2023. szeptember 27., szerda

Előolvasás: Jud Meyrin: A kastély réme (Felföldi rejtélyek 3.) - ("Nem hiába ecsetelem másoknak, Jud Meyrin a legjobb romantikus krimi írónő. Könyvről, könyvre, történetről, történetre egyre jobb, egyre izgalmasabb, egyre intenzív érzelmeket visz bele.")

Köszönöm Jud Meyrin írónőnek, hogy a Felföldi rejtélyek 3. részét is elolvashatom megjelenés előtt. A könyv A kastély réme címet rejti. Ez a kötet, uhh ez nagyon jó. Tristan és Lottie páros, után kedvencem lett Francesca és Blake. A legjobb kötet volt számomra, nem is volt kérdés.


Jud Meyrin
A kastély réme
(Felföldi rejtélyek 3.)
Tartalom

Egy gyönyörű kastély, ami titkokat, szenvedélyt és halált rejt
Francesca Blair krimiíró, akit letaglózott egy személyes tragédia. Képtelen visszatalálni a korábbi életébe, képtelen írni, pedig mindig is így birkózott meg a körülötte történtekkel: belefoglalta egy regénybe.
Amikor a tudomására jut, hogy a gróf halott húgának szellemét látták a közeli Glamisi kastélyban, úgy érzi, ez az a sztori, amivel kilábalhatna az írói válságból. Csak ki kell derítenie, mi lapul a kísértethistória mögött.
Mert kísértetek nincsenek.
Vagy talán mégis?
És vajon igaz, amit az emberek beszélnek, hogy a gróf húgát a saját férje ölte meg?
Francesca Glamisbe megy, ahol azonnal elbűvöli a megrendítő múltú, karizmatikus férfi. De Blake Lorimer tényleg ártatlan, vagy ő a kastély réme?

Szívszorító történet veszteségről, bűnről és a mindent elemésztő szerelemről


Véleményem
5/5


Lehet ennél jobban fokozni? Ez a harmadik résszel túl mutatott a másik kettőn. Elképesztő érzelmi viharokkal kellett szembenéznem. Nemcsak Blake szenvedett, vele együtt én is.

Másodjára kezdtem el elolvasni a könyvet, két nap alatt befaltam. Vége felé már sírtam is. Annyira beleéltem magam, erre Jud akkora csavart tett bele, amire nem számítottam. Így befejezni ezt a 3 napos szerelmi történetet...

Nem hiába ecsetelem másoknak, Jud Meyrin a legjobb romantikus krimi írónő. Könyvről, könyvre, történetről, történetre egyre jobb, egyre izgalmasabb, egyre intenzív érzelmeket visz bele.

Míg Lottie és Tristan csipkelődésről, oda mondogatásról, és utálomdemégisszeretem érzések voltak jelen, addig Blake és Francesca megtapasztalják milyen a szerelem. Milyen átélni, megélni egymás iránt a szenvedélyt, a szerelmet, az izzást.

Ez a könyv nemcsak rémisztő kastély történetéről szól, hanem Blake családjáról, hogy túl tud-e lépni a fájdalmon, veszteségen, amit átélt, a titkok, amik kiderültek. Az okok, miért történtek, ahogy történtek.

Jud Meyrin továbbra is tudd meglepetéseket okozni, főleg, hogy sosem az volt a tettes, akire gondoltam, éreztem. Totál meglepett ki is volt valójában, még azt mondtam is magamban, ilyen nincs. Mestere a történetek csavarásában, az egyszer biztos. Ezért is szeretem már évek óta a történeteit. Mindig meglep.

Azért elgondolkodtam, hogy mi lenne, ha Jud Meyrin nem itt születne, hanem külföldön. Mondjuk Amerikába, s ott írná ezeket a könyveket. Vajon lenne olyan filmes aki, megvalósítaná ezeket? Az írásait, szívesen látnám filmként. Annyira filmszerűen pörögnek a történetek. A szemeim előtt látom az egészet, a kastélyt, a családot. Blake-t és Francescát. Velük együtt éreztem a fájdalmat, a keserűséget, a gyűlöletet, a szenvedélyt, izgalmat. S ami Blake és Francescát illeti, keresve sem találhatott volna jobb főszereplőt, a harmadik kötetéhez. Hisz az már önmagában is meglepő, hogy külön történetet kapott. Egyúttal azt érzem, hogy érdemes lenne újra elolvasnom az első két könyveket.

A könyv előrendelése Október 15-én indul. Megjelenés: 2023.November 15.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése