2023. szeptember 3., vasárnap

Bessenyei Gábor:A Hang - ("Minden írónak ez a vágya, hogy az olvasó gondolatait elterelje, a szürke hétköznapokból kirángassa!Ez a könyv, ez a történet pedig elérte a célját. Nemcsak felnőttek, de a gyerekek is kellemesen tudnak borzongani. Hisz nekik íródott ez a történet.")

~~~ Recenzió~~~

Szeretném megköszönni a Könyvmolyképző Kiadónak és Bessenyei Gábor írónak, hogy elolvashattam a harmadik kötetét A Hang címmel. Hálás vagyok, hogy továbbra is bemutathatom a hazai írókat a Könyvmolyképző kiadó által. 

Bessenyei Gábor
A Hang

Tartalom

Ha a félelem sötétségbe borítja a világodat, csak egy bátor döntéssel tudod megváltani.

Egy különös barátság lenyűgöző története.

Hugó előtt pocsék nyár áll. A szülei házassága veszélyben, ezért néhány hétre a nagymamájához küldik, ahol semmi másra nem számíthat, csak unalomra. De már az első éjszaka riadtan ébred, és érzi, nincs egyedül.

Aztán megszólal a sötét hang. A hang, ami mindenhol ott van. Hugó hibája, hogy ez a valami elszabadult? És mit tehet ellene? Lilja magányos és unatkozó kísértetként éli a mindennapjait, egészen addig, amíg egy sötét erő be nem tör az otthonába. De mit akar tőle a hang? És mi köze ehhez a nemrég érkezett fiúnak? Hugónak és Liljának csak összefogva van esélyük legyőzni az ellenséget. De mire elég, ha ők ketten összefognak?
És ki mit veszíthet a küzdelemben? Borzongató kaland veszi kezdetét, amiben a tét már nem csak az otthonuk békéje.

Tarts velük a bátor kalandon!

Véleményem
4/5

Amikor megtudtam, hogy érkezik a harmadik kötete Gábortól, tudtam, hogy kell az a könyv. Bár a második is meg van, mégis a harmadikkal folytattam. Tiszta szerencse, hogy önálló kötetek, nem pedig folytatásosak.

A kötetre 12 év felülieknek ajánlott, nos én jócskán elmúltam 12, sőt tini se vagyok már, sem 20 éves se... De mégis vén, öreg fejjel neki álltam olvasni, amit cseppet sem bánok. Szeretem a borzongatós könyveket, filmszerű, pörgős eseményekkel tarkítva. Viszont kiváncsi lettem volna a ház történetére. A szellem elég keveset beszélt róla.

Fentebb írtam, hogy Gábortól nem az első könyv amit olvastam, az első kötete is elég borzongatóra sikeredett,olyannyira, hogy a lámpám villogott is...

Ahogy olvastam, haladtam a történettel, megelevenedett bennem a jelenetek, eltudnám képzelni filmben ezeket.
Ráadásul egy két része eléggé rémisztően hatott, főleg mikor a szomszédom kutyája elkezdted vonyítani. Hatásos elem volt.

Az tuti, hogy ha lesz házam pincét nem építek, vagy nem veszek olyat aminek van. Mondanám, hogy padlásnak tűnő házat se...

Olvastam a molyon, hogy nem kell rémisztgetni az embereket a könyvben, hisz való életben is van elég. Jogos! De!
Gábor szórakoztat, mesél. Ez a lényege, hogy kikapcsolódjunk. És ezt jól is teszi. Minden írónak ez a vágya, hogy az olvasó gondolatait elterelje, a szürke hétköznapokból kirángassa!Ez a könyv, ez a történet pedig elérte a célját. Nemcsak felnőttek, de a gyerekek is kellemesen tudnak borzongani. Hisz nekik íródott ez a történet.

Ajánlom olyan fiataloknak, felnőttek számára akik szeretik a borzongást, nem ijedősek. Akik már olvasták Bessenyei Gábortól könyveket, ez sem fog csalódást okozni számukra.

A könyvet itt tudjátok beszerezni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése