2024. május 22., szerda

Előolvasás: Monos Anett: Szenvedélyes hadviselés (Gyűlöllek szeretni 1.) - ("Egy szó, mint száz ez nagyon jó lett meg írva. Izgalmas, vicces, szórakoztató, tanulságos történet. Ebben minden meg van, ami való életben is megtörténhet, Ki tudja, lehet a való életből merítette a történetet. Hiszen, itt van az ajtónk előtt az élet. Telis tele történetekkel.")

Szeretném megköszönni Skarlát Kiadónak és Monos Anettnek, a fantasztikus lehetőséget, hogy elolvashattam Szenvedélyes hadviselést című első regényét. Érdemes Anettet figyelemmel kísérni, nagyon nagyon tehetséges. 

Monos Anett
Szenvedélyes hadviselés
(Gyűlöllek szeretni 1.)

Tartalom


Besztercy Bálint bokszedző, az egyéjszakás, fájdalommentes kapcsolatok híve. És jól érzi magát a bőrében. Egészen addig, amíg egyik napról a másikra a nyakába nem szakad az edzőterem vezetése, és veszélybe nem kerül a megélhetése. Ezért kényszerű döntést hoz: felad egy hirdetést, hogy lakótársat keres. Ám a lány, aki a hirdetésre jelentkezik, összekuszálja Bálint életét. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.
Petrás Adri egy bántalmazó kapcsolatból menekül Budapest túlfelére, egy olcsó albérlet és a biztonság reményében. A nyolcadik kerületben azonban egykori ellenségével, Bálinttal találja szemben magát. Ismét a táncba menekül, hátha megnyugvásra talál. Pont, ahogy nyolc évvel ezelőtt.

Két ellenség.
Egy közös lakás.
Régen osztálytársak.
Most lakótársak.
Fojtó múlt.
Vágytól terhes jelen.

Mi történik, ha két szenvedélyes, makacs, tűzről pattant ember egy légtérbe kerül? Garantált az apokalipszis.

Véleményem
5/5

Ahogy fentebb írtam, tényleg érdemes figyelemmel kísérni, bízom benne nemcsak ezzel a sorozattal fogja folytatni az írói pályáját. Könnyed, humoros, életszagú és tanulságos történetet alkotott meg. Keveseknél van, hogy olyat alkosson, amire azt mondhatom, hogy újraolvasós lesz. 

Ráadásul annyi jó idézetet, gondolatot tudtam kimazsolázgatni. Egyelőre majd megjelenés után fogok többet hozni.

„Szívem szerint megcsaptam volna. Vagy megcsókoltam volna. Vagy mindkettőt, ebben a sorrendben. Amikor a szavai is eljutottak hozzám, lesüllyedt a gyomrom, mint a vízbe dobott kő.”

Tetszett a stílus, az írásmód, és, hogy nem volt üresjárat. Nem voltak olyan részek, mintha direkt hozzá csapták volna, hogy kitöltse a vak foltokat. Bálint iszonyú erős karakter, akinek igencsak fájdalmas múltja van, ahogy Adriennek is van. Mindkettőjüknek meg van a maguk keresztje.  Ők ketten együtt összetartoznak, még ha világért sem vallanák be. Jah, és a visszaemlékezés, ezeket nagyon szeretem. 

Ahogy ezek ketten... Mit le nem művelnek, ha tehetnék, egymás haját tépnék. Nem tudom Anett kiről, honnan mintázta a karaktereket, de imádom őket. Ahogy beszólnak egymásnak, ahogy egymásra néznek... Tetszik. Vaknak kellene lenni, hogy ők ketten remek páros. Még ha tele a lelki sebeik, de ők ketten talán meggyógyítják egymást. Megtapasztáljak milyen szeretve lenni. Ők is különlegesek.

Egy szó, mint száz ez nagyon jó lett meg írva. Izgalmas, vicces, szórakoztató, tanulságos történet. Ebben minden meg van, ami való életben is megtörténhet, Ki tudja, lehet a való életből merítette a történetet. Hiszen, itt van az ajtónk előtt az élet. Telis tele történetekkel.

„Feszített a vágy, hogy reagáljak rá. Elpiruljak, félrenézzek, flörtöljek.”

A könyvet majd itt tudjátok elérni:

Skarlát Kiadó

Monos Anett írói oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése