2021. április 11., vasárnap

Csernovszki-Nagy Alexandra: Antónia eltűnt (Gyarmaty Karolina története 2.) - (Alexandra megint egy fantasztikus történettel örvendeztetett meg engem és olvasóit. Nem hiába, na, szeretem a történelmi romantikus könyveket, főleg ha nyomozás is van benne, és persze egy kis szerelem is. ")

 ~~~ Recenzió ~~~

Köszönöm Csernovszki-Nagy Alexandra írónőnek, hogy elolvashattam Antónia eltűnt című könyvét. Már nagyon vártam, hogy Lina múltja után elolvashassam a következő történetét. Igyekeztem húzni, halasztani, hogy ne legyen vége az olvasásomnak, de sajnos végére értem a történetnek. Azt kell, hogy mondjam messze ez a lett a legjobb írónőnek. Annyi minden zajlott ebben a történetben, hogy csak kapkodtam a fejem.

 Csernovszki-Nagy Alexandra:
Antónia eltűnt

(Gyarmaty Karolina története 2.)

Tartalom:

 Tekintetünk ​hosszan összekapcsolódott s tudtam, hogy ez egy olyan szerelem, amely az ember életében csak egyszer adatik meg.”
1868.
Lina még mindig a rémes házasságában sínylődik, napjait átitatja a rettegés, de a lelke nem tört meg. Mindenáron el akar menekülni a férje karmai közül, és biztonságban megszülni a gyermekét, távol tőle.
Sikerülhet neki?
1872–1873.
Két év telt el a Lévay családnál történt rémes események óta. Lina nyomozóként dolgozik, és próbálja a háta mögött hagyni a múltját. Egyik nap felkeresi őt egy kisasszony, aki szerint a nagynénjét, Antóniát, tizenöt évvel korábban valaki meggyilkolta, de senki sem hisz neki. Miért nem érdekel senkit, hogy mi történt a lánnyal?
Lina beleveti magát a nyomozásba, az ügy szálai bonyolódnak, hamarosan Márton is feltűnik a színen.
Meglelhetik a hőn áhított boldogságot egymás oldalán? Linának sikerülhet kiderítenie, hogy mi is történt azon az éjszakán, amikor Antónia eltűnt?
Mindeközben szépen lassan feltárul előttünk egy kezdetektől halálra ítélt házasság történetének második éve.

 

Véleményem
5/5


Alexandra megint egy fantasztikus történettel örvendeztetett meg engem és olvasóit. Nem hiába, na, szeretem a történelmi romantikus könyveket, főleg ha nyomozás is van benne, és persze egy kis szerelem is.
Itt se maradtak el a visszaemlékezések Lina múltjából. Nagyon sajnáltam Linát, amiken keresztül kellett mennie, és amiken fog még menni. Nem hiába mondják, hogy saját múltja elől senki nem tudd elmenekülni.
A történet szerint egy hölgy bejelentkezett Linához, miszerint eltűnt az egyik rokona, megkéri, hogy keresse meg. Rengetek rejtéllyel, titkokkal kellett szembenéznie, ráadásul saját rossz döntésének a következményével is meg kellett birkóznia.
Szerettem volna kicsit tovább húzni az olvasást. Nem akartam, hogy hamar vége legyen. Lévay és Lina beszélgetéseit imádtam, olyan aranyosak voltak. Tudom, hogy Lévay is kedveli, mert akkor nem keresné folyton Lina társaságát, s reménykedem, hogy végre egyszer révbe érhet a kettejük kapcsolata.
Csak, hát sajnos újfent csalódtam, megint. Nem gondoltam volna, hogy továbbra is bábu marad Lévay. Azt hittem előző történtek után végre férfi marad, és nem hajol meg senki akarata előtt. De úgy látszik, még sem tudja levetkőzni ezt a dolgot. Hogy mindig alá rendeli magát másoknak és feláldozza az érzéseit, szerelmét.
Bízom benne, hogy idővel rájön mekkora baklövést követ el.
Egyszerre izgalmas, csavaros, titokzatos történet.
Egész végig nem lehetett tudni ki a gyilkos, miért tűnt el Antónia, már ha valóban eltűnt.
Semmi sem az aminek, akinek látszik ami Kéthly családban zajlik. Mesterien szövi a szálakat az írónő. Bizonyára nem kell ecsetelnem, hogy mennyire tehetséges. Megfelelő arányban van, a múlt, jelen, a történelem, a szerelem és nyomozás.
Plusz adalék, hogy végre megtudhatjuk mi végre lett olyan Gyula, Lina volt férje. Erre is izgatottan várom, hogy írónő mit fog kihozni belőle.

Azt hiszem, mondhatom, hogy megint erős függővéggel zárta le a történetet. Már nagyon várom a következő regényét. De addig is itt van mellettem Mimi regénye. Mindenesetre nagyon várom, hogy megjelenjen a harmadik kötetet az írónőtől. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy vajon mi lesz kettejükkel, Györggyel és persze Kéthly család többi tagjával. Fordulatos cselekmény, izgalmas történet, tele rejtélyekkel és titkokkal, mely Lina előtt semmi nem állhat útjában. Izgalmas történet, számomra tele kérdésekkel. Gördülékeny, könnyű olvasmány volt számomra.
 
A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése