2023. május 20., szombat

Romantikus bestseller és viktoriánus fantasy az Agave Könyvek májusi megjelenései közt- (" Kissé megcsúszva, de elhoztam nektek, hogy mik jelentek meg májusban Agave Könyvek háza táján.")

Lassan eltelik az év fele, és érkezik az első nagyobb könyves esemény: mi is gőzerővel készülünk az Ünnepi Könyvhétre – többek közt egy modern sci-fi klasszikus díszdobozos kiadásával is – de előtte még érkezik majd az elmúlt év legnagyobb romantikus, nemzetközi bestsellere, a Vámpírakadémia következő része, sőt, kedvezünk Stephen King és Joe Hill rajongóinak is; utóbbi egyenesen egyik kedvenceként üdvözölte az elsőkönyves J. M. Miro vaskos kötetét.



Carley Fortune: Minden elmúlt nyár

Hat nyár, hogy egymásba szeressenek. Egy pillanat, ami mindent elronthat. Egyetlen hétvége, hogy helyrehozzák a dolgokat.

Mindenkinek van egy története egy beteljesületlen szerelemről. Egy elhibázott lehetőségről. De keveseknek adatik meg, hogy a múltban elkövetett hibáikat a jelenben valóban kijavítsák. A Percy által elmesélt történet nem csupán egy némileg meghasonlott még mindig fiatal nő ok és okozatkeresése saját múltjában, de mintegy annak a bizonyos múltnak az újraélése, a múlt által rárótt lelki örökség elfogadása, és a továbbélés lehetőségének felismerése is.

Annak elfogadása, hogy az ember hibázik, annak elfogadása, hogy olykor sok-sok év kitartó érzelmi munkáját egyetlen rossz döntés romba döntheti, és a talpraállás legalább annyi időt vehet igénybe. Percy és Sam a legjobb barátok voltak, ám mindvégig érezték, hogy barátságuk kész átlépni egy lágyabb, melegebb, meghittebb dimenzióba. Ám történt valami, ami óhatatlanul külön utakra sodorta a fiatalokat, és akik lelki társuk nélkül voltak aztán kénytelenek szembenézni az élet nagy kihívásaival.

Ha létezik második esély, akkor a Minden elmúlt nyár ennek állít szobrot: olyan bátor fiatalokról szól, akik magányra ítélték saját magukat, mert túlságosan önfejűek vagy épp bátortalanok voltak, és az élet most egy tragikus esemény keretében dob nekik mentőövet. Carley Fortune regénye arról szól, hogyan ragadjuk meg ezt! A regény tavalyi megjelenése után hamar a GoodReads felhasználók egyik kedvence lett, több mint 260 ezer szavazat után 4,29-es tetszési indexszel áll.

“Fortune debütáló regénye tele van nosztalgiával és lélekkel. Percy és Sam története magával ragadó és összetett; a cselekmény gyorsabban elrepül, mint azok a bizonyos nyári hónapok. Bár, akárcsak a helyek, ahol a nyarainkat töltjük, vagy az emberek, akikkel útközben találkozunk, Percy és Sam is ott marad a szívünkben, jóval az utolsó oldal elolvasása után is.”  – USA Today

“Elbűvölő történet a második esélyekről, és arról, hogy a jövő, amit elképzeltünk magunknak, sosem az, aminek látszik.” – Jodi Picoult

Megjelent: május 2.


Richelle Mead: Dermesztő ölelés

Második kötetével folytatódik a világhírű sorozat újraszerkesztett, új borítót kapott kiadása

Rose Hathaway élete tele van gondokkal. Nem elég mindaz a nehézség, amit damfír testőrtanoncként kell átélnie, de még oktatója, a vonzó Dmitrij is valaki másra vetett szemet. A köztük lévő szoros kapocs miatt pedig Rose folyton akkor hallja legjobb barátnője, Lissa Dragomir gondolatait, amikor az barátjával, Christiannal enyeleg.

Közben a vérszomjas strigák lemészárolnak egy patinás mora családot, a váratlan és brutális támadás pedig készenlétre ösztönzi a Szent Vlagyimir Akadémia vezetőit. Hogy megvédjék a tanulókat, a legjobb damfír testőröket hívják segítségül, többek közt Rose anyját, a legendás, ám szigorú Janine Hathaway-t is, ráadásul az idei sítáborban a veszély miatt kötelező a részvétel. Idaho hótól csillogó lankái azonban csupán látszólag biztonságosak. A könyörtelen strigák halálos veszélyt jelentenek mindenki számára, így Rose-nak cselekednie kell. A hősiesség ugyanakkor mindig nagy árat követel.

 „Mead egyedi és varázslatos történetet sző, olyan csavaros befejezéssel, amely még a legtehetségesebb detektíveket is meglepné.” – VOYA

„A tinik imádni fogják ezt a vámpírtörténetet, és alig várják majd a folytatást.” – Booklist

Megjelent: május 2.

J. M. Miro: Hétköznapi szörnyetegek

Különleges gyerekek, modern mitológiák e Joe Hill által ajánlott viktoriánus rémregényben

1882-t írunk. Edinburgh-tól északra, egy elszigetelt tó szélén található a Cairndale Intézet magányos kőépületeivel, ahol egy különös doktor természetfeletti képességekkel rendelkező árváknak nyújt otthont. Hamarosan két új gyerek érkezésére számít Londonból, azonban egy veszedelmes figura vadászni kezd rájuk – egy férfi, akiből korom és sötétség árad.

A tizenhat éves Charlie Ovid kegyetlen és erőszakkal teli gyermekkora során fedezte fel, hogy a teste magától meggyógyul, ha akarja, ha nem, míg Marlowe-ra egy tehervagonban találtak rá, és furcsa, kék színű fénnyel ragyog, ráadásul képes megolvasztani az eleven húst.

Két tapasztalt nyomozó feladata lesz biztonságos helyre vinni a fiúkat, ám hamarosan mindannyian a legszörnyűbb borzalmakkal kénytelenek szembenézni. Élők és holtak világa kerül összeütközésbe egymással, és miközben mélyen eltemetett titkokra derül fény, Charlie, Marlowe és a többi árva megismeri képességük valódi természetét – ráadásul nem csak arra jönnek rá, hogy mi fenyegeti őket, hanem, hogy a legádázabb szörnyetegek olykor a legkáprázatosabb ajándékokkal érkeznek.

„A Hétköznapi szörnyetegek kiemelkedő alkotás: a vad találékonyság, a dickensi különcség, a természetfeletti horror és a lebilincselő feszültség káprázatos keveréke. Vigyázzatok… ha egyszer beléptek a rémregények rémregényébe, sosem akartok majd távozni innen!” - Joe Hill

„A Hétköznapi szörnyetegek szerteágazó cselekménye lenyűgöző helyszíneken játszódik, viktoriánus világa magával ragadó. Mocskos, mégis ragyogó; varázslatos, mégis halálos; változatos és elbűvölő szereplői pedig mintha a modern kor emberei lennének.” - Cari Thomas

Megjelent: május 9.



A könyveket itt tudjátok beszerezni:

Agave Könyvek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése