2023. május 25., csütörtök

Harlan Coben: Egyezés (Wilde 2.) - ("Egyébként nagyon ritka az olyan szerző, aki második résznél is tartja a színvonalat, mesterien szövi a történetet és abszolút nem kalandozik el a figyelmem. ")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni Jaffa Kiadónak, hogy elolvashattam Harlan Coben: Egyezés (Wilde 2.) című könyvét. Ahogy az első kötetnél írtam zseniális, ez a másodiknál pedig igazán fantasztikus. Sokkal rejtélyesebb volt ez a történet. 

Harlan Coben
Egyezés
(Wilde 2.)

Tartalom:

A ​Maradj mellettem és Az idegen szerzőjétől

Sokkoló genetikai egyezés leplezi le egy család sötét titkát Harlan Coben legújabb, borzongató thrillerében.
Több hónapnyi távollét után a Senki fiából megismert Wilde visszatér a Ramapo-hegységbe. Sikertelen beszokási kísérlete megerősíti benne, amit mindig is tudott: ő nem tartozik senkihez, nem kötik gúzsba a modern élet előnyei és hátrányai.
Ám egy online adatbázisban felbukkanó egyezés közelebb viszi a múltjához, mint azt valaha is álmodta volna, és megadja neki a lehetőséget, hogy felkutassa az apját. A találkozó azonban több kérdéssel szolgál, mint ahány válasszal. A kétségbeesett Wilde belekapaszkodik az utolsó szalmaszálba: egy másodunokatestvérbe, aki épp olyan gyorsan tűnik el, mint ahogyan újra felbukkan, miután átél egy kegyetlen bukást, rosszabbat a legszörnyűbb rémálomnál.
Vajon régóta érett már az unokatestvér bukása? Vagy csupán áldozatul esett egy bonyolult, aljas összeesküvésnek? És mi köze ennek az egésznek az egykor Az idegenként ismert emberhez, az áruló szökevényhez, akinek egyre több a követője, s akinek küldetése és módszerei egyre veszedelmesebbek?


Véleményem
5/5

Ha lehetne, 10 csillagot adnék erre a könyvre. Az első résznél is sokkal jobb lett. Még keszekuszább szálakat indított a szerző. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hajmeresztő valóságshow szereplőnek lenni.

Végre megtudhatunk Wilde múltjáról is, aminek nagyon örültem. Másrészt sajnáltam, mert akkor nem lenne harmadik rész. Igen, jó lett volna, ha lenne folytatása. Egészen megszerettem Wilde-ot, Hestert, Laila-t és Matthew-t.
Orent most nem csíptem, majd ha elolvassátok, megértitek.

Egyébként nagyon ritka az olyan szerző, aki második résznél is tartja a színvonalat, mesterien szövi a történetet és abszolút nem kalandozik el a figyelmem. Hanem teljes mértékben odaszegezi, és azt várom ki, mikor mit lép. Nem lehetett tudni mi következik, de tippelni se tudtam.

Az ember, amikor a valóságshow-ra gondol, sokan azt hiszik, hogy elég bent lenni és máris megfogta az isten lábát. Pedig nem. Elég kegyetlen világ, mindent és mindenkin átgázolnak 5-10 perc hírnévért. Elég, ha fórumokra felmegy az ember, s ha kicsit tudd gondolkodni az rájön, hogy bizony nem játék. Nagyon vékony az a határ, hogy mit szabad és mit nem.

Őszintén megmondom, most hogy kiolvastam a második kötetet, nem gondoltam volna, hogy ennyire befog jönni. Harlan Coben egy mester művet adott ki. Pedig nem olvastam más könyvét, öreg hiba. De hát ez van! Majd pótolom.

Mondjon bárki, bármit ez a sorozat nagyon ott van. Minden szempontból. Felcsigázott, és nem hagyott békét. Komolyan! Annyi szál volt benne, hogy csak kapkodtam merre, hova fog kifutni. Harlan mesterien játszik az olvasó idegeivel.

Örültem, hogy beszereztem az elsőt, kellett is. Hiába mondják, hogy önállóan is el lehet olvasni. Frászt!
Kell! Mert utalások vannak, s az ember lánya tudni akarja mi is az. Ezért! Pont!

Amikor Wilde azt mondja: „Azt hiszem én, rájöttem.”
Erre én: Én még nem. Hol maradtam el?
Nah, pont ezért szeretem a krimiket. Ezzel a két kötettel, megnyert magának az író. Többit is szívesen elolvasnám.

Ajánlom nektek ezt a sorozatot, érdemes elkezdeni. Én pedig szívből várom, hogy legyen folytatása ennek a történetnek.

A könyvet itt tudjátok beszerzeni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése