2021. április 18., vasárnap

Kemendy Júlia Csenge: Az Anyacsalogató Hadművelet (Tündérfürt utca 12. 1.) - ("A történet mesélése közben, gyönyörű rajzokat is láthatjuk a könyvben. Mely Nagy Bettina illusztrációit láthatjuk. Csodaszépek, és kellően megadja a mese hangulatát.")

 ~~~ Előolvasás ~~~

Szeretném megköszönni Kemendy Júlia Csenge írónőnek, hogy elolvashattam megjelenés előtt Az Anyacsalogató Hadművelet (Tündérfürt utca 12. 1.) c. mesekönyvet.  Igazán megtisztelő számomra, hogy egy gyerekeknek szóló mesekönyvet olvashatok. Noha nincs gyermekem, sem kistestvérem, de még így is elvállaltam az olvasását.


 Kemendy Júlia Csenge:
Az Anyacsalogató Hadművelet
(Tündérfürt utca 12. 1.)

 


Tartalom:

Különös legendák keringenek a Tündérfürt utca egyetlen épülete, egy elhagyatott szélmalom körül. Egyesek szerint ha tizenkétszer körbeszaladod, a malom tündérei valóra váltják a kívánságodat. A falubeli gyerekek vágyai pedig sorra teljesülnek is.
Szilágyi Filkó bármit megtenne azért, hogy bizonyítékot találjon a tündérek létezésére, és végre elhallgattassa kételkedő ikertestvérét, Kelement.
A nyomozásnak újabb lendületet ad a malomba költöző új jövevény, aki bátorrá tevő gumicsizmájában fenekestül felforgatja a fiúk mindennapjait.

De vajon tényleg tündérek teljesítik a kívánságokat? Mi van akkor, ha egy kívánság örökre kívánság marad? Szegődj a tündérek nyomába Bertivel, Filkóval és Kelemennel, hogy megtudd a választ!

 Véleményem
5/5

Először is a mesekönyvet úgy saccolnám, hogy 5-10 év körüli gyermekeknek ajánlanám, sőt azoknak a szülőknek, akik esténként felolvasnak mesét a gyermekeiknek.

Például én, nagyon örültem volna, ha ilyen mesekönyvből olvasott volna fel az anyukám esténként. A történet olvasása közben, gyönyörű rajzokat is láthatjuk a könyvben. Mely Nagy Bettina illusztrációit láthatjuk. Csodaszépek, és kellően megadja a története hangulatát.

Mivel 40 oldalas mesekönyvről van szó, ezért igazán rövid véleményem lesz. Hiszen egyáltalán nem csalódtam. Sőt, tetszett, kellemes kikapcsolódást nyújtott. Még így felnőttként is szívesen olvasok a mesekönyvet. Hiszen mi magunk sajnos rég elfelejtettük milyen gyermeknek lenni, hinni a csodákban, a mesékben.. Kalandozni a nagyvilágban, amikor senki nem figyel ránk. Ez a mese gyönyörű, és sokat megmutat, bizony vannak csodák. Ahogy, Filkó hisz a csodákban, mesékben, jóban, igazságosságban. Ellenben a testvére, nem igazán. Ő kissé szkeptikus, mindenre talál választ.

Szívből merem ajánlani minden olyan szülőnek, aki esténként olvas mesét a gyermekének. Válassza ezt a könyvet. Könnyen olvasható, lekövethető a történet, gördülékeny volt számomra. 

 

Könyv előjegyezhető a Napkút Kiadónál és az író oldalán.

 Napkút Kiadó

Kemendy Júlia Csenge Szerzői oldala

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése