2024. május 29., szerda

Rupa Zoltán: James Walley és a Tiltott Mágus felemelkedése - ("Bár rég kinőttem, de még mindig szeretem varázslatos mitikus lényekről olvasni, rejtélyekkel és titkokkal átszőtt történeteket. Ez a könyv pedig adva van, egy jó kis kikapcsolódásra.")

 ~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Rupa Zoltán írónak, hogy felajánlott egy recenziós példányt. Elég ritkán van lehetőségem ifjúsági regényt olvasnom, James Walley és a Tiltott Mágus felemelkedése című kötet igencsak szórakoztató és kalandos. S mellesleg kicsit Harry Potter hangulata érződött. Aki esetleg rajong, Harry Potter történetekért annak ajánlom a könyvet. 


Rupa Zoltán
James Walley és a Tiltott Mágus felemelkedése


Tartalom

De ki is az a James Walley és miről is szól?

James Walley kalandos története a csodák világába kalauzolja az olvasót, ahol a jó és a rossz ádáz küzdelmet vív az élet felett. Az izgalmas fantasy egy árván maradt fiú öntudatra ébredésének története. Rajta a sor, hogy helyreállítsa a világ kibillent egyensúlyát, miközben felismeri és megtanulja használni emberfeletti erejét, és egyre mélyebb kapcsolatot alakít ki a környezetével. A különös események a természetfeletti világ segítőinek és ellenséges erőinek részvételével zajlanak, hiszen a tét a lelkek sorsa.



Véleményem
4,5/5

Nos... Kicsit zavarban is vagyok, hiszen ritkán adom meg 4,5 csillagot egy könyvre. Noha tetszett, kalandos történet, de sajnos nem vagyok maradéktalanul elégedett.

A 4,5 csillag a történetnek szól. A fél csillag annak szól, hogy igencsak ráfért volna még egy ellenőrzés szerkesztő/lektornak, eléggé akad szó/mondat ismétlés benne, kicsit zavart. Meg egy kis szöveggondozás is, mert  sokkal, de sokkal jobb is lenne.

A történet viszont eléggé hajaz Harry Potterhez. Nagyon közelít a Potter világához. Aki látta a filmet, vagy olvasta ezt a könyvet, az szeretni fogja. Hisz itt ebben is tele van varázslatos, kalandos részekkel. Titkokkal és rejtélyekkel, mely három fiatalnak kell kibogoznia. Van itt minden, amitől le lehet kötni egy fiatalt. Imádtam Pottert, így nem volt kérdés, hogy kedveljem-e vagy sem Jamest.

Bírtam a fiatalokat, Jamest, Jessicát és Lionelt. Volt egy rész a könyvben, kuncogtam is, amikor James és Lionel összekaptak a lányon. Aranyosak. Bár rég kinőttem, de még mindig szeretem varázslatos mitikus lényekről olvasni, rejtélyekkel és titkokkal átszőtt történeteket. Ez a könyv pedig adva van, egy jó kis kikapcsolódásra.

A könyv elég rövid, így aki nálam is gyorsabban tudd olvasni, annak meg sem kottyan. Hamar kiolvasható, könnyedebb történet. 

Rövidsége ellenére és a hibák miatt, igazán jó történet. Harry Potter rajongóknak kötelező elolvasni, hálás vagyok, hogy elolvashattam ezt a történetet. Halkan megsúgom kedvencem, a sárkány. Bizony.

 A könyvet itt tudjátok beszerezni.

Rupa Zoltán webshop

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése