapest Noir, Kondor Vilmos regénye adta meg. Ez a könyv igazán izgalmas, gondolkodó, rejtélyes és szövevényes volt. Nagyon megéri elkezdeni olvasni. Egy egyszerű, de annál borzalmas gyilkosságból, mi minden derülhet ki.

Szövevényes történet volt, igencsak tartanom kellett az iramot. Ezen a történeten látszik, hogy az író oda tette magát. Nemcsak leült és megírta aztán szép napot. Hanem tényleg komolyan utánanézett, hogy abban korban, hogyan beszéltek egymással az emberek, hogyan viselkedtek, és miként ment a nyomozás, igazán korhű volt az egész. Nem érződött, hogy 2023 van, hanem tényleg 1932-es évben vagyunk.

Párkányi Zoltánban azt látom, érzem, hogy komolyan veszi az írást, a történetet, és azt, hogy tényleg úgy írja le, ahogy kell. Szeretem a krimiket, thrillert is. Viszont szeretem azt is, ha igényesen van megírva. Mindenből kellően van rejtély, titokzatosság. Ebben a könyvben minden meg van, adott, hogy az olvasó jól ki tudjon kapcsolódjon. Nem mellesleg bírtam Jánost és Katicát, remélem a következő történetekben nem maradnak ki.

Végére Barlabássy, elereszt egy vicces megjegyzést is, tetszett nagyon. Egy csipetnyi humort is belecsempészet és némi romantikát is. De fő hangsúly a nyomozás volt, tettes kiléte volt a fontos.

Ráadásul sorozat első része is, mert nagyon szeretném, ha az író folytatná. Kíváncsi vagyok mivel fog előrukkolni. Barlabássynak milyen ügyei lesz majd jövőre nézve. Mindenesetre nekem nagyon bejött, tetszett. Szívesen olvasnék.

Az e -könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése