2021. április 19., hétfő

Szlavicsek Judit: Légy/ott - ("Anemjójátneki! Elképesztően jó könyv! Végre, végre magyar nevekkel, helyszínekkel íródott ez a történet.")

~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm az Erawan Kiadónak és Szlavicsek Judit írónőnek, hogy elolvashattam Légy/ott c. kötetét. Végre egy olyan könyvet olvashattam, ahol magyar helyszínek, nevek vannak benne. Nagyon kevés író/írónő teszi, hogy magyar helyszínekre fekteti a története. Különösen jó pont, hogy Balatonról, környékéről írt. Mindig is vágytam elmenni egyszer…

Szlavicsek Judit:
Légy/ott


Tartalom:

Egy ​feldúlt, fiatal lány indul haza éjjel egyedül egy szórakozóhelyről a kihalt Balaton-parti fasorban. Mikor meglátja a közeledő fényszórókat, először nagyon megörül. De aztán… Kardos Júlia, az évek óta magányosan élő negyvenes nyomozó képtelen szabadulni múltjától, hiába menekül előle a Balatonhoz, a feldolgozatlan traumák oda is utána jönnek. Pedig muszáj lesz összeszednie magát. Mert a fagyos februári tó egy fiatal lány testét dobja ki magából. És ez még csak a kezdet. A szálak egy jómódú családhoz vezetnek, ahol a jólét és a tökéletes család látszata mögött sötét titkok rejtőznek. Egy apa, egy anya, egy fiú. Egy család. De mi tartja egyben? És mi szakítja szét? És mi van, ha a család csak egy szó? Egy többszáz lájkot és szívecskét begyűjtő poszt, egy cirádás ezüstkeretbe szuszakolt, mosolyba merevedett pillanat az elektromos kandalló feletti polcon? És mi van, ha már nincs is.  És mi van, ha soha nem is volt.

 

 Véleményem
5/5

Anemjójátneki! Elképesztően jó könyv!
Végre, végre magyar nevekkel, helyszínekkel íródott ez a történet.

Kedvencet avattam, mostanság egyre jobb könyveket kapok kézhez. Imádtam minden egyes sorát, és ahogy fentebb írtam a bevezetőben nagyon megörültem, hogy magyar helyszínek, nevek vannak benne. Élveztem az olvasást, majd kifúrta az oldalamat kíváncsiság, hogy ki a gyilkos.. Nagyon tetszett, gördülékenyen ment az olvasás, semmi felesleges töltelék nem volt benne.. Itt ebben a történetben nem az a kérdés ki a gyilkos, hanem, hogy elfogják-e. Végig izgultam, hogy sikerül-e elfogniuk... Hiszen már az elején tudni vagy sejteni lehet, hogy ki lehet. Mondjuk én valahogy másikra tippeltem, volna, de ez van. Kedvencem Kardos százados és Horváth hadnagy páros. Imádom őket. Főleg Horváth-ot valami eszméletlen egy pasi...

Ez a történet nagyon jól lett megírva. Jó szereplőkkel, kiinduló ponttal. Sehol nem ült le a sztori. Nem volt számomra unalmas részek. A karakterekről nem sokat tudok mit mondani, mert elég kevésnek éreztem, viszont Kardos Júliáról már sokkal többet lehetett tudni. Szeretem, ha vannak visszaemlékezések az adott könyvben.

A történet, a cselekmény, ahogy kiteljesedett nem semmi volt. Lesz ebből kalamajka… Kíváncsi vagyok, hogy fut majd ki az egész.  Mert egy „egyszerű” gyilkosságból ilyen horderejű üggyé vált… Még izgalmasabbá tette a történetet. Nem mondom, írónő tudd valamit.

Őszintén megmondom, hogy nem szeretnék nagyon ömlengő módon megírni a véleményemet, viszont azt el kell ismernem, hogy nagyon tehetséges az írónő. Továbbra is várom a következő regényét, mert az bizton állíthatom nem ez lesz az első kötete. S merem remélni, hogy nem fogja abbahagyni. Nagyon örülök, hogy újabb krimi írónőt köszönhetek a hazai könyvespiacán. Minden krimi kedvelőnek szívből merem, ajánlom Légy/ott című könyvet. Abszolút kellemes kikapcsolódást nyújt ez a regény.

 

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Szlavicsek Judit írói oldala

Erawan Kiadó

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése