2024. május 16., csütörtök

Mosonyi Mara: A szirt - ("Annak ellenére, hogy lassan kezdtem el, nehezen tudtam beleélni magam elején, később egész gyorsan kiolvastam. Sőt, faltam is a lapokat. Mosonyi Mara nagyon izgalmas, titokzatos történetet írt.")

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Mosonyi Mara írónőnek, hogy elolvashattam A szírt, című könyvet. Tudom, tudom sokára kezdtem el olvasni, de nagyon megérte.
Az írónőtől már olvastam tőle könyvet, tudtam mire számíthatok. De ennél jóval többet kaptam. Izgalmat, fantasztikus olvasásélményt, jó kis csavaros történet.

Mosonyi Mara
A szírt


Tartalom

Mindnyájan ​ott voltak a tragédia éjszakáján.

Mindnyájan takargatnak valamit.
Mindnyájan veszélyben vannak.

Mason elit családból származó, jóképű exkatona. Titokzatos sérülése után visszatér szülővárosába, St. Chapelbe, hogy tisztázza a több mint tíz éve elhunyt barátnője halálának körülményeit. Biztos benne, hogy nem baleset történt…

Madeline az „Ukrán” dúsgazdag lánya, aki számkivetettként élt az előkelő diákok között. Most a város polgármesterének felesége, és úgy tűnik, nem örül Mason visszatérésének.

Felix pultosként dolgozott, és piti stiklikkel egészítette ki jövedelmét, ám a tragédia után felszívódott. Sokak szerint börtönben van, mások úgy gondolják, rég halott, de egy nap Madeline látni véli St. Chapelben.

Paul a focicsapat ünnepelt sztárja volt, majd elköltözött a városból, ám most nagy üzleti tervekkel tér vissza.

Újabb gyilkosság történik, miközben régi szerelmek lángolnak fel, gyermekkori barátságok erősödnek meg vagy érnek véget, s a kiújuló konfliktusok viharában a szereplőknek nemcsak egymással, hanem saját lelkiismeretükkel is meg kell küzdeniük.

Mosonyi Mara titkokkal teli, kisvárosban játszódó regénye minden ízében izgalmas és fordulatos. Garantáltan magához láncol!

Véleményem
5/5

Nem is tudom, hol is kezdjem.  Nehezen kezdtem el olvasni a könyvet. Eleinte nem igazán fogott meg, így kicsit félretettem. Később megint elkezdtem, akkor meg a munkám miatt nem tudtam kellően elolvasni.
Később pedig elővettem, mondtam magamban ezt kell olvasni. S tessék alig 3 nap alatt olvastam ki. Nagyon megérte kicsit tologatni, mert most így azt tudom mondani, hogy ez egy nagyon jó, izgalmas, abszolúte nem tudtam mi lesz a vége.

Kicsit meg is lepett, bár azért vége felé sejtettem... Csak hát... Egy titok, egy rejtély mire nem képes az ember, hogy titok maradjon.
Tetszett a visszaemlékezések, valahogy ez sokkal érdesebbek voltak. Érdekes volt, hogy Mason volt a fő kulcsa a történetnek, de mégis végén szinte minden kocka helyre kerül és kiderül, hogy valamilyen szinten mindenki hibás.

Nagy igazság, hogy gyerekként bizony sok hülyeséget csinálunk. S ez nemcsak fikció, valós is. Egy biztos, izgalmas krimi történet egy kis romantika szállal fűszerezve.
Végre nem valami tökéletes karaktert kaptam. Mason és Madeline páros izgis. Adok-kapok beszólások tetszett. Főleg az is, hogy nemcsak nekik, de mindenki másnak is van bibije. Ez teszi izgalmassá a sztorit, ez, hogy senki sem tökéletes ez a legjobb. Nem kell mindig tökéletes szereplő, kifejezetten örülnék.

Annak ellenére, hogy lassan kezdtem el, nehezen tudtam beleélni magam elején, később egész gyorsan kiolvastam. Sőt, faltam is a lapokat. Mosonyi Mara nagyon izgalmas, titokzatos történetet írt. Tele sok-sok kérdéssel, mi történt A szirtnél?  Miféle titok terheit kell cipelnie Masonnek. Milyen titkot őríz Ched, Maddie, Felix és Paul? A titok mely összeköti őket ennyi év után is.

Még néhány nap után is csak erre a könyvre tudok gondolni. Rég olvastam már, hogy napokkal később is erre gondoljak. Egyébként még annyit mondanék, hogy igazán filmbe illő történet. Szerintem megérné hogy egy klassz film legyen belőle.

Szívből ajánlom, akik szeretik a titkokat, rejtélyeket.

 A könyvet itt tudjátok beszerzeni:

Mosonyi Mara írói oldala

Álomgyár Kiadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése