2023. május 7., vasárnap

Rácz-Stefán Tibor: Téged kérlek karácsonyra -. ("Amikor ezt a könyvet választottam, nem gondoltam, hogy mennyire fog ez lelkileg hatni rám. Mennyire megfog ez a történet, Bence és Márton.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Szeretném, megköszöni Könyvmolyképző Kiadónak és Rácz-Stefán Tibor írónak a lehetőséget, hogy elolvashattam Téged kérlek karácsonyra. Számomra ez a könyv év legjobbja, az etalon. Tibortól már olvastam pár könyvet és azok közül az Élni akarok! volt a kedvencem, de ez a könyv Téged kérlek karácsonyra most ott van mellette.


Rácz-Stefán Tibor:
Téged kérlek karácsonyra


Tartalom:

Hol van az a pont, amikor a hallgatás már fáj?

Bence, a 17 éves focista évek óta egy súlyos titkot hordoz magában: a fiúk dobogtatják meg a szívét, különösen a helyes és kedves évfolyamtársa, Martin.

Bence úgy érzi, a titka és a ki nem mondott szavak felemésztik a lelkét.

Az ünnep közeledtével karácsonyi fénybe öltözik a város, ő pedig mindennél jobban vágyik arra, hogy randira hívhassa Martint, és előbújhasson. Ám retteg attól, hogy az idős, konzervatív szülei és a nagymamája mit szólnának az igazsághoz, és miként bánnának vele a csapattársai és a legjobb barátja, Zalán…

Honnan meríthetünk bátorságot, ha úgy érezzük, a félelem az úr?

A szerelem elég erőt adhat ahhoz, hogy kiálljunk a világ elé?

Két szó: Meleg vagyok. Ha kimondod, minden megváltozik?

A Téged kérlek karácsonyra az év legromantikusabb coming out története, ami reménnyel tölti meg a szíved, és mosolyt csal az arcodra.

Hagyd, hogy magával ragadjon!


Véleményem
5/5

Élni akarok! után nem gondoltam, hogy valaha lesz olyan könyv Tibortól,mely sírva fogok olvasni. De úgy látszik, sikerült olyat alkotnia, ami könnyekig meghatódva olvastam. Köszönöm Tibor. Írj még többet!

Hálás vagyok Tibornak, hogy olyat témát választott, mely érdemes elolvasni, amit minden gyereknek, felnőttnek oda adnám. Mert igen is kell róla beszélni, nem szabad tabunak gondolni az előbújást.Sosem lehet tudni, mert lehet pont ez a könyv, ez a történet segít olyannak, aki szintén ezzel küszködik. Elmondja vagy ne mondja.

Amikor ezt a könyvet választottam, nem gondoltam, hogy mennyire fog ez lelkileg hatni rám. Mennyire megfog ez a történet, Bence és Márton. Őszintén megmondom sokáig nem is tudtam igazából mit is jelent a coming out, mit is jelent valójában. Így ez számomra sokat jelentett, hogy erről is olvashattam. Nem csak ezt a témát, de számos mást is felkarolt, amire azt gondolom, kell is. Igazán érzékenyítő téma, Tibortól nem újdonság, hiszen ezért is szeretem olvasni a történeteit. Sokoldalú tehetséges írónak tartom, akinek van mondanivalója nekünk és a világnak.

Történetben eleinte nem bírtam Zalánt, később már másképpen álltam hozzá. Olvasás közben úgy éreztem, bárcsak oda mehetnék Bencéhez és azt mondanám neki, hogy nem vagy egyedül. Légy bátor. Tudom könnyű szavak. Igazából sok mindent ki lehetne emelni mi tetszett ebben a történetben,de akkor spoiler lenne az egész. Azt viszont nem szeretném. Inkább ehelyett azt mondom, hogy szerezd be a könyvet és olvasd el. Megéri!

Azt gondolom, minden szülőnek el kellene olvasnia ezt a könyvet, hiszen sosem tudhatják vajon mit érezhet a gyermek, milyen lelki gyötrelmeken megy keresztül. Milyen érzés ezt a titkot magukban tartani.

Viszont az öreglányt nem bírtam, anyám kissé szűklátó körű, a szentem.Többieket nagyon bírtam, amikor a végére értem eszembe jutott, hogy mi lenne, ha mind kapna külön történetet, szívesen olvasnék róluk is.  Ki mit gondol az egész helyzetről, az előbújásról stb. Valahogy mindig tovább gondolom az adott történetet. Hátha, ki tudja, mit hoz a jövő. 

Mindenesetre ez a könyv nálam etalon lett! Szívből ajánlom nektek.

A könyvet itt szerezhetitek be:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése